Bodrum Gündem

İSYAN EDİYORUM

İSYAN EDİYORUM
27.09.2013
0
A+
A-

Nuran Yüksel

E.Eğitimci

Okullar açıldı.

17 bin çocuğumuz ve 800 bin öğretmenimiz 2013-2014 eğitim öğretim yılına başladı. Son hafta atanamayan çok sayıda öğretmeni umutlandıran 3 bin 227 atamadan 2 bin 878 inin din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerinden oluştuğunu gördük. Daha önce yapılan atamaların sonucu da aynıydı. Öğretmenler sanal ortamda ??ek atama değil, din atamaları oldu?? başlığıyla tepkilerini dile getirdiler.

Bir eğitimci olarak isyan ediyorum.

Aslında isyanım yeni değil.

Yıllardır süren bir isyan. Ama bu sefer başka. Bu sefer gerçekten ??DİNCİ FAŞİZM??kapkara bulutlar gibi üzerimizde dolaşıyor. Çocuklarımızı sarmalıyor. Bilmeliyiz ki faşizm; hele dinci faşizm ülkemizin ve çocuklarımızın aydınlık geleceğini yok eder. O nedenle bu bir kader olmamalı diyorum. Buna asla izin vermemeliyiz.

Bu nedenle, muhalefet partilerine, özellikle CHP?ye ve CHP?lilere çok büyük sorumluluklar düşüyor. Artık sen-ben demekten vazgeçip, AKP iktidarını nasıl yok edeceğimizi konuşmalıyız. Tüm yurtseverlerle el ele nasıl vereceğimizi ve yol yürüyeceğimizi konuşmalıyız. Şeriat kanunlarını isteyen dinci diktanın ellerini çocuklarımızın üzerinden nasıl çektireceğimizi konuşmalıyız. Kendi gibi düşünmeyenleri yok sayıp, ötekileştiren anlayışlardan (içimizden veya farklı guruplardan) kurtulabilmek için nasıl seferber olabileceğimizi konuşmalıyız.

Yerel seçimler yaklaştıkça siyasi karmaşalarda artıyor. Politikacıların, aday adaylarının, halka dönük akıl almaz önerileri ve sözleri ve ödünleri kafaları karıştırıyor. Hedefe ulaşmak için her yolun mübah olduğunu düşünen anlayışların, aldatmanın, iki yüzlülüğün ve samimiyetsizliğin her yolu deneniyor.

Yerel yöneticiler, toplumun yalnızca ekonomik yanını algılayarak, sosyal sorumluluk gerektiren projelerden yoksun olduklarında asla başarılı olamazlar. Ancak önemli olan sosyal projeleri de algılayabilecek üretkenlikte ve başarıda başkan adaylarını ve kadrolarını da belirleyebilmektir.

??Bir zincir en zayıf halkası kadar, bir toplumda sorumluluk alabilen insanları kadar güçlüdür? anlayışıyla, sevdalısı olduğum, Dünya Kenti Bodrum?a belediye başkanı olmak istiyorum diyerek yetki talebinde bulundum. Bodrum da yarınlarımız için okuyan, düşünen ve üreten insanı yaratmanın yolunu açacak çalışmalardan daha önemli bir çalışma olamaz diyorum. Yerelde belediye yönetimine adayların, gençlerimizin toplum yaşamında yerlerini alması için hazırlanmalarını ve çalışmalarını birinci görev olarak görmek ve düşünmek zorunda olmaları gerektiğini düşünüyor ve inanıyorum. O halde yerel yönetimlerin görev alanlarını mutlaka genişletmek zorundayız diyorum. Nasıl mı?

1-EĞİTİM

2-KÜLTÜR SANAT

3-SPOR

4-ÇEVRE

konulu sorumluluk gerektiren projeleri, Yerel Kültür Politikalarımızla beraber en az asli görevlerimiz (yol, su, kanalizasyon, temizlik vs) kadar öncelikli görerek.

Tüm dünyada ve Türkiye de aydınlanmanın ve emeğin ve sabrın öncüsü kadınlardır. Nüfusumuzun yarısının kadın olduğu ülkemizde ve kentimizde aydınlık yarınlar için, barış için kadın vekillerin, belediye başkanlarının ve yöneticilerinin sayısının çoğalmasının şart olduğuna olan inancımla yoluma devam ettim ve edeceğim.

Bu düşüncelerimle Kadın Araştırma Derneğinin takipçisi olarak;

*Atatürk ilkelerini benimsemiş bir kuşak yetişmesini engelleyen,

*Okullarda mescit açılmasına izin verip okullarımızı medreselere çevirecek olan,

*Çocuk yaştaki evlilikleri önleyen kuralları ve yasaları kaldırıp, çocuk gelinlerin çoğalmasına kapı açan,

*Ülkemizin eğitimini laik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temelini oyacak bir yola sokan dinci faşist dikta anlayışına isyan ediyorum!

Asla kabul etmedim, etmeyeceğim?

O nedenle;

Gün; her gün yitirdiğimiz değerlerimizi görme günüdür.

Gün; sen-ben-koltuk kavgasının yapılacağı gün değildir.

buy Tadalafil Gün; 6 okun devrimci Türkiye?yi ayağa kaldırma günüdür.

Gün; Bodrum için, Türkiye için, çocuklarımızın aydınlık geleceği için birbirimizi anlama, tahammül edebilme, el ele, omuz omuza bir arada olabilme günüdür.

Okullar açıldı.

Okullar daima geleceğe bakar. İlericidir. İnsandan ve özgürleşmeden yanadır. Tüm kuşatmalara, olumsuzluklara rağmen okullar ve öğretmenler ve çocuklarımız umutlarımızdır. Yeni eğitim öğretim yılının başarılar, huzur ve güzellikler getirmesini diliyorum.

.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

  1. Peter hell dedi ki:

    181 kere okunmuş ama bir yorum dahi yapılmamış.Bu memlekette zaten yürekli olan kadinlarimizdir.o altı okuda hedeflerine atacak olanlarda kadinlarimizdir.sizi kutluyorum. Nasiri

  2. ayla gürpınar dedi ki:

    Şu an itibariyle okullarda çocuklarımızı kara çarşaflılar, cübbeliler….eğitecek.
    Andımız şu an itibariyle evlerde öğretilecek, okullarda değil.
    Anne ve babaya her zamankinden daha çok görev düşüyor.
    Okullar açıldı ama yolumuz kapanıyor.
    Bu yolu da bizler açacağız.
    Kapalı kapılar açık mı?
    Siyasette samimi miyiz?
    Sandık ve de sandık, seçim ve de seçim, üyeler iş başına.