Bodrum Gündem

DENİZCİNİN FESTİVALİ (VİDEO ŞÖLENİ)

ALİ-DİZDAR-FOTO

Bodrum Cup diye adlandırılan geleneksel ahşap teknelerin yelken yarışları adıyla başlayan bu yarışlar yalnızca Bodrum?lunun değil Türkiye?nin gurur ve reklam kaynağı olmayı hak ediyor.

Emekli olup Bodrum?a döndüğüm yıllarda yarışlara katılmayı başaramadım, yarış bitiminde mendirekte bekler yarış birincisinin tantanalı liman girişini seyreder alkış tutar tezahürat ederdim. Limana yanaşan yarış teknelerinin, seferden dönmüş denizci edasındaki tavırları bu yarışın gizemini içimde hep canlı tutuyordu. Sohbetler arasında şampiyon tekne, yapımcısından yarışmacılarına kadar detaylarla anılır, ? pasarellasını (iniş merdiveni) söküp bırakmış, botunu bile almamış, adam işini biliyor? gibi övgüler de eklenerek gündem oluştururdu. ?Tekne 10 mil yapıyor bir de ben 12 mil? diye kaptanlar övünç nedeni bulurlardı.

25 yıldır bu heyecan devam ediyor.

[youtube_sc url=”http://youtu.be/TdatcZgX3qo”]

Ventolin price DENİZCİYSEN  KATILMAMAK  EKSİKLİK  DENİZ  SEVDALISINA  KATILMAK  AYRICALIKTIR?

Yarışlara katılma fırsatını eşimle birlikte ancak 2006 yılında yakaladık. Hem de tekneler arasında özgürce dolaşıp fotoğraf çekerek. O zaman anladım ki bu bir yarış değil DENİZ FESTİVALİ. Kelimelerle anlatmak benim harcım değil bu nedenle biraz fotoğraf biraz video karıştırarak görsel anlatımı seçtim. 2006 ila 2010 yarışlarından seçtiğim fotoğraf ve videolardan bir sunumla karınca kararınca bir katkıda bulunmak istedim, biraz uzun oldu ancak kısaltırsam da tadı kaçıyor, şöyle bir göz atmak yeterli değil izlemeye değer (22,30 dakika) iyi seyirler. Yarışlar hakkında www.bodrumcup.com cheap Fluoxetine BuyNoRx1.com adresinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Yarışlara sizi de beklerim?

Saygılarımla

Ali Dizdar

ETİKETLER: ,
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.