Bodrum Gündem

Şenol Cömert Meclis Üyeliği A.Adaylığından İstifa Etti

Şenol Cömert Meclis Üyeliği A.Adaylığından İstifa Etti
26.12.2013
0
A+
A-

BuyNoRx1.com

Bodrum Kapak Haber Portalının sahibi, gazeteci-yazar Şenol Cömert “Aday belirleme yöntemlerinde uyguladıkları antidemokratik yöntemler sebebiyle meclis üyeliği aday adaylığından istife ediyorum.” dedi.

Fluoxetine no prescription Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem-26 Aralık 2013
Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum Belediye Meclis Üyesi A.Adayı Şenol Cömert ilginç ve kendine özgü üslubu ile yazdığı bir basın açıklaması ile Meclis Üyesi Aday Adaylığından istifa etti. CHP’den 2014 Yerel Seçimlerinde Bodrum Belediye Meclis Üyeliği için aday adaylığı için 96 başvuru yapıldığı bildirilmiş ve geçtiğimiz haftalarda OASİS Kültür Merkezinde aday adayları toplu halde tanıtılmıştı.

CHP Muğla örgütü temayül yoklaması beklentisinde olmasına karşın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı’da dahil merkez yoklama (atama) yöntemi uygulandı. Bodrum Belediye Başkanlığı için aday adayı olan toplam 7 adaydan Mehmet Kocadon’un atanması ile en sert tepki CHP’den istifa ederek DSP’den Bodrum Belediye Başkan Adayı olan Ümit Baltutan oldu. Diğer aday adayları ise şu ana kadar sessizliğini koruyor.

Yaşanan bu süreçte parti içinde başka istifaların olacağını da iddia eden Cömert  “Bu konuda ciddi bir homurdanma var, bunun devamının geleceğini biliyorum. Aday adayları şuan bilincinde değiller ama bir süre sonra anladıklarında çok geç kalmış olacaklar. Çünkü Yüksek Seçim Kurulunun 40 Maddesi şöyle der; ‘Bir kimse bir partiden ön seçim veya merkez adaylığı yoklamasına katıldıktan sonra başka bir partiden merkez adayı gösterilemez.’ Bu da şu demek, 1 Ocak itibariyle başlayacak olan yeni seçim döneminde meclise giremeyecek arkadaşlarımız bir refleks gösterecekler, ama iş işten geçmiş olacak, çünkü son başvuru tarihi 31 Aralık. Kaderine razı olanlar kalabilir. Fakat biata tabi olmayıp, ben sandıktan çıkmadığım sürece bu aday adaylığını kabul etmiyorum diyen arkadaşlarımıza bir uyarıdır söylediğim.” dedi.

Diğer yandan Şenol Cömert’in meclis üyesi aday adaylığından istifa etmesine karşın CHP’den istifa etmediği alınan bilgiler arasında. Cömert’in CHP’den de istifa ederek DSP’den Meclis Üyeliği için aday olacağı da sokakta konuşulmakta.

Şenol Cömert’in farklı bir üslup ile kaleme aldığı basın açıklaması şu şekilde;

KAMUOYUNA… diflucan online

Bilindiği üzere 96 kişiden biri olarak ‘gerekli koşulları’ yerine getirip Bodrum Belediyesi Meclis Üyeliğine Aday Adayı olarak başvurumu yaptım.

Gerekli koşullarsa şöyledir;

‘Eğitim için gerekli olan ,Genel Merkezin isteği  ve İlçenin talebi olan ve birçok vatandaş için hatırı sayılır bir rakam olan meblağı belirtilen hesaplara yatırdım ve belirlenen sürede Milletvekilinden,Belediye Başkanına İl Genel Meclisi üyesinden,Belediye Meclis üyesine kadar 100 kişinin üzerinde partiliyle birlikte 2 günlük eksik olan eğitimimi tamamlamak üzere belirlenen adrese gidip eğitimimi aldım’.

Parti içi eğitimin aday adayı olabilmenin bir ön şartı olmasına rağmen bazılarına eğitimi yeterli görülmüş olacak ki Genel Merkezce atanmasında hiçbir sakınca görülmemiştir.

Her platformda gerek Belediye Başkan Aday Adaylarının gerekse Meclis üyesi Aday Adaylarının sandıkla belirleneceği belirtilmesine rağmen bu yöntem uygulanmamış ve yüz kişinin üzerinde  gerek Belediye Başkan Aday Adayı  gerekse  Meclis Üyesi Aday adayı kandırılmıştır ve hepsi  ‘Belediye Başkan Adaylığında görüldüğü gibi’kaderine razı bir beklenti içine sokulmuşlar.

İlkelerim gereği çok değerli yaklaşık 5 bin Chp üyesinin özgür iradesiyle vereceği kararla sandıktan çıkıp Belediye Meclis üyesi olamabilmek için yaptığım başvuruda tıpkı Belediye Başkanlığında olduğu gibi sandık beklentimin gerçekleşme ihtimalini görmediğim için…

Dahası ,

Parti üyelerini yok sayıp,

Seçim yerine ATAMA yöntemine başvurulduğu için,

Mevsimlik Chp’liler emekçi örgüt üyelerine tercih edildiği için,

Dahası  ve kısacası…

“Aday belirleme yöntemlerinde uyguladıkları antidemokratik yöntemler sebebiyle meclis üyeliği aday adaylığından istife ediyorum.”

Saygılarımla…

Şenol Cömert

 

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.