Bodrum Gündem

HAYDI MEYDANLARA!

22.10.2013
0
A+
A-

Sıkıldım.

Televizyonlarda her gün pisi pisine ölenlerin haberlerini duymaktan, gazetelerin 3.sayfalarında birbirini doğrayan insanların gözleri bantlanmış fotoğraflarını görmekten sıkıldım.

Hastanelerde bakımsızlıktan ve ilgisizlikten inleyen hastaların kulakları tırmalayan, yürekleri dağlayan.seslerinden,

Okullarda hür düşünce karşıtı sisteme başkaldıran öğrencilerin feryadından sıkıldım.

Binbir zor şartta tiyatro yapmak için çırpınanların, 3-5 nota daha fazla öğreneyim diye hocalarının ağzının içine bakanların, heykel yapanların tozundan, resim yapanların kesif yağlıboya kokusundan korkanların karanlık bakışından sıkıldım.

Sabahları bir `Günaydın!` demeyen komşulardan, çocuklara sadece rahatsızlık verici fuzuli şeylermiş gibi nefret okları atan otobüsteki adamdan, arkadaşları ile kikirdeşen gencecik kızlara yiyecekmiş gibi bakan kafası dar göbeği geniş çakşırlı insanmsıdan sıkıldım.

Yüzyllardır toplumumuza giydirilmeye çalışan kefenin yeniden yıkanıp, kurutulup, ütülenmesine şahit olmaktan sıkıldım.

Halbuki ne büyük umutlarla çıkmıştık yola! Alnımız açık, başımız dikti. Demir ağlarla örecektik tüm yurdu. Kadın erkek, refah içinde bir yurt kuracaktık kendimize. Kimsenin hakkının yenmediği, diğer ülkelerin gıptayla baktığı bir barış ve mutluluk adası olacaktık.

Nasıl bu hale geldik biz? Nerede söndürdük akıl ve hikmetin nurunu? Niçin bir türlü kuramıyoruz arzu ettiğimiz hayal ülkesini?

Cevap çok. Herkesin kendi meşrebince bir cevabı var elbette. Ama ülkü tek, amaç yek.

Başlamamız gerekiyor artık kardeşlerim! Vakit kaybetmeden herşeye yeniden başlamamız gerekiyor. Üzerimizdeki tozu toprağı silkeleyip, çıplak ellerle yeniden başlamamız!

Yüzdelere sıkıştırmalarına izin vermeyin sizi. Alın çoluğunuzu çocuğunuzu, annenizi babanızı, sevgilinizi, çıkarın sandıklardan bayraklarınızı, giyin bayramlık elbiselerinizi, fırlayın meydanlara 29 Ekim`de. Herşeye inat, yüzünüze bir gülümseme oturtun, dilinize de bir türkü: `Vardar Ovası, Vardar Ovası, kazanamadım rakı parası…`

Ve yürümeye başlayın. Yürümeye başlayın ki kimse duramasın önünüzde.

“Sesimizi yer,gök, su dinlesin, sert adımlarla heryer inlesin! İnlesin!” Indocin no prescription order clonidine cheap Propranolol

ETİKETLER: ,
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

  1. MECİT dedi ki:

    Başar Kardeşim

    çok anlamlı tebrik ederim. daha geniş kitlelere yaymalı sevgiler.

    Mecit

  2. Palmiye yayınları dedi ki:

    Palmiye yayınları olarak gazeteci, yazar, şair arkadaşlarımıza bir imkân sunuyoruz. Destekli yayıncılık kapsamında yazılarınızı kitaba dönüştürebiliriz. Siz yazın biz basalım yayınlayalım. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi için lütfen iletişime geçiniz.
    İletişim bilgilerimiz:
    [email protected]
    https://www.facebook.com/palmiyeyayinlari
    Tel: 0555 2915061-0539 3602045