Bodrum Gündem

Ali Öztürk “Küsmeden, Darılmadan Yola Devam”…

30.01.2014
0
A+
A-

 CHP Bodrum İlçe Örgütünün 25 Ocak’ta yaptığı temayül yoklaması sonrasında Ortakent’teki sandıktan en çok oy alarak Bodrum belediye meclis üyeleri adaylık listesinde 13. Sırada yer alması beklenen Ali Öztürk, Ortakent’teki CHP’li kadınlarla kahvaltıda bir araya geldi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem 30 Ocak 2014

25 Ocak’ta yarımadanın beş noktasında yapılan seçimle temayül yoklaması neticesinde Ortakent’te CHP’li seçmenlerden 134 oy alarak sandıktan birinci çıkarak meclis üyesi adayı olan Ali Öztürk,  seçimlerde emeği geçen tüm CHP’li kadınlara kahvaltı düzenledi.

Kahvaltıya CHP Bodrum İlçe başkanı Recai Seymen, Kadın Kolları başkanı Saime Demirtaş, belde başkanı Süleyman Karaca, belde kadın kolları başkanı Gül Süvari ve Hülya Kocadon’un yanı sıra yaklaşık 60 kadar partili kadın katıldı.

Kahvaltıda bir konuşma yapan Ali Öztürk, yarı yıl tatili olmasından dolayı pek çok  partili kadının seyahatte olmasına rağmen katılımcı sayısından memnun olduğunu kaydetti. Öztürk katılımcılara teşekkür ederek  başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü “Bu gün hepinizi burada görmekten dolayı çok mutluyum. Bu gün burada sandığı üyelerin önüne getirerek gerçek idarenin ortaya çıkmasına vesile olan ilçe başkanıma bir kez daha teşekkürü borç bilirim. Ben Ali Öztürk. 1972 Bodrum doğumluyum. İlköğrenimimi Yeniköy Köyünde, Orta öğrenimimi Mumcular Orta Okulunda, Lise öğrenimimi Milas Lisesinde tamamladım. 1990-1992 Trakya Ünv. Edirne Meslek Yüksek Okulu Harita ve Kadastro bölümünü 1994 – 1998 Yıldız Teknik Üniversitesi Harita ve Kadastro Mühendislik Fakültesini derece ile bitirdim. 2000 yılından bu yana Bodrum da serbest mühendislik yapmaktayım. Evliyim ve 2 kız babasıyım. 2005 yılından bu yana yarımadanın göz bebeği Ortakent Yahşi de yaşamaktayım.”

“Darılmadan, Küsmeden  Partimiz İçin Çalışmaya Devam Edelim”… Proscar buy

29 Mart 2009 seçimlerinde Ortakent Yahşi den 3.sıra Belediye Meclis Üyesi adayı olarak seçimlere girdiğini söyleyen Öztürk 7 oy gibi bir farkla seçimi kaybettim dedi. Öztürk “O günden bu yana darılmadan, küsmeden partimizin çeşitli kademelerinde teknik ve mühendislik hizmetlerini sıkılmadan verdim. Ortakent Yahşi bölgemize ve yarımadaya daha fazla hizmet etmek için bugün karşınızdayım. Durmadan ve yorulmadan çalışacağıma, sizlere insan ve vicdan ekseninde siyaset yapacağıma söz veriyorum” dedi.

CHP’den Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi adayı Ali Öztürk’ün Ortakent’te düzenlediği kahvaltıdaki konuşmasının detayları;

Saygıdeğer hanımefendiler;

Yargı bağımsızlığının artık kalmadığı, birçok hukuksuzlukların yaşandığı bu sıkıntılı dönemde ve 2. kurtuluş savaşı mücadelesi verdiğimiz şu günlerde sizlerle beraber olmaktan gerçekten çok mutluyum.

Tarih boyunca eşitsizlikten en fazla zarar gören kadınlar, hak arama savaşımlarının da başını çekmişlerdir.

1789’da Fransa’da başlattıkları ekmek ayaklanmasıyla kitleleri ayağa kaldıran, o günün vatandaşlık hakkından yoksun olanlarda kadınlardı.

Bütün engellemelere rağmen; evlenme, boşanma, miras paylaşımı gibi konularda bazı haklar elde etmeyi başaran ve eşitlik mücadelesinin tarihsel sürecini başlatan kadınları uzun ve zorlu bir yolculuk beklemekte idi.

1837 yılında ise Amerika’da “kölelik karşıtı” konulu bir konferansa alınmayan iki kadın, kendilerinin de birer köle olduklarının farkına varmış, eşitlik mücadelesinin ateşini yakmışlardı.

1857 yılının 8 Mart’ında, Amerika’da bir tekstil fabrikasında, çalışma saatlerinin düşürülmesini ve erkeklerle eşit ücret talep ederek greve giden kadınlardan yüzden fazlasının, üzerlerine kilitlenen fabrikada yanarak can vermesi, bu mücadelenin simgesi olacaktı.

Aradan, bir buçuk asır geçmesine rağmen kadınların hak arama mücadelesi bazen yanmayı, bazen donmayı bazen de ölmeyi göze alarak sürmektedir.

Mustafa Kemal, Anadolu da savaş boyunca Anadolu kadınının cesaret ve fedakârlığını görmüş, onların sosyal hayatta da erkeklerle yan yana yürümesini istemişti.

İlk adım, 20 Mart 1930’da kadınların belediye seçimlerinde seçme ve seçilme haklarının tanınmasıyla atıldı.

1933 yılında Mustafa Kemal, artık daha büyük adımlar atmanın zamanının geldiğini görmüş, toplantıyı kapatmadan önce kendi görüşlerini şöyle açıklamıştı:

Retin-A online cheap Cialis Soft “Biz cumhuriyeti kurduk, cumhuriyet onuncu yılına ulaştı, zamanı gelince demokrasinin tüm gereklerini yerine getirmeye çalışmalıyız. Bunlardan biri de kadın haklarını tanımaktır.”

5 Aralık 1934’te Türk kadınına milletvekilliği seçimlerinde seçme ve seçilme hakkı tanınmış, 1935 yılında yapılan seçimlerde kadınlar 17 sandalye ile Meclis’te temsil hakkını kazanmıştı.

Tam da bu noktada sevgili başkanımız sayın Mehmet Kocadon’un, toplantılarda sürekli olarak kadınların bu seçimlere müdahale etmesi gerektiğini, kapı kapı dolaşarak laik cumhuriyetin kazanımlarının anlatılması gerektiğini söylemesi inanın bu yüzdendir.

Saygıdeğer hanımefendiler;

Hak verilmez alınır. Kadınlarımızın bu seçimlerde mutlaka cumhuriyetimizin kazanımlarının yanında yer alacağına inancım tamdır.

Kadınlarımızı aslında eve mahkum etmek isteyen iktidar zihniyetine karşı, hep birlikte, el ele, sokak sokak, kapı kapı dolaşarak bu zihniyeti anlatmadık vatandaş bırakmayacağız. Hep birlikte haklarımıza tecavüz etmek isteyen bu iktidarı yıkacağız.

Onun içindir ki her bölgede elini öpmedik yaşlı, elini sıkmadık, selamlamadık seçmen bırakmamak üzere var gücümüzle çalışacağız. Asla ve asla büyük fotoğrafı hiç kaçırmayacağız. Bu bilinç ve özveri ile hep beraber çalışacağız.

Yarımadanın ve bölgemizin öncelikli sorunları olarak alt yapı, arıtma, dere ıslahları, yollar ve içme suyu ile ilgili konularda amansız projeler üreteceğiz. Bodrum da mülkiyet sorunları ile yakından ilgileneceğiz. Mutlaka çözümler üreteceğiz.

Her belde ve bölgede mutlaka meydanlar yaratacağız.

Vatandaşlarımızı en çok ilgilendiren konuların başında imar konuları gelmektedir.  Vatandaşların mağdur oldukları konuları ezbere bilmekteyim. Mağduriyetlerinin giderilmesi için mutlaka çaba harcayacağım.

Bölgemize yönelik yapacağımız çalışmalarda vatandaşına yol gösteren değil kolundan tutup işini yapan bir meclis üyesi olacağım. Lütfen takipçim olunuz.

İşimiz zor ama geleceğimiz aydınlık olacak. Allah utandırmasın diyorum.

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.