Bodrum Gündem

Bodrumlu Engelli Çocuklar Kılıçdaroğlu’nun Makamında

18.01.2014
0
A+
A-

Bodrum Kent Konseyi Engelli Meclisi Yürütme Kurulu üyesi Elif Şenol ve eşi Göltürkbükü Belediyesi Alt Yapı İşleri Sorumlusu Çevre Yüksek Mühendisi Hakan Şenol’un kişisel organizasyonu ile Bodrum’dan beş zihinsel engelli çocuk ve annesi bir gece kalmalı olarak Ankara’yı gezdi. CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu makamında ziyaret etti.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem-13 Ocak 2014

Muğla Milletvekili Tolga Çandar ve ZİÇEV’in (Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme Ve Koruma Vakfı ) davetlisi olarak Ankara’ya giden engellilerin ve engelliler kılıçdaroğlunu ziyaret etti (2)ailelerin sponsorluğunu çeşitli özel firmalar ve Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun üstlendi.

Mehmet Tosun tarafından kiralanan araçla karşılanan beş zihinsel engelli çocuk ve annesi önce ZİÇEV’i ziyaret ettiler. Daha sonra Anıtkabir ve Atatürk müzesini gezdiler. İki medeniyetin buluştuğu tarihi “Hacı Bayram Veli Camii ziyaretinin ardından da Ziçev’in sponsorluğunda Belediye-İş sendikası misafirhanesinde geceyi geçirdiler.

engelliler kılıçdaroğlunu ziyaret etti (6)BODRUMLU ENGELLİLER KILIÇDAROĞLU’NUN MAKAMINDA…

Beş zihinsel engelli çocuk ve annesi ikinci gün TBMM’de Muğla Milletvekili Tolga Çandar tarafından karşılandılar. CHP Grup toplantısına katılan beş zihinsel engelli çocuk ve annesi grup Toplantısı sonrasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu makamında ziyaret ederek, Zihinsel Engellilerin sosyalleşmesi konusunda destek istediler. Özellikle annelerin bu çocukları çok büyük zorluklarla yetiştirdiklerini ve bu konuda devletin daha fazla yanlarında olmasının gerektiğine vurgu yaptılar. CHP’nin de bu konularda çok daha fazla çalışma yapmasını isteyen Yarımada Engelli Haklarını Koruma Derneği Kurucusu ve Başkan yardımcısı Esma Ezenel “Engellilerin bu toplumda varlar. Artık onların görmezden gelinmemesi gerekiyor.” Derken, Engelli Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Elif Şenol’da bir çok sorunun yerel yönetimlerle çözüleceğinin üzerinde durarak “Türkiye genelindeki adayların bu konuya daha hassas yaklaşmalılar. Artık şehirlerimizin yaşadığımız yerlerin 21.yüzyılda bu sorunları aşması gerekiyor.” dedi.

CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’da CHP olarak engelli ailelerinin sorunlarını aşmak konusunda her türlü desteği vereceklerini ifade ederek “Bu çocuklar hepimizindir” dedi.

Bodrumlu beş engelli çocuk ve anneleri, Ankara gezisinden mutlu ve umutla döndüler.

.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.