Bodrum Gündem

Turizm Sektöründe Çalışan Şoförler Yorgun ve Uykusuz

Turizm Sektöründe Çalışan Şoförler Yorgun ve Uykusuz
30.09.2013
0
A+
A-

14 Eylül 2013?de Muğla?da Rus turistleri taşıyan bir tur otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu, 12 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı.  Muğla Turist Rehberleri Odası Yönetim Kurulu (MURO) konu ile ilgili olarak yazılı bir basın açıklaması yaparak şoförlerin daha hassas bir şekilde denetlenmeleri gerektiğine dikkat çekti.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem-30 Eylül 2013 Strattera without prescription

Muğla Turist Rehberleri Odası Yönetim Kurulu (MURO) yazılı bir açıklama yaparak; Turizm Sektöründe Çalışan Şoförler Yorgun ve Uykusuz olduklarına dikkat çekti. Açıklamanın başında ?Yaralılardan, Muğla Turist Rehberleri Meslek Odasına kayıtlı Profesyonel Turist Rehberi Bedii Dalgıç?ın, vücudunun büyük bölümünde darbeler ve belinde iki kırık olduğu hastanede yapılan tetkiklerle tespit edilmiş, cerrahi operasyon ile omurgasına 4?lü platin takılmıştır.? bilgisi veriliyor.

Basın açıklamasının devamı ise şu şekilde; cheap esomeprazole “Belki de; meslek hayatının son turunu” yaptığını söyleyen meslektaşımız, şu anda ağrı kesicilerle ve sınırlı uykuyla yaşama tutunmaya çalışmaktadır. Ayağındaki ciddi his kaybı, ne yazık ki ilerde sakat kalma veya tekrar ameliyat olma riskini de ortaya çıkarmaktadır. Taşıma şirketleri turizm sektörünün “olmazsa olmaz” saç ayaklarından biridir. Taşıt sürücüleri de bu ayağın temel yapı taşlarındandır. Maalesef son yıllarda ardı ardına yaşanan kazalar yaralanmalara, ölümlere, ağır maddi kayıplara yol açmakta ve ülkemizin turizm imajını olumsuz yönde etkilemektedir. Bu durumun turizm camiasında yarattığı üzüntü ve endişe çok büyüktür. Turizm sektöründe yer alan taşıma şirketinde çalışan şoförlerin ekonomik gerekçelerle yasal çalışma saatlerine uymaksızın çalıştırılması, yaşanan kazaların nedenleri arasında önemli bir paya sahiptir. Bölgemizdeki turizm merkezlerinde bulunan taşıma şirketleri, az taşıt ve az sayıda şoförle kapasitelerinin üzerinde iş yapma ya çalışmaktadır. Günde 3 veya 4 kez havalimanı transferine gönderilen şoförler, dinlenmeden çoğu zaman da hiç uyumadan iş biter bitmez turlara ve başka işlere gönderilmektedir. Yorgun, düşünsel ve fiziksel olarak yıpranmış durumdaki şoför kendi hayatını riske attığı gibi, beraberindeki turistlerin ve rehberin hayatını da riske atmaktadır. Edindiğimiz bilgilere göre; aşırı yorgunluk nedeniyle çalışmayı reddeden şoförler ise, şirket yöneticileri tarafından işten çıkarılmakla tehdit edilip, bu durumda çalışmaya zorlanmaktadır. Turizm sezonu boyunca meslektaşlarımızdan; birlikle çalıştıkları şoförlerin yaşadığı sıkıntılarla ilgili olarak gelen bildirimler ve yaşanılan üzücü kazalar bu konuda ciddi bir çalışma yapılması gerekliliğini ortaya koymuştur. Sorunların çözümü, sorunları yaratan nedenlerin kaynağında önlenmesi ile mümkün olabilir. Bu nedenle, Turizm şoförlerinin çalışma şartlarına kesin olarak riayet etmeleri ve Taşıma Firmalarının bu konuda azami özeni göstermelerinin sağlanması gerekmektedir.? misoprostol online

Muğla Turist Rehberleri Odası Yönetim Kurulu yazılı basın açıklamasının sonunda ülkenin turizmini olumsuz etkileyen, insan hayatını tehlikeye atan durumların yeniden yaşanmaması için, Muğla Turist Rehberleri Odası (MURO) olarak her türlü çabanın ve işbirliğinin içinde olacaklarını bildirirken, gerekli uyarılar ve denetimler için yetkilileri acilen harekete geçmeye davet ediyorlar.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.