Bodrum Gündem

VAKA-İ SİMON AYAKLANMASI!!! Tufan Erkan Yakar yazdı…

tufan_erkan_yakarBir sabah uyandığımızda bir de baktık ki ülke gene karışmış. Sabah operasyonları, göz altı dalgaları malum artık alıştığımız bir durum. Neredeyse ülkemizin son 5 senesi böyle geçti denebilir.

Fakat bu seferki durum biraz ciddi.

Bu operasyon çok farklı.

Telafi edilemeyecek sonuçlar doğuracağı her yönüyle belli oluyor. Bu operasyon adeta bir isyan adeta bir başkaldırı. Aşağı yukarı 1 aylık bir savunmanın birden bire taaruza geçmesi. ”Haliçte Yaşayan Simonlar” ani bir şekilde sabaha karşı ”Yeniçeri Ağalarına” ve dolayısıyla ”Padişahlarına” karşı ayaklandılar. ”Simonlar” padişaha, “Bize verdiğin ulufeleri kesersen, ekonomik anlamda boğazımızı sıkarsan ve bizi bitirmeye çalışırsan bizde sana bağlı olan, yeniçeri ağalarının çocuklarını kaçırarak karşılık veririz, bundan ders almayıp her şeye rağmen bizle uğraşırsan ve bizi tasviye etmeye kalkarsan da ucu sana da dokunur” mesajı verdiler.

“Padişah” ilk etapta isteklere fazla kulak asmadı ve bildiğini okudu gibi.

Lakin “simonların” bunun etkisiyle “İstemezük” naraları atarak şuan da usul usul padişahın devlet sarayına ilerledikleri görülüyor. Sarayın her türlü önlemi aldığı ve caydırıcı eylem planlamalarını uygulamaya koyduğu kesin. Ancak “simonların” deyim yerindeyse tahriklerinde etkisiyle gözleri dönmüş gibi.

“Padişahın” çok fazla seçeneği yok.

Ya isyanı kanlı bir şekilde bastıracak yada “yeniçeri ağalarının kellelerini” isyancıların ilk safhada önlerine atacak. Haaa buna rağmen de isyancılar saraya doğru ilerlemeye devam ederlerse, o padişahın III. Selim mi yoksa II. Mahmud mu olduğunu zaman içerisinde hep beraber göreceğiz…

Tufan Erkan Yakar / 20 Aralık 2013-Bodrum

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

  1. simon dedi ki:

    güzel bir yazı ancak unutmamalıki mağdur yine onlar olacak….