Bodrum Gündem

Muğla Denizciliğine Bodrum Yön Verecek

19.12.2013
0
A+
A-

Bodrum Kent Konseyi, denizcilik sektörünün bütün sorunlarının ele alınması için Denizcilik Meclisini oluşturmak amacıyla Bodrum Ticaret Odasında bir toplantı düzenledi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum nüfusunun yaklaşık yüzde ellisinin geçim kaynağı olan ve 12 ay boyunca faal  tek sektörü denizciliğin sorunlarının daha kapsamlı ele alınması için Bodrum Kent Konseyi tarafından Denizcilik meclisi oluşturulması amacı ile  Bodrum Ticaret Odasında bir toplantı düzenlendi.

Muğla’daki Denizcilik Daire Başkanı Bodrumlu Olsun…

Toplantının açılış konuşmasını Bodrum Kent Konseyi başkanı Hamdi Topçuoğlu yaptı. Tabana yayılmayı Kent Konseyi içinde meclisler oluşturarak yapmayı hedeflediklerini kaydeden başkan Topçuoğlu, yapılacak çalışmalarda katılımcılığı sağlayabilmek için bu örgütlenme şeklini seçtiklerini söyledi. Topçuoğlu konuşmasına şöyle devam etti “Bodrum’da Denizcilik Meclisi oluşturmaya çalışmamızın sebebi ise Türkiye’de  1124 Km. kıyı bandına sahip bir ilinde yaşıyoruz. Denizle iç içe insan sayısı hiç de azımsanacak sayıda değil. Nüfusun üçte birini deniz insanı oluşturuyor.  Muğla’nın büyük şehir olmasından sonra balıkçı barınaklarına kadar tüm planlamalar büyük şehre devir olacak.  Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde Bodrum meclisinde kaç denizci yer alacak? Büyük şehre geçişten sonra Muğla’da Daireler oluşturulacak. Bunlardan biri de denizcilikle ilgili olacak. Amacımız Muğla Büyük şehirde oluşacak olan Denizcilik Dairesinin başkanının Bodrum’dan birinin olmasıdır.  Denizciliğin tüm paydaşları bir araya gelsinler ve Bodrum Kent Konseyinin içinde bu işin planlamasını yapsınlar ve Bodrum’un sesi olsunlar istiyoruz.”

Bu İşin Paydaşları Denize Gönül  Veren Herkestir…

Bodrum Kent Konseyi Deniz Meclisi order Fluconazole kurucu sorumlularından Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz,  kent konseylerinin sivil toplum örgütlerinin zirvesi olduğunu kaydetti. Demiröz “Sivil toplumun en yüksek seviyede temsil edildiği organ Muğla ilinde Bodrum Kent Konseyidir.  Bodrum’da yaşayanların en az yarısının iştigal alanı denizidir. Denizcilikle ilgili sorunların çözüm alanı olması ve sesimizin Muğla’dan da duyulması için bu meclisi oluşturuyoruz.  Bu işin paydaşları denize gönül veren herkestir.

Denizciliğimizin Master Planı Olmalı…

Bodrum Kent Konseyi Deniz Meclisinin bir diğer sorumlusu ve aynı zamanda Bodrum kent Konseyi Spor Meclisi kurucusu Erman Aras,  Kent Konseylerinin görevinin bulundukları alanların stratejik ve master planlarının yapılmasını sağlamak olduğunu aktardı. Aras “Bu işler için hem ciddi araştırma hem de ciddi kaynak gerekiyor. Ne yazık ki meclisleri kurmaya kuruyoruz ama çalıştıramaya gelince başaramıyoruz.  Yapılması gereken stratejik planları hazırlayamazsak Muğla’da sorunlarımıza çözüm bulamayız. Bodrum’da herhangi bir yatırım yapmak istiyorsanız bunun çalışmasının yapılması lazım fakat belediyelerin böyle bir gündemi yok. Denizcilikle ilgili kurmaya çalıştığımız bu meclis diğer kurumlara bir rakip değil, üst kuruluştur.  Herkes işini çok iyi yapıyor ama kimse ne yaptığını diğerine anlatamıyor.  Sektörle ilgili tüm alt gurupları kurarak var esomeprazole price olanları bir araya getirip tüm sorunları masaya yatırmalıyız. Deniz Ticaret Odasının ve Denizciler Derneğinin yükleri artacak ama kazanan Bodrum olacak.  Eğer bunları  yapmazsak bireysel koşmaya devam edeceğiz.  Muğla’nın denizcilik politikasını belirleyen Bodrum olmalı” dedi.

Seçilecek Belediye Meclis Üyelerinin En Az İkisi Denizci Olmalı…

Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Gündüz  Nalbantoğlu, Bodrum Denizciler Meclisinin oluşum toplantısında yaptığı konuşmada Muğla’nın büyük şehir olması nedeni ile biz Fethiye ile ortak bir çalışma başlattıklarını katılımcılarla paylaştı. Nalbantoğlu  “Muğla’ya gönderecekleri meclis üyelerinden en Nexium online az ikisinin denizci olması yönünde çalışmalar yaparak telkinlerde bulunuyoruz. Muğla’daki mecliste denizciler temsil edilmez ise büyük kayıp olur. Muğla’da 12 ay çalışan yegane sektörümüz ve bizim geçim kaynağımız denizciliktir” dedi.

Bodrum Kent Konseyi yürütme kurulu üyesi Yaman Olgaç toplantıda söz alarak oluşacak meclise yeni isimlerin katılmasının meclisin ömrü açısından sağlıklı olacağını ifade etti. Yaman Olgaç “Bu meclisin yapılanma aşamasında bir tehlike olduğunu öngörüyorum.  Böyle yapılanmalarda Bodrum’da daha önce benzeri kurumlar faaliyete geçti ve bir süre sonra faaliyet alanı kesişenlerin başında yanı kişiler olunca ilgili dernekler kapandılar. Aynı sıkıntının burada olmaması için kurulacak mecliste farklı isimlerin yer almasını daha doğru buluyorum” dedi.

Denizcilik ile ilgili kişi, kurum ve kuruluş temsilcilerinin katıldığı toplantıda Deniz Ticaret Odası, Denizciler Derneği, Mavi Yol Girişiminin yanı sıra Muğla Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksek Okulundan öğretim görevlileri de kurulacak Denizcilik Meclisine akademik destek vereceklerini kaydettiler.  Toplantının devamında kurulması planlanan Denizcilik Meclisinin amacı, işleyiş biçimi hakkında bilgilendirme yapıldı.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.