Bodrum Gündem

Mandalina İçin Yeni Pazarlar Aranacak

Mandalina İçin Yeni Pazarlar Aranacak
20.01.2014
0
A+
A-

Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez, hafta sonu Bodrum ve Bitez’de gerçekleştirilen Mandalina Festivali’nin amacına ulaştığını söyledi.

Bodrum Gündem/17 Ocak 2013 Natrexone without a prescription

Bu yıl 7. kez düzenlenen festivalin mandalina bahçelerindeki sorunların hatırlatılarak çözüme ulaşması açısından iyi geçtiğini belirten Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez, “Önemli ibrahim çömez mandalina festivalini değerlendirdi (2)olan şimdiden önümüzdeki yıl için pazar arayışı ve pazarlama konusunda üreticileri bir araya getirmek.” Buy Sildenafil dedi.
Bitez’de bulunan bahçelerin yüzde 20’sinin şu anda kurumuş durumda olduğuna dikkat çeken Başkan Çömez, vatandaşların bir geliri olmadığı için bahçelerine bakamadığını ifade ederek şunları söyledi:
“Festivali yapmaktaki amacımız, bu sorunu gündeme taşıyıp yetkililerin dikkatini çekmek ve önümüzdeki yıllarda nasıl bir çözüm bulabileceğimizi belirlemekti. Çünkü biz şu ürünü pazarlayamaz isek, sonuçta hiç bir üretici bu ağaçlara bakmayacaktır. Dolayısı ile bu ağaçlar da önümüzdeki yıllarda yok olacaktır. Nitekim Bitez’de bulunan bahçelerin yüzde 20’si şu anda kurumuş durumdadır, vatandaşlar bahçelerine bakmamıştır. Çünkü bir geliri yok. Şimdi bizler veyahut benim durumumda olan birçok kimse bunu cebinden finanse ederek ayakta tutmakta. Mandalina ağacının verdiği güzelliği başka hiç bir ağaç vermiyor. Benim yukarıda da bahçem var zeytin diktim ama zeytinin peyzajı, görüntüsü mandalina ağacının verdiği görüntüyü vermiyor. Dolayısı ile bunlar çok zor şartlarda oluşuyor.”
Purchase Retin-A “MANDALİNALARIMIZ TAMAMEN ORGANİK”
Mandalina bahçelerinin bakımı sırasında hiçbir zirai ilaç ya da kimyasal gübre kullanmadıklarının da altını çizen Başkan şöyle konuştu:  “Ben bir şekilde bunlar oluşur iken birebir kendim de yaşadım, emeğimizi verdik. Yaz boyunca hasat bitene kadar 12 ay bunlarla uğraştık. Sulaması, çapalaması, çiftliğin ilacı vs. ama bir kaç yıldan bu yana burada hiç bir ilaç dahi kullanmıyoruz. Kimyasal bir gübre kullanmıyoruz. Tamamen bu bahçe organik hale geldi. Ama buna rağmen bu organik ürünü pazarlayamıyoruz. Bu neden ile bölgemizde biliyorsunuz İzmir Seferihisar, Gümüldür civarlarında da mandalina bahçeleri var. Tabi oradaki ürün farklı bir ürün, satsuma denilen çekirdeksiz bir ürün. Hem erken gelen bir ürün, hem de çekirdeksiz olduğu için pazarlaması oldukça başarılı. Bunun için Seferihisar Belediye Başkanı’nı festivale davet ettik. Onlar bu pazarlama konusunda baya bir mesafe almışlar, birlik oluşturmuşlar. Üreticiler birliği. Dolayısı ile ürünün değerlendirilmesini sağlamışlar. Bizler de acaba ne yapabilir, nasıl bir çalışma yapabiliriz bu konuda diye kendilerini çağırdım. Bu konuda bir takım önerileri oldu. Önümüzdeki günlerde tekrar kendileri ile görüşmelerimiz olacak, onlar da bizi davet ettiler. Onların başardıkları konularda bizler de bir şeyler yapabiliriz. Bu amaçla festivali düzenledik ve ben festivalin amacına ulaştığını düşünüyorum. Çünkü mandalina Bodrum ile özdeşleşmiş bir isimdir.”
ibrahim çömez mandalina festivalini değerlendirdi (1)YENİ PAZAR ARAYIŞINA GİRİLECEK 

Başkan Çömez, Yarımadanın geçmiş yıllarda geçimini mandalinadan sağladığına da dikkat çekerek, “Bizim çocukluğumuzda yarımadanın tüm halkı geçimini bundan elde ederdi. Yarımadanın her noktasında mandalina ağacı vardır. Önümüzdeki günlerde beldeler kapanacak, Bodrum Belediyesi tek belediye olacak, dolayısı ile bu özgün ürünün önümüzdeki yıllarda da anılması için Bodrum Mandalinası olarak festivali düzenledik. Ben umuyorum ki bu festival devam edecektir. Çünkü festival amacına ulaşmıştır, konu gündeme getirilmiştir. Önemli olan şimdiden önümüzdeki yıl için pazar arayışı ve pazarlama konusunda üreticileri bir araya getirmektir.” dedi.

ETİKETLER:
Yorumlar

  1. Tayyar Eryılmaz dedi ki:

    GÜNAYDIN SAYIN ÇÖMEZ…!!

    Her nedense tüm önemli sorunları giderken hatırlıyor ya da giderayak yapmaya kalkıyorsun..Adama GÜNAYDIN derler..Koca beşyılda Mandalinaya pazar bulamadıysan bari bu gün kalkıp şov yapma..Mandalina ve üreticisinin sorunu yılda bir sefer DEVE ŞOVUYLA çözülmez..amaca ulaştı sözü festival için olabilir anma sorun hala orta da..Bahçesine Mandalina dikip de bu güne kadar yaşatanlara saygılarımı sunuyorum…Fakat bu ciddi işler şovla falan çözülmez..BİLGİ ve İRADE ister Sayın Çömez…Mağlesef o da Siz de yoktu…Söylenecek çok şey var ama…Neyse diyelim..!