Bodrum Gündem

MUSTAFA PAŞALI BODRUM AKP’NİN ADAYI MI?

30 Mart 2014’de yapılacak olan Yerel seçimler için merakla beklenen Muğla İlçeleri AKP adayları kesinleşti. AKP Genel Merkezi yeni yılın ilk gününde yoğun bir çalışma içinde olduğu ve ilçe Belediye Başkan adaylarını belirledikleri öğrenildi. Muğla ilçelerininde kesinleştiği aldığımız haberler arasında. Lakin haber resmiyet kazanmadığı için yorumlu bir şekilde öngörülerimizi paylaşalım istedik.

AKP Muğla Büyükşehir Adayının Mansur Harmandar olarak belirlenmesinin ardından ilçelerde kimlerin aday olacağı merakla bekleniyordu. Özellikle 2011 Genel Seçimlerinde milletvekili seçimleri için yapılan temayül yoklamasında birinci sıra olarak çıkan Muğla Vali Yardımcısı Mestan Yayman Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olmuştu. Ancak Başbakan Erdoğan Muğla ziyaretinde aday olarak Muğla Üniversitesi rektörü Mansur Harmandal’ın AKP Muğla Büyükşehir Adayı olduğunu açıklamıştı.

Ali Server Yazgan ve Mehmet Tire, Bodrum AKP Belediye Başkanlığı adaylığı için yoğun bir çalışma yaparken, Mustafa Paşalı Başbakan Erdoğan ile Marmaris’te görüşmesinde Mustafa Paşalı’nın adaylığı netleşmişti. Mustafa Paşalı ve Bodrum AKP İlçe Teşkilatı resmi bir açıklama yapmadı. Ancak Paşalı’nın aday olması durumunda dengelerin değişeceği öngörülmekteydi. Nitekim Bodrum’da bu konuda yoğun bir dedikodu trafiği yaşandı.

CHP ve Mehmet Kocadon cephesi Mustafa Paşalı’nın adaylığı konusunda çok sessiz kalırken geçtiğimiz hafta geçmiş dönem Belediye Başkanları Mazlum Ağan, Cevat Bilgiç ve Tuğrul Acar’ın Mehmet Kocadon’u ziyaret etmeleri çok dikkat çekiciydi. Özellikle Paşalı’nın yakın dostu olarak bilinen Tuğrul Acar’ın bu ziyareti ile Paşalı’nın yanında yer almayacağı Bodrum Sokaklarında konuşuldu.

MHP ve Mehmet Tosun cephesi ise Mustafa Paşalı’nın adaylığına oldukça temkinli bir şekilde yaklaştı. MHP Bodrum belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun seçim çalışmalarına hiç ara vermezken, Mustafa Paşal’nın yakın akrabası olan Remzi Güngör Mustafa Paşalı’nın AKP’den aday olmayacağı yönünde ifadelerde bulundu.

Paşalı’nın AKP’den adaylığı neden çok önemli?

Çünkü; AKP Bodrum’da yüzde 23 oranında bir oy oranına sahip. Üstelik iktidar partisi. Eğer Bodrum gibi bir yerde iddialı bir aday çıkartmaz ise tabanından tepki alacak ve bu güne kadar yapılan çalışmaların hepsi boşa gidecek. AKP Bodrum Belediye Başkanlığı için güçlü bir aday çıkarması durumunda ki yerli, tanınmış ve siyaseten yıpranmamış bir aday aradıklarını yaklaşık bir yıldır ifade ediyorlardı, Mustafa Paşalı tam da aradıkları isim. Lakin Bodrum AKP’de MHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun’u desteklemesi olası bir çok isim var. Bu durumda kafalar biraz karışacak. AKP Bodrum Teşkilatı ikiye bölünebilir.

Bazı soruları yanıtlamak gerekiyor;

AKP güçlü bir isim ile yani Mustafa Paşalı ile seçime katılacak. Bu durumda Tosun’u desteklemesi muhtemel isimler ne yapacaklar? AKP’yi mi destekleyecekler, yoksa gizli yada açık Mehmet Tosun’a mı destek vermeye devam mı edecekler?

AKP’nin zayıf bir aday çıkarması durumunda Kocadon ve Tosun’a gidecek oy oranları nedir? Mustafa Paşalı’nın adaylığı ile AKP’den Mehmet Tosun’a ve Mehmet Kocadon’a gidecek oylar AKP’ye geri dönmesi büyük bir olasılık, bu durumdan en çok hangi Mehmet olumsuz etkilenecek?

Ali Server Yazgan ve Mehmet Tire Paşalı’nın adaylığı kesinleştiğine göre nasıl bir tavır sergileyecek? Paşalının yanında mı yer alacaklar mı? (Ali Server Yazgan’ın bu yazıyı yazdığımız sırada Ankara’da olduğu bilgisine ulaştık)

MHP Bodrum belediye Başkanı Mehmet Tosun’a yakınlığı ile bilinen AKP’lilerin işi oldukça zor. Bu süreçte net bir tercih yamak durumunda kalacaklar. Zira Mehmet Kocadon bu konuda  önemli bir adım atarak geçmiş dönem belediye başkanları Cevat Bilgiç ve Tuğrul Acar’ı yanına almış görünüyor.

Order Viagra Gold misoprostol buy Bu arada Muğla ilçelerinde resmi olmayan ama kesin olduğu ifade edilen isimleri de sizlerle paylaşalım; buy Strattera 40 mg Menteşe:Mestan Yayman, Seydikemer:Adem Ayat, Milas:Hürol Önder, Bodrum:Mustafa Paşalı, Marmaris:Mehmet Doğan Tugay, Yatağan:Mustafa Toksöz, Köyceğiz:Kamil Ceylan, Datça:Mehmet Cennet, Kavaklıdere:Mehmet Demir, Ortaca:Salih Özdemir.

Şimdilik bu kadar yorum ile yetinelim. Resmi açıklama yapıldığında, yani Mustafa Paşalı AKP Bodrum belediye Başkan Adayı olarak ilan edildiğinde çok daha rahat değerlendirme yapabileceğiz.

Nasıra o zaman daha rahat basarız.

ETİKETLER: ,
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

  1. mehmet yılanlı dedi ki:

    20 yıldır her sene bir öncekini arayan insanlar için zerrece birşey değişmeyeceğine göre, tahtıravalli siyasetiyle eğlenmeye devam etmenizde sakınca yok…

  2. Mustafa dedi ki:

    Kocadon gene dört ayak üstüne düştü, bu iş ona yaradı.

  3. Hidayet dedi ki:

    Sayın Paşalı daha ne bekliyorsun Fazla naz aşk usandırır.