Bodrum Gündem

Bodrum’da Klasik Müzik Rüzgarı

17.12.2013
0
A+
A-

Viyola sanatçısı Nadi Atasoy direktörlüğünde kurulan Bodrum Belediyesi Oda Orkestrası ikinci konserinde doyumsuz bir müzik ziyafeti sundu. İzleyiciler ayakta alkışladı.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem-13 Aralık 2013

Viyola sanatçısı Nadi Atasoy direktörlüğünde kurulan Bodrum Belediyesi Oda Orkestrası ikinci konserinde Kemancı bodrum klasik batı müziği konseri (56)Azerbaycan Devlet Sanatçısı Arif Manaflı ile Obuacı İstanbul Devlet Opera Orkestrası sanatçısı Azad Alizade muhteşem performansları ile izleyicilerden tam not aldı. Konserin son eseri Sarı Gelin Türküsü ise izleyicilere duygulu anlar yaşatırken, parça izleyicilerin talebi ile iki kere seslendirildi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’unda Bodrumspor gecesinden ayrılarak, Oda Orkestrasının konserini de izledi. MİT Müsteşar Yardımcısı Cevat Öneş, ÇYDD Bodrum Şube Başkanı Meral Saraçbaşı ile birlikte ÇYDD üyeleri de konseri izleyenler arasındaydı.  

OASİS Nurol Kültür Mekezinde gerçekleşen Bodrum Belediyesi Oda Orkestrası’nın ikinci konserinde solist Kemancı Azerbaycan Devlet Sanatçısı Arif Manaflı ile Obuacı İstanbul Devlet Opera Orkestrası sanatçısı Azad Alizade, 1. Kemanda Fatih Evcil, 2. Kemanda Müge Alpay ve Ezgi Er, Viyolada Nadi Atasoy, Viyolonselde Saim Erkul ve Kontrbasta İlker Akış eşlik ettiler.

J.S. Bach’ın Obua Keman Konçertosu I. Bölümü ile başlayıp W.A. Mozart, J. Strauss, B. Bartok, G.F. Haendel, Cimarosa ve Astor Piazzola’nın eserlerinin ardından Türkan Saylan’ın 78. Doğum günü dolayısıyla seslendirilen Sarı Gelin türküsüyle biten konseri sanatseverler dakikalarca ayakta alkışladı. 2 bölüm ve 8 eserden oluşan konser, izleyenlerin yoğun isteği üzerine 4 eserin tekrarlanması ile yaklaşık 2 saat sürdü.

Viyola sanatçısı Nadi Atasoy direktörlüğünde kurulan Bodrum Belediyesi Oda Orkestrası her ayın ikinci Cuma akşamı konserlerine devam edecek.

.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.