Bodrum Gündem

89 Yaşındaki Engelliyi Yürüttü

26.12.2013
0
A+
A-

Almanya’nın tanınmış klasik müzik orkestrası şeflerinden 89 yaşındaki Hans Walter Kemfel tekerlekli iskemle ile geldiği Bodrumdan 50 yıllık uzatmalı kız arkadaşı Elfriede ile vals yaparak mutlu bir şekilde ayrıldı.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem-26 Aralık 2013

4 yıl önce Almanya’da kız arkadaşının çarpması sonucu tekerlekli sandalyeye bağımlı hale gelen Hans Walter, 2 yıl boyunca bir çok ameliyat geçirdi ve farklı farklı tedaviler gördü. Son 2 yıl düzelemeyeceğini düşünen müzisyen umudunu yitirerek tedavilerine son vermiş ve engelliliği kabullenmişti.

buy Viagra Hans Walter Kemfel ve dr.muzaffer buyruk (10)Bodrum ve Türk Doktor Umut Oldu… Propranolol 80mg

Geçen yıl haziran sonunda Bodrumda konser veren Bavarian Classics orkestrasının eski şefi ve kurucusu olan müzisyen konseri tekerlekli iskemle ile izledi. Orkestrayı davet eden Bodrum Rotary Kulübünün geçen dönem başkanı olan Dr. Muzaffer Buyruk; bu engelliliğin düzeltilebilmesi için  tedaviye Bodrum’a gelmesini önerdi.

Kasım ayının başında tedavi olmak amacı ile Bodrum’a gelen çift, 6 hafta boyunca Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanı Dr. Muzaffer Buyruk tarafından tedavi edildi. Bu süre boyunca  çok hızlı bir ilerleme kaydeden müzisyen, yeniden ayağa kalkarak yürümeye başladı. Tekerlekli sandalyeye çok az bağımlı bir hale gelen Hans Walter, engelli olarak geldiği Bodrum’dan ülkesine yürüyerek geri dönecek.  Aynı orkestranın baş kemancısı olan ve Hans Walter’ın kız arkadaşı Efriede, Türkiye ye gelmeden önce bir çok arkadaşının Türkiye’ye tedavi için gitmelerine çok şaşırdıklarını ve umutsuz konuştuklarını ifade ederek order clonidine “Dört yıl boyunca Almanya’da yapılan tedavilerin sonuç vermedi, Türkiye’de bunu asla çözemezler.” Dediler. Ama biz çok umutluyduk ve Dr.Buyruk’a çok güvendik. Güvenimizin sonuçlarını da aldık. Çok mutluyuz.” dedi.

Yaşlı çift 2014 Mayıs ayında tedavilerine devam etmek üzere yeniden Bodrum’a gelecekler.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

  1. güler candan dedi ki:

    bir annenin seslenişi benim 27 yaşında bir oğlum var bundan9yıl önce beyin kanaması geçirdi beyin sapında boloncuk oluştu o patladı ve soltarafı tutmuyor ama kendi yemeyini yiyor düzgün konuşuyor şuru yerinde evde kendi imkanlarınla çalışıyor hareket yatağı yaptırdık
    d uvara demir koyduk karşısına ayna koyduk hastanede ne gördüysek yapıyoruz istanbulda cerrahpaşada yattı uzun süre çocuğum hastanede yatarken ben evimi sattım masraflar karşısında eşim sigortalı oğlum onun üzerinden görünüyordu sonra doktorumuz yeşil kart çıkarın dedi onlada doğru dürüs kimse bakmıyor bana ne olur yardım edin bizim imkanımız yok bütün dünyası bilgisayar oğlumun bir anne olarak üzülüyorum sol tarafı tutmuyor yardımcı olursanız sevinirim eşimin telefonu yazıyorum daha güzel bilgi vere bilir 0535 427 59 28