Bodrum Gündem

ONLAR VE BİZLER?

14.11.2013
0
A+
A-

Yerel seçimler yaklaşırken vaatler ve adaylar Bodrum Seçim piyasasına dahil oluyorlar. Parti önemli değil aday önemliciler, belediye meclisinde bir adamımız olsun diye söylenenler, eski milliyetçiler bugünkü dinciler, sosyal demokrasi ışığıyla kutsanmış bugünkü mekez sağcılar veya merkez sağ ile kutsanmış sosyal demokratlar.

Görünüşe göre hayliyle renkli geçecek.

Zannediliyor ki seçimler bu saydıklarımdan ibaret, biliniyordur belki de tüm bu olup bitenlerden sıkılmış nice insan var. Tüm olup bitenlere boyun eğmeyen binlerce insan var. Rant ve talan tartışmalarında yoğrulmuş adaylardan tiksinmişler veya bir şekilde kendilerini uzak tutmuşlar. Onlar tarafından bilinmiyor olabilir ancak bizler biliyoruz ki bu insanlar azınlık değil, bu toplam hiç te zannedildiği gibi güçsüz değil. Kanıt mı?

Haziran direnişi olarak adlandırdığımız eylemlerde mevcut meclis partilerinin birer birer aldığı oylardan daha kalabalık bir toplam sokağa çıktı. Sokağa çıkan bu toplam umutların pamuk ipliğine bağlı olduğu Türkiye de umut yeşertti. Birçok başlıkta Türkiye siyasetine yaka iliklettiler. Bilindikleri ters düz ettiler. Yaşananlar onlara uçak bileti aldır dı, o kadar çok korktular ki temyiz kudreti kalmamış Polis ve Gökçek?in arkasına gizlendiler.

Görünen o ki fırsatçılar en büyük silahlarını kaybetti. Artık Onların yalan söyleme hüviyeti bu toplumun Haziran direnişi bağışıklığından geri döner. Eskiden çarpıyor, çalıyor, soyuyor ve yalan söylüyor olmaları onları bağlamıyor olabilirdi. Ancak şu an karşılarında gözü açılmış bir toplum var. Korkması gerekenler masa altı ustalığında yer edinenler, korkması gerekenler işletmesinin hacmini belediye gazıyla büyütenler, korkması gerekenler bu toplumun arkasından iş çevirenler.

Onlar çoktan kaybettiler, yüzsüz aldıkları yüzde oylarla kaybettiler.

Bizler korkmaması gerekenler çalmadık, çırpmadık ve masa altında değil Haziran meydanlarında soluk aldık.

O yüzden Bizler kazandık onlar kaybetti.

13.11.2013

Mustafa Emre ATMACA treating acne buy Accutane online Order Clonidine Online

ETİKETLER: ,
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.