Bodrum Gündem

Alevi Derneğinden Kocadon?a Ziyaret

13.11.2013
0
A+
A-

Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği Yönetim Kurulu ve üyelerinden oluşan bir heyet 17 Kasım’da yapacakları aşure etkinliği ile ilgili Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret etti.

Bodrum Gündem Haber Retin-A without prescription Nexium online order Proscar

Ziyarette Dernek Başkanı Cem Yalçın, başkan yardımcısı Abidin Ayhan, Çiçek Bozoğlu, CHP Bodrum İlçe Yönetim Kurulu üyesi Şahabettin Doğan, dernek üyelerinden İbrahim Turan, Cafer Doğan, Zeki Gündoğmuş, Mevlüde Yaşar,  Özay Kartal ve  İbrahim Akkaya yer aldı.

Toplantıda Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği tarafından geleneksel hale gelen ve bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan  aşure etkinliğine Belediye Başkanı Mehmet Kocadon davet edildi. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet  Kocadon, yarımadada yaşayan halkın dini inanışına bakılmaksızın herkese eşit olarak hizmet ettiklerini, bütün ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını ifade etti. Mehmet Kocadon “İnsanların kimisi zamanında ağaca inanmış, kimisi mermere inanmış. İnanmış da inanmış. Sonuçta herkesin bir inancı var. Sonunda bir ortak özellikleri var. Hepsinin göz yaşları var. Sıkıştığımız zaman bu göz yaşları akıyor. Kimisinin camiinin musalla taşına akıyor, kimisi cem evinde akıyor, kimisi orda, kimisi burada akıyor. Akıyor yani bu göz yaşı. Onun için ben hep şuna inanıyorum; sevginin olduğu yerde her şey vardır. Yeter ki insanlar sevgisini, saygısını yitirmesin.  Kendini nerede huzurlu ve mutlu hissediyorsan ibadet yerin orası? dedi.  Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, kendisini ziyarete gelen heyete derneğin düzenleyeceği aşure etkinliğinde belediye olarak her türlü desteği vereceklerini kaydetti.

Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği Yönetim Kurulu ve üyelerinden oluşan  heyet daha sonra Bodrum kaymakamı Dr.Mehmet Gödekmerdan?ı da makamında ziyaret ederek Pazar günü yapılacak olan aşure etkinliğine davet etiler.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.