Bodrum Gündem

Paramedikler Nam-ı Diğer 112 Acil

27.12.2013
0
A+
A-

Bodrum’da görev yapan paramedikler film oldu. Paramediklerin 20. yılı nedeniyle çekilen film, 20 yıl öncesi ile günümüz arasındaki farkı gözler önüne serdi. “Bilinmeyen Kahramanlar 2 Paramedik” kısa filminin ilk gösterimi 21 Aralık Paramedik günü nedeniyle düzenlenen gecede yapıldı.

buy Aciclovir Bodrum Gündem Haber/26 Aralık 2013

Bodrum’da 21 Aralık Paramedik Günü nedeniyle gündüz İskele Meydanı’nda yapılan canlandırmalı tanıtımın ardından, Paramedik Gecesi düzenlendi. Geceye Paramedik Derneği Genel paramedik 112 acil (9)Sekreteri Sinan Nural, Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Paramedik Derneği (PARDER) Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Atila, Bodrum’da görev yapan 50’ye yakın paramedik katıldı. Düzenlenen gecede paramediklerin 20. yılı nedeniyle, “Bilinmeyen Kahramanlar 2 Paramedik” Baclofen online kısa filminin ilk gösterimi yapıldı. Ünlü oyuncu Erkazan’ında oynadığı filmde paramedikler rol aldı Filmde 20 yıl önce yaralıya müdahale edilişi ve günümüzde yararlıya müdahale arasındaki fark anlatıldı. 20 yıl önce bisiklet kullanan bir çocuğa araba çarpması sonucunda yaralanması ve çocuğun kucaklanarak arabayla hastaneye götürülmesi anlatılırken, günümüzde ise kazanın ardından yaralıya özel müdahalelerin yapılması ve özel tekneklerle taşınması anlatıldı. 20 yıl önce kaza geçiren ve günümüzdeki halini Erkazan’ın canlandırdığı karakter tekerlekli sandalyeye mahkum kalırken, günümüzde ise hastaneden yürüyerek çıkması anlatıldı. Geceye katılan paramedikler de filmi merakla izledi. Filmde 13 paramedik görevlisi rol aldı. Eray Dedik’in yönettiği ve Serkan Atila’nın yapımcılığını üstlendiği filme destek veren Özel Bodrum Hastanesi, BESİAD, Karia Rotary ve Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun’a teşekkür plaketi verildi. BESİAD Başkanı Engin Ali Kaplan destek verenlerin BESİAD üyesi olduklarına dikkat çekti.

PARDER Genel Sekreteri Sinan Nural, Paramediklerin önemini vurgulayarak, buy Valtrex online no prescription “Kaza anında yaralıya yapılan müdahale de ne kadar yol kat ettiğimiz ortada. Yaralı kucaklanarak, 3-4 kişinin birlikte sedye olmadan sağlık ekipleri gelmeden taşımasıyla oluşan görüntüler hepimizin aklındadır. Yanlış ilk müdahale ya da taşıma sonucunda, insanlar ya ölüyor, ya da sakat kalıyordu. Artık insanlarımız da bilinçlendi, hemem 112 Acil Çağrı İstasyonuna yapılan bilgilendirmeyle ambulans en kısa sürede olay yerine ulaşarak, paramedik ekipleri yaralıya  müdahale yaparak en yakın hastaneye ulaşmasını sağlıyor” dedi.

[youtube_sc url=”http://youtu.be/v0RzBeV5n9g”]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.