Bodrum Gündem

Bu Fasulye Sihirli

20.12.2013
0
A+
A-

1050 metre rakımlı Erzurum’a bağlı İspir ilçesine özgü kuru fasulyesini Bodrum’da Gümbet Kavşağında açılan hizmete açılan “Sihirli Fasulye” Restaurantta tadılabilecek. İspir fasulyesi Türk mutfağının en lezzetli yemeklerinden birisi olarak kabul ediliyor.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem-20 Aralık 2013

Kuru fasulye Türk mutfağının en çok sevilen ve olmazsa olmazlarındandır. Kuru fasulye denildiğinde de kendine özgü özellikleri olan Clonidine without prescription purchase Prozac ispir kuru fasulye bodrumda (12)yuvarlak, parlak bej renkli, suda diğer çeşitlere göre çok daha fazla şişen, çabuk pişen, kabuğu görece atmayan ve muhteşem lezzeti ile İspir fasulyesi akla gelir. Türkiye’nin en lüks ve ünlü restaurantlarında İspir fasulyesi tercih edilmektedir. Sadece İspir fasulyesi yapılan lokantalarda vardır.

Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden kuru fasulye konsepti ile hizmet verecek olan “Sihirli Fasulye” restaurantı Bodrum Gümbet kavşağında açıldı. Aynı zamanda turizmci olan Sihirli Fasulye Restaurant sahibi Ali Cem Ketenci toprak kaplarda özel olarak pişirilen İspir kuru fasulyesini Bodrumlular ile buluşturuyor. Sihirli Fasulye Restaurantta İspir kuru fasulyesi ile birlikte ev yemekleri de sunuyor. Terbiyeli sulu köfte, taze fasulye, karnabahar, musakka ve elbette pilav lezzet tutkunlarına sunulan bazı çeşitler. İşletme sahibi Ketenci yemeğin üzerine yenilen fırında yapılmış sütlaç ve revani tatlılarında da oldukça iddialı.

ispir kuru fasulye bodrumda (15)Sihirli Fasulye Restaurant Ketenci’nin dostlarının katılımı ile hizmete girerken özellikle kuru fasulye ve ev yemeklerinde Bodrumlulara çok özel lezzetler sunacağını ifade etti. Ketenci; “Yıllardan bu yana turizm sektöründe çalışıyorum. Bodrum’da Türk mutfağının en önemli yemeği olan iyi kuru fasulyenin eksikliğini biliyordum. İspir kuru fasulyesi Türkiye’de olduğu kadar dünyada dahi bilinen bir lezzet. Organik olarak üretilen ve mükemmel lezzeti ile tadına doyulmayan, yedikten sonra mideyi rahatsız etmeyen özel bir fasulyedir. Buradan yola çıkarak kuru fasulye konsepti ve sihirli fasulye adı ile restaurantımızı açtık. Böylece hem Bodrumlulara, hem de Bodrum’a gelen yabancı misafirlerimize Türk mutfağının en önemli yemeği İspir kuru fasulyesini sunmuş olacağız. İspir kuru fasulye ile birlikte Türk mutfağının vazgeçilmezleri olan sulu yemeklerimizde olacak.” purchase cheap Baclofen dedi.

Sihirli Fasulye Restaurant’ın açılışında MHP Bodrum Belediye Başkan adayı Mehmet Tosun, MHP İlçe Başkanı Asım Başaran, MHP İlçe Başkan Yardımcısı Cengizhan Sancar, CHP Yönetim kurulu üyesi Şahabettin Doğan’da katılırken İspir kuru fasulyesini çok beğendiklerini söyleyerek, işletmenin Bodrum’a hayırlı olmasını dilediler.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.