Bodrum Gündem

Kocadon Festivalin Anahtarını ‘Namus Borcum’ Diyerek Teslim Aldı

12.01.2014
0
A+
A-

Bodrum’un Bitez beldesinde geleneksel hale gelen 7’nci Bitez Mandalina Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Festivalin anahtarını alan Kocadon “Bu güzel anahtarı bir namus borcu gibi teslim alıyorum” diyerek mandalinanın Bodrum halkı için kutsal olduğunu belirtti.
Bodrum Gündem Haber 12/01/2014

Festival kapsamında ilk olarak Bitez Arap Çavuş Kahvesi’nde Avukat Sabahattin Efe’nin yıllardır çektiği resimlerden oluşan  ’Bodrum Mandalinası Aile Markaları’ sergisi düzenlendi. Develere Bitez’de mandalina kasalarının yüklenmesiyle başlayan festival, coşkulu anlara sahne oldu. Yüklenen develer Bitez’den Bodrum Belediye Meydanı’nda hazırlanan festival alanına 1 saatte ulaştı.

Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez’in ev sahipliğinde düzenlenen festivale Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, CHP geçmiş dönem milletvekili Fevzi Topuz başta olmak üzere çok sayıda vatandaş katıldı.
Festivalin ve Bitez beldesinin mandalinadan yapılmış anahtarını Yonca Evcimik ile birlikte Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a teslim eden Bitez Belediye Başkanı Çömez, “Önümüzdeki yıllarda festivalin Bodrum Mandalina Festivali olarak devam etmesini dilerim” dedi. Çömez, bu festivalin amacının üreticilerin yaşadığı sorunlara ışık tutmak ve çözüm aramak olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu “İnanın bugün Bitez’de mandalina bahçelerini gezin bütün ürün dibinde çürüyor, yabana gidiyor. İşte bu etkinliğin esas amacı bir festivalden öte üreticinin bu zor durumunu gündeme taşıyıp acaba yeni arayışlar bulabilir miyiz? Yarın konuyla ilgili bir panelimiz var, bu konuda çözüme ulaşmış başarılı olmuş bir başkanımız var; Seferihisar belediye başkanımız. Kendisi buraya gelerek birlikte neler yapabiliriz onu konuşup, onlarla kardeş belediye olma konusunda da panel vasıtasıyla halkımıza bu konuda yardımcı olmaya çalışacağız.”

Kocadon: “Bodrum Belediye Başkanı olabildiysek mandalinanın gücü sayesindedir”
“Bu güzel anahtarı bir namus borcu gibi teslim alıyorum” diyen Başkan Kocadon, mandalinanın Bodrum halkı için kutsal olduğunu ifade ederek şöyle konuştu “Bizim için mandalina kutsaldır biliyorsunuz. Bugün okuyabildiysek, Bodrum Belediye Başkanı olabildiysek mandalinanın bize vermiş olduğu güç sayesindedir. Biz bu ekonomik güçle buraya geldik ve bunu hiçbir zaman unutmadık. Onu korumak bizim en büyük hayalimizdir. Biz bu hayalimizi gerçekleştirmek için hem Ortakent Belediye Başkanı olduğum dönemde, hem de Bodrum’da narenciyemize her zaman sahip çıktık. Bugün baktığımızda Bodrum’da yaşanabilecek en güzel yerlerin başında ilk akla gelen Bitez’dir. Bu da narenciye bahçeleri sayesindedir. Onun için başkanıma narenciyeye sahip çıktığı ve destek verdiği için teşekkür ederek bu güzel anahtarı bir namus borcu gibi teslim alıyorum. Narenciye bizim en büyük kültürümüzdür. Bundan sonra sadece Bodrum ile sınırlı olarak değil, Uluslararası Mandalina Festivali’ni Bodrum’da yapmak da artık bizim boynumuzun bir borcu olmuştur. Bugün bu güzel emeği veren hepinize çok teşekkür ediyorum, sevgi ve saygılarımı sunuyorum”
Başkan Çömez: “Bundan böyle Bitez değil, Bodrum Mandalina Festivali”

Belediye meydanında başlayan festivalin ardından etkinlikler, Trafo’da düzenlenen Bodrum Altın Mandalina Ödül Töreni ile devam etti.

Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez ödül töreninde festivali Bodrum Belediyesi’ne devrettiklerini ifade ederek, “Bu yıl 7.sini yapmış olduğumuz Bitez Mandalina Festivali artık Bitez Mandalina Festivali değil, bundan böyle ‘Bodrum Mandalina Festivali’ olarak devam edecek. Biraz önce festivalin anahtarını belediye başkanımız Sayın Mehmet Kocadon’a da verdik. Oda bu konuda bize söz verdi. Eğer biz bu mandalinayı değerlendiremeyip, bahçeleri kendi haline bırakırsak üç-beş yıl içerisinde bu mandalina bahçeleri yok olacaktır.” dedi.

Yılın lideri ödülüne layık görülen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon duygularını şöyle ifade etti “Kelimelerin sözlerin bittiği yer herhalde. Var mı böle güzel bir mutluluk? Başkanıma ve festivale katkı sağlayanlara, beni böyle güzel ve onurlu bir ödüle layık gören herkese çok teşekkür ediyorum. Son beş yılın en güzel ödülü diye düşünüyorum. Bana sahip çıkan, order Levitra arkamda dimdik duran Bodrum halkına da çok teşekkür ediyorum. İyi ki Bodrum halkı var. Çünkü Bodrum halkı Cumhuriyete ve laikliğe de sahip çıktı, onlarla gurur duyuyorum.”

Bodrum Altın Mandalina Ödüllerini alan isimler şöyle:

Yaşam Boyu Başarı Ödülü – Prof. Dr. Osman Karaoğlan

Yılın Meslek Örgütü Modeli- Halil Özyurt

Yılın Turizmcisi- Mehmet Aydınlıoğlu (Royal Asarlık Otel)

Yılın Gazetecisi- Zeki Özkeskin (Böyle bir ödülü gazeteciler adına alıyorum, bu ödülü hak ettiğimi düşünmüyorum.)

Yılın Lideri- Mehmet Kocadon

Yılın Yardım Meleği- Zaliha Özgen (Bütün mal varlığını 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışladı.)

Yılın Büyükelçisi- İtalyan Fahri Konsolosu Ömer Aras

Yılın İşletmesi- Çimentepe Restaurant Yaman Çetin

Mandalin Elçisi- Yonca Evcimik

Yılın Yöneticisi- Rıza Karakaya (Bodrumspor Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Karakaya’nın ödülünü Rıza Karakaya adına Bodrumspor Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı aldı.)

Yılın işadamı- Asıf Özveren (Bu plaketi hayırsever iş adamları adına alıyorum.)

Yılın Genç Girişimcisi- Gastro Mutfak Emre Köroğlu

Yılın Milletvekili- Prof. Dr. Nurettin Demir

Yılın Eğitim Kurumu TED Koleji- Fırat Asyalı

Yılın Yatırımcısı- Murat Karakaya

Yılın Sağlık Kurumu- Acıbadem Hastanesi Gökhan Özsoy

Yılın Markası- Mandalin Gazozu Bodrum Ticaret Odası Mahmut Kocadon ( Bodrum Mandalin Kolonyasını çıkarttık, lokumu da var. Çok yakın zamanda Bodrum Mandalina Çikolatasını yapacağız.)

Son Süngerci- Aksona Mehmet Baş

Yılın Sanatçısı- Yetenek lowest prices for Plavix Sizsiniz Türkiye Baha Bayırlı

Yılın Doktoru-  Dr. Özlem Bahadır Akselen

Yılın Sporcusu- Anıl Çetin

Yılın Eğlence Merkezi- Mandalin Bar Atilla Serttaş

Turgutreis-Tunus Dostluk Köprüsü- Mehmet Dinçberk

Yılın Yerel İşletmecisi- Kısmet Lokantası Orhan Dumanlı

Yılın Altın Çifti- Fatma-Nair Ağar

Kent Konseyi Köyler Meclis Başkanı- Halil Kıy

 

 

 

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.