Bodrum Gündem

Bodrum?daki Liseler Kitapları Konuşacaklar

05.12.2013
0
A+
A-

Bodrum Kent Konseyi , Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kent TV?nin ortaklaşa hazırlayacağı, gençlerin nitelikli okuma yöntemlerini kazanmalarını amaçlayan televizyon programı yapılması konusunda bir toplantı düzenlendi.

cheap Fluoxetine buy Valtrex Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem Valtrex no prescription

Bodrum Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulunda yapılan toplantıya Bodrum Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu,  Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden Ahmet Manav ve yarımadada bulunan liselerin müdür ve öğretmenleri katıldı.

Güler-Mustafa Kızılağaç İlkokulunda  yapılan toplantı  Ahmet Manav?ın açılış konuşmasıyla başladı. Manav,  Bodrum Kent Konseyinden kendilerine gelen proje hakkında katılımcıları bilgilendirdi.  Toplantıya katılan lise müdür ve öğretmenleri projeye oldukça olumlu yaklaştılar.

Hamdi Topçuoğlu Bodrum Kent Konseyi Başkanı olarak 43 yıllık eğitmenlik dönemindeki deneyimlerime bağlı olarak iyi okuyan ve okutan olmadığımız kanaatindeyim dedi. Topçuoğlu konuşmasına şöyle devam etti ?Bunun temel nedeni okuma alışkanlığımızın olmamasıdır. Amacımız gençler okumuyor diyenlere gençler okuyor demek. Radyo ya da TV programı olacak şekilde bir program belirlemek esas olandır. 12 Lisemiz var. Her hafta belirleyeceğimiz  liseler  dönüşümlü olarak öğretmenlerinin belirlediği kitapları tartışırlar.?

Konuşmaya katılan öğretmenler fikre olumlu yaklaşarak programın haftalık olması gerektiğini belirttiler. Bodrum Anadolu Lisesi Edebiyat öğretmeni Ender  Çelikbilek yapılması planlanan programın amacının gençlerde nitelikli okuma yöntemlerinin kazandırılması ve aynı zamanda okuduklarının öğrencilerde farkındalık yaratması amacına hizmet etmesi gerektiğini vurguladı. Ender Çelikbilek ?Yarımadada bulunan 12 lisenin ikişerli olarak ve en az 6 öğrenci ile birlikte bir moderatör eşliğinde  bu programa hazırlanmasının izleyiciler açısından daha verimli olacağını düşünüyorum. Ayrıca okunacak kitapların okulların kendi içinde var olan komisyonlarca belirlenmesinin de faydalı olacağı kanaatindeyim ?dedi.

Toplantı sonucunda Hamdi Topçuoğlu?nun moderatörlüğünde yapılacak olan programlara okulların ikişerli olarak 3 öğrenci temsili ile katılmasına, programların haftalık periyodlarla yayınlanmasına karar verildi.  Program çekimlerinin OASİS Alış Veriş Merkezinde bulunan Nurol Sanat Galerisinde yapılması uygun görüldü.  Programa katılacak liseler aşağıdaki şekilde eşleştirildi.

-Turgutreis  Anadolu Lisesi / Ayşegül Sevim Ali Rüştü Kaynak Anadolu Lisesi

– Hayırlı Sabancı Anadolu Lisesi / Özel Merter Koleji

-Halil İbrahim İper/Adnan Anadolu Lisesi /Bodrum Kız Meslek Lisesi

-Bodrum Anadolu Lisesi / Mumcular Sitare Özkan Meslek Lisesi

-Özel Marmara Koleji / Kanuni Sultan Süleyman Anadolu Lisesi

-Turgutreis Turizm ve Otelcilik  Meslek Lisesi / Fahriye Ilıcak Teknik ve Ends. Mes. Lisesi

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.