Bodrum Gündem

MUSA GÖKBEL ADAY OLUR MU, OLMAZ MI?

Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayları; CHP’den Osman Gürün, MHP’den Mehmet Erdoğan ve AKP’den de Mansur Harmandar olarak belirlendi. Çeşitli anketler yayınlanıyor. CHP’li Osman Gürün açık ara önde görünüyor.

How to treat erectile dysfunctiГ®n Lakin birileri süreç tamamlanmamış havası estiriyor.

Musa Gökbel DP, DYP ve DSP adayı olarak çıkacak mı, çıkmayacak mı? Birileri Musa Gökbel’in bağımsız dahil bu üç partinin birinden aday olması için uğraş veriyor. (İyi niyetli bir motivasyon diye düşünmek istiyorum, ama kuşkularım da yok değil.)

Neden acaba?

CHP muhaliflerinin, yani AKP ve MHP’nin Musa Gökbel’in aday olarak çıkmasına destek vermeleri çok normal. Basit bir denklem, Aristo mantığı ile; Musa Gökbel aday olsun, CHP’nin oyları bölünsün ve en yakın takipçisi ve iktidar partisi AKP adayı Harmandar yada MHP adayı Erdoğan kazansın.

Basit bir denklem ama, Musa Gökbel’de sanki bağımsız dahil iddiası olmayan üç partiden aday olacakmış izlenimi veriyor. Kolay mı altı ay boyunca Muğla’yı karış karış dolaşacaksın, projeler üreteceksin, iddialı bir duruma geleceksin, sonra da aday olamayacaksın. Her insan böyle bir durumu hazmedemez. Bu açıdan düşünülürse, Musa Gökbel bağımsız dahil iddiası olmayan üç partiden Muğla Büyükşehire aday olursa, kimsenin kızmaya hakkı yoktur denilebilir.

Geçmişe kısa bir yolculuk yapalım önce.

Yıllardan bu yana CHP üyeliğini askıya almış/alınmış Musa Gökbel ani bir karar ile CHP’ye üye oluyor. O gün yaptığı konuşmada order Vermox online “Bir yere aday olmak için değil, partililerime ağabey olmak için üye oluyorum” demişti. Lakin şartlar değişti, konjoktür gereği Musa Gökbel Muğla Büyükşehir adaylığına soyundu ve altı aydan fazla emek harcadı, nakit harcadı, mücadele etti. (Süleyman beyin dediği gibi ki siyasette çok önemli bir laftır; “Dün dündür, bu gün bu gün.”)

Sandıkta, atamada gelmedi ve Musa Gökbel aday olamadı.

Aristo mantığını yaşama geçirmek isteyenler hemen düğmeye bastılar ve Musa Gökbel’in bağımsız dahil iddiası olmayan üç partiden aday olacağını yaymaya ve onu motive etmeye başladılar. Lakin Musa Gökbel kurt siyasetçi olduğunu çabuk unuttular. Kurt siyasetçi, Muğla’da CHP dışında bir parti ile yerel seçimlere girecek olursa, arkasında CHP gücü olmadan başkanlığı kazanamayacağını bilir. Daha da önemlisi olası bir erken seçim yada bir sene sonraki genel seçimlerde, yeniden milletvekili adayı olamayacağını da hesap eder.

Hoppalaaaaa bu nerden çıktı?

Milletvekili adayı olmayı düşünmez mi?

Üyelik rozetini yeniden yakasına takarken “Yaşım gereği artık siyasette aktif görev istemem. Ağabeylik yapacağım” diye söylemişti, unuttunuz mu? Yukarıdaki paragrafta yazdım daha yeni.

Alt yapıyı bu kadar hazırlamışken, Muğla’yı karış karış dolaşarak güncel keşif yapmışken,  Genel Merkez bu kadar yoğun çalışmasına ve sandık istemesine karşın, üzerine birde atama yapmışken, doğal olarak mağdurken aktif görev istemem der mi?  Bu kadar çalışma ve mağduriyet onun milletvekilliği adaylığını gündeme getirecektir ister istemez. Hazır lop et, süsleyip garnitürü ekledin mi servise hazır.

Sonuç olarak Musa Gökbel gibi kurt bir politikacı, asla bu kadar çalışmayı heba etmez ve mutlaka bir yerlerde kullanır. Benim görüşüm Musa Gökbel, CHP dışında başka bir partiden Muğla Büyükşehir adayı olmaz.

CHP’den de ayrılmaz.

NOT: Bu bir öngörüdür, farklı bir durum ortaya çıkarsa eğer cheap albuterol “Dün dündür, bu gün bu gündür”

ETİKETLER: ,
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

  1. Necdet Çelikhan dedi ki:

    Pencere zenginliği ve onun getirdiği avantajları kullanma yetisi için güzel bir örnek.Tebrik ederim.

  2. Fikret Karataş dedi ki:

    “Demokrasilerde çare tükenmez” S.Demirel

  3. Tayyar Eryılmaz dedi ki:

    ŞAYET OLURSA DEMOKRATİK OLUR ..AMAAA ASLA ETİK OLMAZ..ÜSTAD YILLARCA BİRİKTİRDİĞİ SAYGINLIĞINI BİR YANLIŞLA HARCAMAZ…! ZİRA GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜ…HER ŞEYE RAĞMEN…!