Bodrum Gündem

Yolsuzlukta Dönen Para 100 Yatağan Santrali Demek

Yolsuzlukta Dönen Para 100 Yatağan Santrali Demek
26.12.2013
0
A+
A-

Furosemide online Son dönemde Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy Termik Santralleri ile birlikte bir çok maden ocağının özelleştirilmesine karşı mücadele yürüten işçiler, “Ülkemizin en önemli sanayi ürünlerinden elektrik enerjisi üreten santrallerimizin birilerine peşkeş çekilmeye çalışıldığı yönündeki iddialarımız, gün be gün ortaya çıkan gerçeklerle, kanıtlanıyor.” dediler.    

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem-26 Aralık 2013

Fatih ERÇELİK Tes-İş Sendikası Yatağan Şubesi Başkanı ve Süleyman GİRGİN Türkiye Maden İşçileri Sendikası Yatağan ve Havalisi Şube Başkanı tarafından yapılan yazılı açıklamada “Uzun yıllardan beri, termik santrallerimizin özelleştirilmesi çalışmalarının, ülkemizin her türlü çıkarlarına ay buy Cialis soft buy diflucan miting daveti 1kırı olduğunu söyleyerek mücadele yürütüyoruz. En son, Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy Termik Santrallerimizin, yanında maden ocaklarımız ve araç gereçleri hediye olarak, 24 Ocak ve 10 Şubat’ta özelleştirme ihalesi yapılacağı için, Haziran ayından beri, santrallerimizin özelleştirilmesine karşı ayaktayız.Ne kadar haklı olduğumuz, tam da bu günlerde ülkemiz gündemine oturan yolsuzluk operasyonlarıyla gün gibi açığa çıkıyor.” deniliyor.

Sendika liderleri Fatih Erçelik, ve Süleyman Girgin tarafından yapılan yazılı açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer veriliyor; “Üç bakanın istifasına neden olan yolsuzluk olayları sonrasında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, toplam ederi 100 milyar doları bulan (bu 100 adet Yatağan Santrali demektir) “kara para aklama, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma ve yolsuzluk” iddiaları ile soruşturma başlattığı haberi basına yansıdı. Bu soruşturmanın en önemli kısmı ise, 14 termik santralin ihale sürecinde yaşanan rehabilitasyon yapılması konusunda “ihaleye fesat karıştırma” ile rüşvetler alınarak birilerine peşkeş çekilmesi iddiası…Ülkemizin en önemli sanayi ürünlerinden elektrik enerjisi üreten santrallerimizin birilerine peşkeş çekilmeye çalışıldığı yönündeki iddialarımız, gün be gün ortaya çıkan gerçeklerle, kanıtlanıyor. Ülkemizin en kârlı termik santralleri, yine ülkemizin en kârlı maden ocaklarımız, araç-gereçleri, binaları vb. ile birlikte birilerine peşkeş çekiliyor. Bu koşullarda, 24 Ocak ve 10 Şubat 2014 tarihlerinde yapılacak olan ihaleler, kesinlikle iptal edilmelidir. 14 termik santraldeki yolsuzluklarla ilgili iddialar derhal açıklanmalı, soruşturulmalı, gerçekler ortaya serilmelidir. AKP döneminde yapılan tüm özelleştirme ihaleleri incelemeye alınmalıdır.Tüm halkımızı, bu gerçekler etrafında kenetlenmeye, bölgemizin bu zenginliğinin birilerine peşkeş çekilmesine karşı birleşmeye, mücadeleye davet ediyoruz.”

 

Bölgemizin maden işçileri ve sendika temsilcileri 29 Aralık Pazar günü yapılacak olan  Milas mitinginde, bu gerçekleri haykırmak için, tüm halkı mitinge davet ediyor.

yatağan miting int

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.