Bodrum Gündem

Bodrum Kent Kart ile Tanışıyor

25.12.2013
0
A+
A-

Kent Kart uygulaması Bodrum Belediyesi önderliğinde yapılan anlaşmaların ardından Bodrum’da hayata geçiriliyor.

Fatih Bozoğlu/Uğur Yurtsev-25 Aralık 2013

Bodrum Belediyesinin şehir içi minibüslerinde başlatacağı Kent Kart “Temassız Akıllı Kartlar ile Elektronik Ücret Toplama” ve “Araç Takip Sistemi” uygulaması vatandaşa kent kart bodrumda (2)büyük kolaylık sağlayacak. Kent Kart uygulamasında özel kartlara sahip olan kişiler indirimli yolculuk yapabilecek.

Bodrum Belediyesi ve Şehir içi Minibüs Kooperatifinin ortak çalışması sonucu uygulanmaya konulacak olan Kent Kart sistemiyle yolcu memnuniyetinin en üst seviyeye çıkarılması planlanıyor. Bodrum Belediyesi bu doğrultuda yeni teknolojileri hayata geçiriyor. Kent Kart uygulamasında kullanılacak olan cihazlar en kısa sürede minibüslere yerleştirilmeye başlanacak.

Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen imza törenine Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Üyesi Naci Ocak, Kent Kart Genel Müdürü Ercan Ünal, Şehiriçi Minibüsleri Kooperatifi Başkanı Arif Karaman ve kooperatif üyesi minibüs sahipleri katıldı.

kent kart bodrumda (7)Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon bu projenin göreve geldikleri günden buyana yapmak istedikleri bir proje olduğunu ifade ederek, “Bunu daha geniş kapsamlı yapmak üzere konuşmuş ve oluşturmaya çalışmıştık. O zaman arkadaşların bazı mazeretleri vardı, nasip bugüneymiş. Biz bunu bütün Bodrum yarımadasına örnek olması dileğiyle bugün imzaladık, diğer kooperatifteki arkadaşlarımızda en kısa zamanda bu çatı altında birlik ve beraberlik içinde görmek isteriz. Buda hem Bodrum’a yakışan bir davranış olacak hem de ileriki günlerde ulaşım sektörü Büyükşehir’e geçtiğinde birlik ve beraberlik içinde olmak bir güç sağlayacak.” dedi.

Başkan Kocadon, buradaki amacın bir havuzun içinde toplanacak paranın şoför esnafına eşit miktarda dağıtılması olduğunu belirterek, “Başlarına herhangi bir sıkıntı geldiğinde oranın arkalarında dimdik durduğunu hissedecekler.  Bir adım daha medeniyete, birlik, beraberliğe ve kurumsallaşmaya gitmenin en güzel örneği.” şeklinde konuştu.

kent kart bodrumda (1)Şehir içi Minibüsleri Kooperatifi Başkanı Arif Karaman, “Atılan bu imzayla medeniyete giden yolda bir adım daha attıklarını ifade ederek, ”Bodrum halkını Kent Kart ile tanıştıracak, parayı dolmuşlardan kaldırarak daha düzenli bir çalışma sistemini getirmek üzere böyle bir yola girdik. Buna Bodrum’daki mevcut kooperatiflerdeki arkadaşlarla yapmak isterdik. Ama diğer kooperatif üyesi arkadaşlarımız bunu kabul etmedi. Biz sadece Şehir içi Kooperatifi olarak bu sisteme dahil oluyoruz. İnşallah memleketimiz için daha iyi ve hayırlı olur.” dedi.

Amaçlarının ileriki günlerde Bodrum’un Büyükşehir statüsüne geçmesinden dolayı bir güç birliği yapmanın yanı sıra, taşımacılığı daha derli toplu yaparak insanımıza yakışır hizmet vermek olduğunu sözlerine ekleyen Karaman, “ Vatandaşımız kartını alıp kullanmaya başladığı andan itibaren para alışverişi ortadan kalkacak, kart ile seyahat yapacak. Belli bir indirim ve avantajlara sahip olacak. Daha önemlisi para alışverişi olmadığından şoförle muhatap olmayacak. Türkiye bu sisteme doğru gidiyor. Nasıl engelli araçlarında ilk adımı Bodrum olarak biz attıysak yine Kent Kert kullanımında da Bodrum olarak ilk adımı attık.” şeklinde konuştu.  

.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

  1. ayla gürpınar dedi ki:

    Her doğru adımı alkışlamasını bilmek gerekir.
    Bu doğru bir adımdır.
    Diğer bir doğru adım da, Bodrum Yarımadasında, yaz ve kış, her mevsimde beldeler ve Bodrum merkez arası güzargahların, çağdaş yaşamın gerekleri çerçevesinde, kesintisiz olarak çalışabilmesi ve ücretlerin toplu taşımacılık çerçevesinde ucuzlatılması olacaktır.
    Bunu da halk beklemektedir.

  2. Meltem Ulusoy dedi ki:

    Uygulama mantıklı. Büyükşehirlerde de aynı uygulamalar yapılıyor. Dilerim, Temel Yapı Kooperatif Evlerinde oturanların da sorunu çözülür. Çünkü, ne yazık ki şehiriçi minibüslerinde çalışan bazı şoför arkadaşlar buraya çıkmak istemiyor; kooperatif evleri yönetiminden aldığım bir bilgiye göre bu hattın belediyeyle bir sözleşmesi olmasına ve şehiriçi dolmuşları yönetimininden aldığım bilgiye göre bu konuda alınmış olunan karara rağmen. Umarım bunu yetkili birileri okur. Bizzat kendim defalarca konu hakkında şikayetçi olmama rağmen sorun çözülemedi. Temel Yapı yolcularıyla bazı şoför arkadaşlar arasında sürekli sorun yaşanıyor.

  3. büyükşehir dedi ki:

    yetki büyükşehire geçince bu anlaşmanın bir önemi kalacakmı ??

  4. Evet, kartlar büyükşehire geçince de geçerli olacak mı? Yoksa, iptal olacak ve kartlar için ödenen paralar boşa mı gidecek? Bu tip uygulamanın yerine, halkın isteğine kulak verip ulaşım minibüsçülerin tekelinden kurtarılmalı, hem fiyatlara hem de saatlere düzenleme getirilmeli.