Bodrum Gündem

Doğal Gaz Başvurusu İçin Son Gün 29 Ekim

Doğal Gaz Başvurusu İçin Son Gün 29 Ekim
25.10.2013
0
A+
A-

Bodrum?a Doğalgaz Gelmesi İçin Son Günler; Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan Bodrum?a getirilmesi planlanan doğalgaz projesi ile ilgili bir toplantı düzenledi.

Bodrum Gündem Haber/25 Eylül 2013 buy azithromycin Premarin Fast shipping

Bodrum Kaymakamlığı toplantı salonunda Bodrum?a getirilmesi planlanan doğalgaz ile ilgili bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Kaymakam Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye doğalgaz kaymakamlık (1)Başkan Vekili Taner Uslu, Ticaret Odası Başkanı M. Serdar Kocadon,  Esnaf ve Sanatkârlar Odası 2. Başkanı Erdoğan Başeğmez, Boder ve Belediye temsilcileri katıldılar.

Botaş (Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi) tarafından ilçemize getirilmesi planlanan doğalgaz ile ilgili olarak Muğla Özel İdare Hesabına yatırılması gereken 335 TL abone ücretinin son günün 29 Ekim olduğunu hatırlatan Dr. Gödekmerdan; cheap Prozac ?Doğalgaz aboneliği bedeli 22.02.2013 tarih ve 2013/4347 sayılı Bakanlar Kurulu Kararına göre tespit edildi.  BOTAŞ?ın doğalgaz hattı ihalesi yapabilmesi için yatırım sermayesi olarak il ve ilçelerin yeterli çoğunluğu sağlaması gerekiyor. İhalesi yapılan Muğla Merkez, Yatağan, Bayır ve Ula ilçelerinin EPDK Kurul Kararına göre 6 ay içinde fiilen çalışmalara başlayacak, 18 ay içerisinde yerleşim alanlarına dağıtım şebekesiyle gaz sunumuna başlayacak. Vatandaşlarımız ve işletmelerimiz bireysel altyapı için başta maliyeti olacak ancak kısa sürede yapılan maliyet amorti edilebilecek. Doğalgaz enerjisinin hem ısınma, hem sıcak su hem de mutfak ocaklarında kullanılarak üçünün bir arada olmasından dolayı elektrik ve tüp gaz maliyet toplamından daha düşük olacak.  İlçemizin ılıman ikliminin etkisiyle sarfiyatın az olmasından dolayı elektrikten tasarruf edilebilecek, temiz enerji olduğu için kullanım açısından avantajları olacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının belirlemiş olduğu son başvuru tarihinin uzatılması veya 2014 yılına hazırlık için çeşitli oda, dernek ve belediye başkanlarından oluşan bir heyetle gerekli görüşmeler yapacağız vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmasını istiyorum. Ayağımıza kadar gelen fırsatı kaçırmayalım? dedi.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.