Bodrum Gündem

Kışın Çok Su İçin! ÇÜNKÜ!

Kışın Çok Su İçin! ÇÜNKÜ!
25.12.2013
0
A+
A-

Gün içinde en az 10 bardak su içilmesi gerektiğini belirten uzmanlara göre sürekli kabızlık sorunu yaşamak, yeterli sıvı ve posalı gıda tüketilmediğinin göstergesi.

Order Kamagra online Bodrum Gündem Haber/25 Aralık 2013

Az su içenlerde ve sağlıklı yeme alışkanlığı olmayan bireylerde  barsak şikayetlerinin daha fazla olduğunu belirten Özel Bodrum op.dr.hakan avcıHastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Hakan Avcı  ani gelişen ve giderek artan kabızlığa kilo kaybı, halsizlik karın ağrısı, kansızlık, makattan kanama gibi bulguların da eşlik etmesi durumunda  mutlaka doktora gidilmesi uyarısında bulundu.

En sık karşılaşılan sindirim sistemi probleminin kabızlık olduğunu belirten Op.Dr.Avcı barsak tembelliğinin, bireysel yatkınlıkla ilişkili olabileceği gibi diyabet, hipotiroidi gibi metabolik olayların bir belirtisi veya kolon kanserinin sonucu olarak da ortaya çıkabildiğine dikkat çekti.

buy Combivent 50 Yaşın Üzerindeyseniz Düzenli Kolonoskopi Yaptırın…

Kolon kanserinin değerlendirilmesinde kolonoskopinin tüm dünyada kabul edilmiş altın standart olduğunu söyleyen  Özel Bodrum Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Hakan Avcı  , “Kolon kanserleri genellikle barsakta polip dediğimiz kabarıklıklar şeklinde başlar ve yıllar içinde büyüyüp kanserleşirler. Bu nedenle hiçbir yakınması olmasa dahi 50 yaşına gelmiş herkese tarama amaçlı kolonoskopi yapılması, erken teşhis ve tedavi için son derece önemlidir. Polip tespit edilirse kolonoskopi işlemi sırasında çıkarılarak kanser gelişimi önlenebilir. Ailesinde kolon kanseri olanlarda daha erken yaşlarda taramaya başlamak gerekir” order Viagra diye konuştu.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.