Bodrum Gündem

Yeni Yılı, Eski Bodrum Usulü Kutladılar

01.01.2014
0
A+
A-

Leleg Uygarlığı Pedasa Koruma ve Yaşatma Derneği hazırladığı yılbaşı etkinliğiyle bir kez daha Bodrum’un geleneklerine sahip çıktı. Mehmet Melengeç çok önemli bir noktaya dikkat çekti; purchase Indocin online “Yoksa Gelenek, Yok Gelecek!”

Clonidine Online Uğur Yurtsev/Bodrum Gündem-01 Ocak 2014

Dernek üyeleri ve aileleri elbirliği ile yaptıkları yerel yiyecekler ile 2014’ü de Bodrum kültürünü yaşatarak karşıladılar. Gümbet dolgu alanında faaliyet gösteren Bodrum Belediye Kafede  yeni yılı geleneksel kutlama (10)düzenlenen Eski Bodrum Yılbaşı Şenliğine başta Leleg Uygarlığı Pedasa Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Melengeç olmak üzere yönetim kurulu üyeleri ve aileleri ile çok sayıda derneğe gönül veren vatandaşlar katıldı.

Tam bir Bodrum geleneğiyle hazırlanan ve emek harcanarak yapılan yiyecekler içinde Keçi Peyniri, Çekişdeli Sövüş Tabağı, Yerli Yoğurtlu Patlıcan Kızartması, Roka ve Kırmızı Soğanla Deniz Çuprası, Alegümeç Haşlaması, Zeytinyağlı Ayşegadın Fasulyesi, Dalanlı ve Arapsaçlı İlmik Kavurması, Acı Biberli Yoğurtlu Dinamit, Bodrum Usulü Dolma, Soğanlı Köy Ekmeği, Ahtapotlu Pilav, Gaşık Helvası, Zeytin Yağına İncir ve Çetimek Bandırması yer aldı.

2013’ü geride bıraktığımı ve 2014’ü karşıladığımız gecede yemek ve mezeleriyle gelenek ve göreneklere uygun olarak hazırlanan yılbaşı mönüsü Bodrum’un tarihini eğlenceye katılan vatandaşlara bir kez daha yaşattı.

Leleg Uygarlığı Pedasa Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Melengeç gecede yaptığı konuşmasında yaptıkları her etkinlikte Bodrum’un geçmişinde olan yaşam tarzını unutturmamaya çalıştıklarını ifade ederek, “Küçük bir şehre dönüşen Bodrum’da Bodrumluların bile azınlıkta kaldığı bu günlerde geleneklerimize, kültürümüze daha çok sahip çıkmalıyız. Bir süre sonra bir bakacağız ki; Başka Bodrum Yok. 5 bin yıllık Bodrum’umuz var, bunu unutmayalım. “Yoksa Gelenek, Yok Gelecek!” esomeprazole price dedi.

Konuşmanın ardından geceye katılanlar yine yerel müzik grubu eşliğinde yerel türkülere eşlik ederek ve yerel halk oyunları oynayarak yeni yılı hep birlikte karşıladılar.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.