Bodrum Gündem

Yarımada’nın Tek Gölü İlgi Bekliyor

26.12.2013
0
A+
A-

Yarımada genelinde incelemelerde bulunan Başkan Mehmet Tosun, Yarımada’nın tek gölü olan Göltürkbükü’ndeki gölü gezdi. Gölköy’e adını veren gölün ilgi beklediğini anlatan vatandaşlara Tosun, “Bu gölü koruyarak hem doğaya hem turizme kazandırmalıyız. Doğal güzelliklerimize, bölgesel sembollerimiz haline gelen değerlerimize elbette sahip çıkacağız” dedi.

buy Lamisil online Bodrum Gündem Haber/26 Aralık 2013 Sildenafil online

Yarımada’nın kuzey tarafındaki beldeleri ziyaret eden MHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, beraberindekilerle birlikte, Göltürkbükü’ndeki Gölköy’e adını veren gölü inceledi. Bölge insanından gölle ilgili bilgiler alan Başkan bodrumun tek gölü kurtarılsın (2)Mehmet Tosun’a, gölün tatlı kaynak sularından oluştuğu ve suyunun kanallarla denize ulaştığı anlatıldı. İçinde farklı türlerde balıkların yaşadığı, kuşların ve diğer canlıların da faydalandığı gölün bakımsızlığından şikâyet eden köylüler, gölün denizle bağlantısını sağlayan doğal kanalın kapatıldığını, bu yüzden bu gölün sularıyla yetişen, bölgeye özgü hurma ağaçlarının kuruduğunu anlattılar.

Order Retin-A Doğa Yürüyüş Parkurları Yapılacak…

Köylülerin anlattıklarını dikkatle dinleyen Başkan Mehmet Tosun, doğa harikası bu gölün, hak ettiği özen ve ilgiyi görmediğini belirterek, “Yarımadamızın tek doğal gölü burada. Üstelik buradaki köyümüze ismini vererek, simgeleşmiş. Yani göl olmadan ‘Gölköy’ isminin pek bir önemi kalmıyor. Bu gölümüzün doğallığı bozulmadan bakıma alınması lazım. Burada doğa yürüyüş parkurları yapılabilir. Gölle ilgili projelerimiz hazırlanıyor. Böylece gölümüzü, koruyarak hem doğaya, hem de turizme kazandırmış oluruz. Şuanda bu gölün varlığından haberdar olmayan vatandaşlarımız bile var” dedi.

Gölün sularıyla yetişen hurma ağaçlarını da inceleyen Başkan Mehmet Tosun, ağaçların hurmalarından tattı. Son zamanlarda yurt dışından getirilen hurma ve palmiye ağaçlarıyla gelen “kırmızı palmiye böceği” tehdidini hatırlatan Başkan Mehmet Tosun, “Burada, Gölköy bölgemize has hurma ağaçlarımız var. Üstelik dikildikleri ortamlara da uyum sağlıyorlar. İthal ağaçlar yerine, bu ağaçlarımızı dikebiliriz. Bunlar bölgemizin simgeleri, yaşatmamız şart.” şeklinde konuştu.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.