Bodrum Gündem

CHP Bodrum’da Kimler Seçime Giriyor, Kimler Atama Bekliyor?

21.01.2014
0
A+
A-

10 Ocak 2014 günü CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ile yaptığımız özel röportajda Bodrum’da Belediye Meclis Üyelerinin fermuar sistemi ile belirleneceği ve ön seçim sandığı konulacağını ifade etmişti.

cheap Clonidine Fatih Bozoğlu/Bodrum gündem-20 Ocak 2014 cheap Valtrex

Bodrum CHP İlçe Örgütü CHP Genel Merkezinden gelen genelge doğrultusunda Belediye Meclis üyelerinin belirlenmesi için 25 Ocak günü ön seçim yapıyor. Fermuar sistemi Erectile Dysfunction chp meclis aday adayları tanıtıldı (74)uygulanacağından dolayı 14 adayın belirleneceği seçime Bodrum merkezden 28 kişi katılırken, 43 kişi atama bekleyecek. Tek sandık mı, yoksa her belde için ayrı sandıklar mı konulacağı ise henüz belli değil. Bodrum Belediye Meclis üyeliği için başvuranların yüzde 60’a yakını seçime girmeyi tercih ediyor.

Önseçim yada atama talebi listesinde olmayan isimlerin ise ne olacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.  Özellikle Başkan kontenjanı en çok merak edilen konu. CHP İlçe Örgütü tarafından resmi açıklamanın yapılmasının ardından isimler konusundaki değerlendirme ve yorumlar çok daha isabetli olacağı bekleniyor.

Resmi olarak açıklanmayan, 25 Ocak Cumartesi günü ön seçime girme talebinde bulunan isimler şu şekilde;  Mustafa Çortoğlu, Özden Baysal, Osman Küçük Yüzbaşı, Cevat Soysal, Ali Öztürk, Güneri Günaydın, Niyazi Atare, Burhanettin Ercan, Tufan Erkan Yakar, Nurten Çakıcı Bıçak, Cesur Öncel, Mustafa Kara, Fuat Acar, Mahmut Özbelen, Mustafa Coşkun, Gündüz Saylan, Refik Ülgen, Mehmet Melengeç, Eyüp Gözütok, Dilek Demirtaş, Ekrem Baylan, Abdil Göçebe, Habibe Keser, Yengin Arda, Hüseyin Özten, Koray İşbilir, Mehmet Özışık, Nurgül Kotan, Nesrin Özalın, Nurşen Keskin, Şerife Türkderin, Naciye Bayır, Remzi Ergün, Sayime Demirtaş, Semih Nalbantoğlu, Seval Aktaş, Neşe Gökbel, Zeynep Şanlı, Aydın Hilmi Orhan, Ziya Levent Doğuç, Fatma Satı, Funda Akçalı, Günay Gökdeniz, Miyase Karlıova, Cahit Biliroğlu, Hakkı Mandalinci, Hasip Konday, Hüseyin Özgül, İbrahim Kablı, Keziban Gözde Çakıroğlu, Mesut Cenikli, Selahattin Erdoğan, Mevlüde Yaşar, Özer Topuz, Saadet Selçuk, Yasemin Birlikdoğan, Yusuf Günaydın.

Önseçime girmeyerek atama Belediye Meclis üyeliği talep edenler ise 43 kişiden oluşuyor; Abdülmecit Poyraz, Adalet Ağan, Ali Demiröz, Ali Galip Güven, Arif Karaman, Başak Yalçınkaya, Burak Göğercin, Cafer Doğan, Cengiz Sarıoğlu, Çetin Gültekin, Dursun Yiğit, Dursun Göktepe, Emine Aydemir, Gamze Esedoğlu, Halil Cevat Kalfa, Hüseyin Sabri Boyacı, İ.Zeki Gündoğmuş, İbrahim Turan, İlknur Ülküm Seferoğlu, İsmail Altındağ, Kenan Akbaş, Kezban Çelen, Mahmut Yıldırım, Mahmut Balcı, Mazhar Karakaya, Mehmet Durmaz, Mehmet Özalın, Mehmet Akdoğan, Meral Uyar, Murat Çolak, Mustafa Saruhan, Naciye Tanrıkulu, Nuran Yüksel, Ömer Faruk Dengiz, Önder Batmaz, Özay Kartal, Özlem Özdemir, Taner Uslu, Uğur İlhami özden, Ümit Toprak, Yusuf Günaydın, Zeki görgülü, Zühra Girgin.Yüksel Canikli.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

  1. Tayyar Eryılmaz dedi ki:

    CHP anti Demokratik yöntemlerden kaçınmalıdır.Tek sandık konulmalı ve 4500 üye meclise girecek adayları demokratik bir şekilde belirlemelidir.Her Beldeye bir sandık demokratik olmayıp üyenin seçme hakkını dar bölgeye hapsetmektir.
    99 aday adayı içinden meclise girecek liyakata sahip olanları özgür iradesiyle seçecektir..Üye belki de kendi bölgesinden aday seçmeyecektir.
    İkinci konuya gelince kendilerini kontenjan ve atamaya sokanları hiç anlamıyorum..Neden seçimden kaçarlar..Üyelere güven mi yok yoksa torpili mi seviyorlar..Bu duruma Üyeler ne diyecekler ..Bunun dikkate alınması gerekmektedir…İşin ilacı demokrasidir..yani hekes seçimle gelmelidir…