Bodrum Gündem

Ülkem Ateş Çemberi İle Kuşatılmış iken…

Ülkem Ateş Çemberi İle Kuşatılmış iken…
15.11.2013
0
A+
A-

hasanizzetpasa

Sarıkamış olayına farklı bir bakış…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem-15 Kasım 2013 

Hasan İzzet Paşa’nın torunu Hasan İzzet Altınanıt aile belgelerine dayanarak Sarıkamış’ı yazdı ve kitabını imzalıyor.

“Bütün elindeki belgeleri açıkla” baskılarına rağmen, Ülkem ateş çemberi altında kuşatılmış iken, içerde ikinci bir yangını ben çıkaramam” diyerek, elindeki belgelerin büyük bir bölümünü yaktıran Hasan İzzettin Paşanın ve tüm şehit ve Gazilerimizin aziz hatıralarına… diye başlıyor kitabın önsözü…

Çok tartışılan Sarıkamış olayına ışık tıtacak farklı bir bakış açısı sağlayacak önemli bir belgesel kitap. Hasan İzzet Paşa’nın torunu tarafından kaleme alınana ve Prof.Dr.Bingür Sönmez tarafından yayına hazırlanan bu önemli belgesel kitabın imza günü 16 Kasım Cumartesi günü Bitez Medis Ege Girit Mutfağında yapılıyor.

16 Kasım Cumartesi, 11.00 ? 15.00  Proscar buy Medi’s Ege-Girit Mutfağı

Pomelan Caddesi, 1310 Sokak, No: 2, Bitez

Sarıkamış kitabıHASAN İZZET ALTINANIT KİMDİR?

Hasan İzzet Altınanıt 1932 yılında babasının görevi nedeni ile Halep’te doğan yazar, ilk tahsiline bu şehirdeki bir Fransız okulunda başlar. Hatay’ın ilhakının ardından ailesi ile birlikte Hataya’a kaçarlar ve burada ilkokul tahsilini, 1944 yılında İstanbul’a gelerek orta ve lise tahsilini tamamlar. Bir süre İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesine devam ederse de tamamlayamadan 41.Dönem yedek subay olarak vatani görevini yapar. Türkiye İş Bankasında çalışmaya başlar ve 1980 yılında şube müdürü iken emekli olur.Evli ve 3 evlat, 3 torun sahibi olan Altınanıt Bodrum’da yaşamaktadır.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.