Bodrum Gündem

İtalyan’lar Milas Bodrum Havalimanı İşletmesine Talip

16.01.2014
0
A+
A-

İtalyan Mondial Firması’nın, 2014 yılının ilk aylarında işletmeciliği ihaleye çıkarılacak olan Milas Bodrum Havalimanı İç ve Dış hatlarının işletmeciliğine talip olduğu öğrenildi.

Bodrum Gündem/16 Ocak 2013

Milas Bodrum Havalimanının iç ve dış hatlar işletmeciliğinin, önümüzdeki birkaç ay içinde ihaleye çıkarılacağı belirtiliyor.

mondial havalimanına talip (2)Mimar Murat Tabanlıoğlu  tarafından dizayn edilen Milas Bodrum Havalimanı Dış hatlar terminali Devlet Hava meydanları işletmesinin 10 yıldan çok daha uzun bir süre evvel ihalesi ve inşaatı o dönemdeki bazı aksiliklerden dolayı gerçekleşememiş ve 2010 yılının sonuna doğru Astaldi Aş. ye inşaatını yapıp 2015 ekim sonuna kadar yap-işlet devret usulü ile verilmişti.

Astaldi firması yetkilileri, normal yap-işlet devret süreleri için çok kısa bir sürede tamamladıkları proje için 100 milyon Euro’nun üzerinde yatırım yaptığını belirtiyor . Milas-Bodrum Havalimanı Dış Hatlar Terminalini işletmekte olan Mondial,  Milas-Bodrum Dış Hatlar Terminal binasını yapan büyük Italyan İnşaat şirketi Astaldi ‘ye ait bir kuruluş.

Giuseppe Russo  “sadece yaz sezonunda değil, yılın 12 ayı verimli bir havalimanı olmak istiyoruz.’’

Order Natrexone

Yap-işlet devret ihale şartnamesine göre inşaatı biten terminalin işletmeciliğini üstlenen Mondial Firması Genel Müdürü  olan Giuseppe Russo “Biz Mondial olarak 2015 ekimine kadar dış hatların işletmesinden  sorumluyuz.  İtalyan asıllı olmamıza rağmen tamamen bölge  insanına istihdam sağlayarak çalışan firmamızın daha verimli olarak, bölgeyi destekleyen ve tüm yıl boyunca hizmet veren bir havalimanı haline getirmek istiyoruz” diyor.

mondial havalimanına talip (4)İtalyan Genel Müdür Russo, amaçlarının  bu yeni ihalede hem iç hem dış hatları alabilmek olduğunu da belirtiyor.

Milas Bodrum  Havalimanı işletmesi ihalesini kazanacak olan firmanın, 20 yıllığına yada daha uzun süre ile işletmeyi  üstlenecek olması bölge turizmi açısından büyük önem taşıyor.

Özellikle Bodrum Belediye başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon ve Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Halil Özyurt ve Genel Sekreter Orhan Kavala’nın kış turizmi için  İtalyan Genel Müdür Russo ile yoğun görüşmeler yaptığı biliniyor. Başkan Mehmet Kocadon’un, bu görüşmelerin birisinde “Gerekirse kendi uçağımızı temin edelim” sözleri basına “çılgın proje” olarak yansımıştı.

Milas Bodrum Dış Hatlar Terminaline ilk uçak 16 Mayıs 2012 tarihinde  inmiş, resmi açılışı da 3 Haziran 2012 tarihinde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından gerçekleştirilmişti.

İtalyan Genel Müdür Giuseppe Russo bu konuda yaptığı açıklamada sözlerine şöyle devam etti “Bodrum ve çevresinde kış turizmini hareketlendirmek için, 5 Ekim 2012 de Milas Bodrum için Elele sloganı ile havalimanımızda  gerçekleştirdiğimiz ilk  sektör buluşmasının ardından bu konu ile ilgili birçok girişimlerde bulunduk. Halen bildiğiniz gibi birçok proje üzerinde çalışılmaktadır. Bundan dolayı bu ihalede Bodrum Bölgesinin ileri gelen kurum ve kuruluşlarının bizi desteklemesi ve arkamızda olması son derece önemlidir. Biz öncelikle uluslararası etkinliklerin tüm yıl boyunca devam etmesini ve daha da önemlisi pek çok Türk insanına istihdam sağlayarak ve Bodrum bölgesinin gelişimine önemli katkılarda bulunarak her iki iç ve dış hat terminallerini de uzun süre işletmeyi istiyoruz.”

.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.