Bodrum Gündem

Zurna Festivali’ne Büyük İlgi

26.12.2013
0
A+
A-

Muğla Belediyesi’nin düzenlediği Muğla Ulusal Zurna Festivali, 24-25 Aralık tarihlerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Bodrum Gündem Haber/26 Aralık 2013 treating acne

Dünyada ve Türkiye’de ilk defa Muğla Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Muğla Ulusal Zurna Festivaline, Muğla Milas Dibekdere, İzmir, Manisa, Trabzon, Kırıkkale Keskin, Gaziantep, Erzurum, Lüleburgaz, Kırklareli, Bayburt’tan 12 zurna üstadı katıldı.

treating cancer tumors order Indocin zurna festivaliMuğla Zurna Festivali’nin ikinci gününden konuşan Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, festivalin ilk gününe Tarihi Kentler Birliği’nin Cumhurbaşkanlığı Köşkü’ndeki ödül törenine davetli olduğu için katılamadığını söyledi. Başkan Gürün; “Kültürümüzün öğelerini, enstrümanlarını, eskiye dayanan tarihi otantik yapısını yansıtabilmek için neler yapabiliriz diye düşünürken Zurna Festivali fikri ortaya çıktı. Ercan hocamızla bu fikir üzerinde çalışırken daha önce dünyada ve Türkiye’de böyle bir festivalin yapılmadığını gördük. Halbuki biz en önemli ve en değerli günlerimize davulumuzla, zurnamızla gireriz ve onlar olmadan düğün, dernek olmaz. Yörük kültürümüzde de davul ve zurnanın çok önemli yeri var. Ama biz bu işin üstatlarını, çok değerli sanatçılarını toplu halde izleyemedik ve dinleyemedik. Festivalimize iki gün boyunca gösterilen ilgi ve alakayı görünce doğru bir etkinlik yaptığımızı görüyorum ve ilkini ulusal düzenlediğimiz festivalin ikincisini gelecek yıllarda uluslararası yapmak için de çalışmalara başlayacağız. Yaşadığımız dönem kültürel değerlerimizin erozyona uğradığı, toplumsal hafızamızın silinmeye başladığı bir dönem. Bu festivalimiz, Yörük Şenliğimiz ve diğer kültürel etkinliklerimizdeki amacımız, bizi geleceğe doğru olarak taşıyacak olan kültürümüzü ve o kültürümüzün esas kaynağını bulup hem mevcut toplumumuza hem gençlerimize, geleceğimize kültürümüzü tanıtmak. Ayrıca burada sergilenen performansı cd haline getirip arzu eden herkesin evine girmesini istiyoruz, böylece buradaki sanatçıların eserlerini tekrar dinleyeceğiz, isimlerini ezberleyeceğiz, talep yaratacağız. Bütün sanatçı arkadaşlarıma katılımları için teşekkür ediyorum. Festivalin düzenlenmesinde büyük emeği olan Ercan Kılkıl hocama da ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.

Muğla Ulusal Zurna Festivali’nde, Ünal Yürük, Deniz Selman, Halil Çokyürekli, Ertan Tekin, Veysel Girgin, Battal Sazcı, Allahverdi Barın, Naci Peri, Ömer Parlak, Saffet Akay, Hasan Çakan, Basri Eğriboyun orkestra eşliğinde yerli ve yabancı eserleri zurna ve ney ile seslendirdi. Festivalin anısına katılan sanatçılara Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün tarafından plaket verildi.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.