Bodrum Gündem

Bunu da Gördük..! Okul Aile Birliği Toplantısında Büyük Tartışma

27.10.2013
0
A+
A-

2011 yılında eğitim öğretime açılan Bodrum Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulu 2013-2014 yılı Okul Aile Birliği yönetim kurulu seçiminde  okul Müdürü Hakan Kılıç’ın  görevi devreden okul aile birliği yönetimi hakkındaki ağır sözleri damga vurdu.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulu 2013-2014 yılı Okul Aile Birliği yönetim kurulu seçiminde bir ilk yaşandı.  Bilindiği üzere okul aile birlikleri gönüllü velilerden oluşan ve okulun eğitim-öğretim döneminde öğrencilerin ve okulun ihtiyaçları için çalışan kişilerden oluşur.  Bu toplantılara da pek rağbet edilmez. Çünkü gönüllü kişilerin bir türlü eksiği bitmeyen bu kurumlarda neredeyse 7/24 çalışmaları gerekir.  Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu Toplantıları genellikle de sessiz-sedasız yarım saat, en fazla  45 dakika içinde de biter.  Çocuğu olan her veli hayatının bir döneminde bu toplantılara muhakkak tanıklık etmiştir.  Hepsi birlik ve beraberlik içinde başlar ve devam eder.

Bedriye Özdamar ?Okul Müdürü Hakan Kılıç Hakkında Rüşvet Almak Da Dahil Pek Çok Konuda Suç Duyurusunda Bulunduk?? buy Propranolol

Bodrum’da bir ilk oldu ve Bodrum Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulu 2013-2014 yılı Okul Aile Birliği yönetim kurulu seçiminde  okul Müdürü Hakan Kılıç’ın  görevi devreden okul aile birliği yönetimi hakkındaki ağır sözleri damga vurdu. Bodrum Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulu Hakan Kılıç, 2012-2013 dönemleri arasında Okul Aile Birliği görevini yürüten  asil üyelerin  görevini yerine getirmediğini  ve kendisinin  değişik şekillerde karalanarak  baskılar altında kaldığını iddia etti.  Konu hakkında görüşünü aldığımız 2012-2013 dönemi okul aile birliği başkanı Bedriye Özdamar, okul müdürünün söylemlerinin asılsız olduğunu, kendilerince okul müdürü hakkında adli ve idari makamlara aktarılan şikayetler olduğundan konu hakkında konuşmak istemediğini kaydetti.  Bedriye Özdamar “Kendisinin bu gün  okul aile birliği yeni yönetim kurulu seçiminde söyledikleri tamamen asılsızdır. Okul Müdürü Hakan Kılıç hakkında rüşvet almak da dahil pek çok nedenle adli ve idari birimlere suç duyurusunda bulunduk.  Hakan Kılıç bugün ki toplantıda bizleri velilerle karşı karşıya getirmeye çalışarak dikkatleri başka yerlere çekmeye çalışmıştır” dedi.

Propranolol 80mg Okul Müdürünün Canı İstemeyince Mesleğini  Yapamıyorsun?

Yaklaşık bir buçuk saat süren okul aile birliği toplantısında eski döneme ait okul aile birliğince yapılan işlerin ve bu işlerden elde edilen gelirlere ait raporların okunarak oylanması ve bu sırada öğrenci velilerinin tartışmaları yaşanırken Okul müdürü Hakan Kılıç, gazeteci  ve 3 yıldır okul velisi olan Çiçek Bozoğlu’ndan görüntü almasını sonlandırmasını söyledi. Okul Müdürü Hakan Kılıç’ın yaklaşık 25 dakika boyunca yaptığı konuşmasında ve sonrasında toplantı ile ilgili çekim yaptığı sırada gazeteci  Çiçek Bozoğlu’na  herhangi bir itirazı olmazken, okul aile birliği raporların okunarak oylanması sırasında  görüntü alamayacağını söylemesine toplantıya katılan veliler bir anlam veremediler. Hakan Kılıç gazeteci Çiçek Bozoğlu’nun görüntü almasını engellemeye çalışırken “Her konuşmayı çekeceksiniz diye bir hakkınız var mı? Basınsanız basın kartınız nerede? ” şeklinde itirazlarda bulundu. Okul müdürünün bu tavrından sonra yedek üyelerden  Fatoş Küçükenez ve eşi Ömer Küçükenez’in  el kol hareketleri ile bağırarak  aynı zamanda okul velisi olan Çiçek Bozoğlu’ndan dışları çıkmasını istemelerine salonda bulunan diğer velilerden tepki geldi.  Ömer Küçükenez “Sen çekemezsin. Çık dışarı. Kimlerin şakşakçılığını yaptınız anlamadım. Ben istemiyorum çekmenizi” şeklinde söylemlerde bulundu.

Gazeteci Çiçek Bozoğlu, Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulunun  eğitim-öğretime başladığı 2011-2012 tarihlerinde  Okul Aile birliği üyeliği yapmış ve bu  dönemde  müdür Hakan Kılıç’la da bir süre çalışmıştı.  Hakan Kılıç  okulda  yapılan faaliyetler hakkında basın mensubundan belli dönemlerde haber desteği de istemişti. Bizler hakim ya da savcı değiliz. Kim rüşvet verdi veya aldı bilemeyiz.  Adli makamlara yansıyan bir  soruşturma varsa da  neticesi belli olunca yayınlarız.  Okul Müdürünün bu anlaşılmaz tavrına rağmen, kayıtlarda olan toplantıya ait detayları biz yine sevgili okuyucularımızla gazetecilik etiği gereği tarafsız olarak paylaşıyoruz.

Bodrum Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulu 2013-2014 Yılı Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu Toplantısına Ait Detaylar

Bunun Bedelini Bana Ödetirler?

Okul Müdürü Hakan Kılıç, Bodrum Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulunda yapılan toplantıda,  geçen Nisan ayından itibaren okul aile birliği yönetimi ile yollarının ayrıldığını, bağlarının koptuğunu dile getirdiği konuşmasına şöyle devam etti “Okul Aile Birliği ile aramızdaki köprüler geçtiğimiz Nisan ayından itibaren koptu. Bunların sebeplerine girmek istemiyorum. Çünkü bunlarla ilgili gerek arkadaşlarımız tarafından,  gerek benim tarafımdan adli, hukuki süreçler devam ediyor.  Sonuç olarak kusurlu  olanlar kanunlar ve yönetmelikler önünde bedelini ödeyecektir.  Zaten bunun bedelini ödetirler bana.  Başka arkadaşlar da mutlaka sonuçlarına katlanacaktır.  ”  Hakan Kılıç kendisinin özellikle Cumhuriyet ilkokulu ile birleşme döneminde yalnız bırakıldığını ifade etti.  Kılıç “Temizlik ve çay için elemanım yoktu.  Zaten doğru düzgün çay içemedik.  Hadi çay içmeyiverelim,  su içemedik koşuşturmaktan.   Cumhuriyet İlköğretimden 15 öğretmen geldi ve bunların hiçbirinin sırası, masası ve hiçbir donanımı yoktu.  Okullar açılırken veliler geldi ve sınıfları temizledi.  Gönüllü olarak iki eleman çalıştırdım. Gönüllü olarak diyorum çünkü resmi olarak böyle bir yetkim yok.  Milli Eğitim veya İl Milli Eğitim tarafından kadrolu eleman  yok.  Bu elemanların ücretlerini bayramdan önce gayrı resmi şekilde ben ödedim.   Dışarıdan gelen veliler boş sınıflar buldukları için badana, boya ve diğer işleri kendileri yaptılar.  Milli Eğitimden ödenek yok, arkanda okul aile birliği yok. Maddi bir kaynak yok, hiç bir şey yok.  Sıra ve masaları Muğla’ya giderek tamamladık” dedi.

Olay Kişisel Sıkıntılara Döndü?

Okul Aile birliği ile aralarında sıkıntılar olmasına rağmen yazın sonlarına doğru sürekli toplantı yapmaya çalıştığını açıklayan okul müdürü Hakan Kılıç ” Baktım ki olay kişisel sıkıntılara doğru döndü.  Okul müdürünü değişik şekilde karalama , yaralama gibi. Bu anlamda çok büyük psikolojik sıkıntılarla baskı altında kaldım. Süreç de devam ediyor.  İmza yetkisi olan arkadaşlarımız bazen bir kaçı, bazen hepsi gelmeyerek toplantılar yapamadık” dedi.

Yeni Gelen Öğretmenlerle Eskileri Arasında Da Sıkıntılar Oldu? Order Retin-A online

Bodrum Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulu müdürü Hakan Kılıç, kendi okulları ile Cumhuriyet İlkokulunun birleşmesi sürecinde yeni gelen öğretmenlerle eskileri arasında da kaynaşma sıkıntıları yaşadıklarını söyledi. Kılıç “Bütün bu sıkıntılar yaşanırken yeni gelen öğretmenlerle diğerlerinin kaynaşması da vardı.  Yeni gelenler yerini yadırgıyor,  Öteki arkadaşımızın da bir kabullenme süreci var.  Burada öğretmenler arasında kaynaşma süreci de zaman aldı.  Burada da sıkıntılar yaşadık. İşte bütün genel sıkıntıların buralara da yansıması oldu” dedi.

Konuşma sırası Bodrum Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulu 2012-2013 dönemi Okul Aile Birliği Başkanı Bedriye Özdamar’a geldiğinde Özdamar  okul müdürünün aksine çok kısa bir konuşma yaparak yeni yönetime sabırlar diledi. Özdamar konuşmasında  “Görevimi iyi ya da kötü yaptım. Bundan sonraki yönetime sabırlar ve başarılar diliyorum” dedi.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.