Bodrum Gündem

BİZ KADINLARI KİM HARCIYOR? NASIL HARCIYOR?

07.11.2013
0
A+
A-

Gülsem mi, ağlasam mı?

Komedi desem değil; trajedi desem yeridir; hadi birleştirelim trajikomedi?

Devlet büyüklerimizin, canım ülkemin politika üreticilerinin gündemleri gerçekten düşündürücü?

Ama bu ?düşündürücü? kelimemin kendisi aslında düşünülmesi gereken bir durum. Arif olan anlamıştır!

Bir kadın olarak, bir başka kadının kıyafetine, alışkanlıklarına, özgürlüklerine karışıldığı an tüylerim diken diken dikilir! Yıllardır, başörtüsü sorunsalının Türkiye için ?sorun? olmasını bir türlü anlayamamaktan muzdariptim. İster buy Paxil kamuda, ister eğitim alanında, türbanlı bir kadının çalışamamasını bana hiç kimse anlatamaz, anlatamadı? Benim için önemli olan o başörtüsünü takan kadının işini yaparken düşünce dünyası ve düşünce biçiminin seküler olmasıdır. Olabilir mi bilmiyorum? ?Bilmiyorum? derken inanın kinaye yok, sadece o yaşam biçiminden gelmediğim için bilemiyorum. Bilmediğim bir konuda ise fikir yürütemem?

Tam sevindim, türban konusu artık siyasetin, erkeklerin kahve ağzı muhabbetinden çıkıp, tüm diğer özgürlüklerin önünü de açacak bir kazanım olarak kadınların zaferidir dedim; bırakın kadınların giyim kuşam özgürlüğü konusunda siyasi zaferi maferi, meclisteki Combivent online türban takan kadın milletvekillerimizin özgürlük mücadelesini yalanlar gibi bir yeni, lüzumsuz, haddi aşan tartışma daha Türkiye?mizin üzerine çöktü. Hem de ne çökme! Hani demokratik açılım paketinin maddeleri tartışılacaktı, hani daha özgürlükçü, daha demokrat daha seviyeli ve ülkemin gerçek sorunları üzerinde çalışacak, ileriye bakacaktık?

Biz kadınlar; muhafazakârından, sosyalistine, laikinden dindarına kadar, tüm kadınlar nasıl izin veririz böylesi erkek egemen anlamsız, yersiz gündemlere. Evet, Türkiye?de tek mağduriyet (ki onca mağduriyet konuları varken) siyaseti üzerinden nemalanan erkek düşünce dünyası Türbandan istediği kaosu yaratamadı, seçimlerde kullanmak üzere istenilen malzemeyi yapılandıramadı; bir gezi ruhudur şükürler olsun sarmış ülkemi, yarabbi bu ne korkudur ki, prangalar geçirilse de, o ruh muhafazakarın, sosyalistin DNAlarında bundan sonra? Ülkem insanı ?özgürlük, daha çok özgürlük, gerçek demokrasi kültürü? diyor da başka bir şey demiyor? Demeyecekte! Dünyanın argümanları değişirken, yenidünya şekillenirken, ülkem şekillenen bu dünya üzerinde, istese de istemese de, demokratik laik sistemi ile online slots daha güçlü var olacakken, yaratılan anlamsız, yersiz gündemlerle ne diye meşgul edilir anlamak mümkün değil?

Milletimin bir vekili bu lüzumsuz tartışmaya bakın nasıl katkı sağlıyor “Genç kızlarımızı fuhuşa sürükleyenler var. Kadınlarımızın, kızlarımızın kolayca harcanmasına göz yumamayız”. Bu söylemdeki,  kadını aşağılayan, üstten bakan, konuyu basite indirgeyen düşünce yapısı hiç bir kadın tarafından ciddiye alınamaz. Kadınları, kızları harcayan kim? Kadınları kızları fuhuşa sürükleyen kim? Fuhuş dediğiniz organize bir suç olduğuna gore, ülkemin kadınlarının organize bir suçun içinde purchase Baclofen kullanıldığını ne cüretle ve nasıl söyleyebiliriz?

Kadınlarımızı, kızlarımızı harcayan asıl Türkiye?de demokrasinin erkekler yönetimine dönüşmüş olmasıdır. Kadınların, demokrasinin ve demokratik katılımının önündeki engelleri, siyasal alanda, iş ve sosyal yaşamda daha fazla etkin olmaları önündeki tüm engeller kaldırılmadıkça, o zaman bizler harcanmaya devam edeceğiz. Yapabiliyorsanız bu yöndeki ayrımcılıkları kaldırın; kadını asıl sınırlayan, önündeki tüm erkek, siyasal, inanç engellerini kaldırın?Elinizden tutan mı var?

Sevgili erkekler, değerli namus bekçileri, rica ediyoruz biz kadınları bize bırakın, biz kendi namusumuzu (istersek) istediğimiz gibi koruruz. Merak etmeyin hiç bir Türkiyeli kadın, siz erkekler zorlamadıkça, baskı kurmadıkça harcanmaz. Evelallah ülkemin kadınları, kendilerini harcayabilecek lüzumsuz politikalara, baskılara, anti-demokratik uygulamalara, her türlü korkutma, sindirme yöntemlerine dimdik ayakta duracak güce ve ahlaka sahiptir. Bu ahlak da sınırlı bakış açısı olan apış arası ahlak değil, insani ahlaktır?

 

 

 

 

 

ETİKETLER:
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

  1. Palmiye yayınları dedi ki:

    Palmiye yayınları olarak gazeteci, yazar, şair arkadaşlarımıza bir imkân sunuyoruz. Destekli yayıncılık kapsamında yazılarınızı kitaba dönüştürebiliriz. Siz yazın biz basalım yayınlayalım. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi için lütfen iletişime geçiniz.
    İletişim bilgilerimiz:
    [email protected]
    https://www.facebook.com/palmiyeyayinlari
    Tel: 0555 2915061-0539 3602045