Bodrum Gündem

Sessiz Çığlığı Duymuyor musunuz?

Sessiz Çığlığı Duymuyor musunuz?
18.01.2014
0
A+
A-

Bodrum’da 19 haftadır sessiz eylem düzenleyen Bodrum Gezi Dayanışması Platformu üyeleri belediye meydanında Sessiz Duruş eylemi  yaptı. Eyleme katılanlar Gezi’de ölenler için adalet yerini bulana, sorumlular bulunana kadar her hafta ayın gün aynı yer ve saatte eylemlerini sürdürme kararı aldıklarını açıkladılar.

Bodrum Gündem/17 Ocak 2014 order misoprostol Lithium online

Gezi eylemlerinde ölen 7 kişinin ölümünü protesto etmek amacıyla 19 haftadan bu yana Bodrum Gezi Dayanışması Platformu tarafından düzenlenen “Unutursak kalbimiz Kurusun” isimli sessiz eylemler zincirinin 19. su Bodrum Belediye Meydanı’nda gerçekleştirildi. Üzerinde ölenlerin isimleri, “UNUTURSAK KALBİMİZ KURUSUN” ve Türkçe İngilizce, “ADALET İSTİYORUZ- WE WANT JUSTİCE” yazılı dev pankartın etrafında bir saat sessizce duran platform üyelerinin eylemini yerli ve yabancı turistlerde ilgi ile izledi.

Platform adına açıklama yapan Yüksel Ergen “Sırf demokratik hak ve taleplerini dile getirdikleri için acımasızca 7 genci öldürenlerden hesap sorulmadıkça, bu tür faşist uygulamalar ve baskılar durmadıkça eylemlerimiz sürmele devam edecek. Olayların ardından aylar geçmesine rağmen sadece iki kişi Ethem Sarısülük ve Ali İsmail Korkmaz ile ilgili dava açılabildi, açıldı ama bu davalarda sürekli ya hakimler savcılar görevinden alınarak yada farklı illere yönlendirilerek ötelenmek isteniyor. Kimilerinin katili ihmal, kimilerinin katili AKP polisi, kimilerinin katili eli sopalılar, kimilerinin katili hükümetin tutumudur. Bu nedenle sorumlular bulunana cezalandırılana kadar eylemlerimiz aynı ve gün ve saatte devam edecek” purchase Clonidine dedi.

Yaklaşık bir saat süren sessizlik eyleminin ardından platform üyeleri sessizce dağıldı, eylemlerin önümüzdeki haftadan itibaren her cumartesi günü 12.oo-13.00 saatleri arasında devam edeceği belirtildi.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.