Bodrum Gündem

Bu Seçim Başka Seçim

Bu Seçim Başka Seçim
30.01.2014
0
A+
A-

CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, temayül yoklamasına katılan meclis üyesi aday adayları ile birlikte 105.8 Halikarnas Radyo’da Fatih Bozoğlu’nun Sokağın Sesi Bodrum’un Gündemi programına konuk oldu. Başkan Seymen programda, “Bu seçim bir yerel seçim özelliğinden çok, genel seçim özelliği taşıyor. Tüm halkımızın ve üyelerimizin buna çok dikkat etmesi gerekir.” dedi.

Bodrum Gündem/27 Ocak 2014

105.8 Halikarnas Radyo’da Fatih Bozoğlu’nun Sokağın Sesi Bodrum’un Gündemi programında, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen ile birlikte Bodrum merkezde sandığa giren chp radyo halikarnasta2üyelerden Nurten Çakıcı Bıçak, Seval Aktaş, Niyazi Atare, ve Güneri Günaydın, Turgutreis’ten Osman Küçükyüzbaşıoğlu, Yalıkavak’tan Refik Ülgen, Bitez’den Mustafa Çortoğlu ve Ortakent’ten Ali Öztürk yer aldı. Birlik ve beraberlik mesajlarının verilirken seçimde birinci sırada yer alan Niyazi Atare “Kazanan Bodrum gençliği” mesajı ile dikkat çekti.
Başkan Recai Seymen, “Birtakım eleştiriler gelse de yapılan bu seçimden memnunum.” diyerek temayül yoklamasını değerlendirdi. Başkan Seymen, “Genel merkezden gelen genelgede ilk başta fermuar sistemiyle bir seçim yapılması gündeme gelmişti. Muğla’nın 5 tane ilçesinde temayül yoklaması şeklinde fermuarlı sistem ile ön seçim yapılması bildirilmişti. Fakat sonra Fethiye, Marmaris, Seydikemer ve Bodrum’da bu kaldırıldı, sadece Menteşe ilçesinde uygulandı. Biz yönetim olarak baştan beri örgütün seçme hakkını bir şekilde kullanması konusunda kararlıydık ve burada bu fermuarı belki sıralamalı, atlamalı değil ama belli şekilde dizayn ederek örgütümüze, meclis adaylarımızın en azından yarısını seçtirme hakkını tanıdık. Meclis adaylarının seçimi Bodrum yerelinde zannediyorum 1999 yılında son kez örgüte sorulmuştu. Biz 15 yıl sonra bunu gerçekleştirdik. İlçe başkanı ve yönetimi olarak bundan gurur duyuyorum. Bu seçimde örgüt tercihi yaptı. Örgütün tercihine ilçe başkanı ve ilçe yönetimi olarak saygı duyuyoruz.” dedi.

chp radyo halikarnasta1ÖNCE PARTİ…

“Bu seçimde Cumhuriyet Halk Partisi’nin başarısı demek, AKP’nin, mevcut iktidarın 11 yıldır Türkiye’yi getirdiği noktadan kurtuluşu demektir” cheap Lasix diyen Başkan Recai Seymen sözlerini şöyle sürdürdü: “Bize 100 arkadaşımız meclis üyeliği için başvuru yapmıştı, 44 arkadaşımız sandığı tercih etti, örgüte güvendiler ve sandıkta yarıştılar. Bunların içinden de 13 arkadaşımız şuanda sıralama olarak sandık sıralamasına girdiler. İki aday adayı arkadaşımız vardı, biri çekildiğini açıklayınca bir tek Gündoğan’da sandık kuramadık.  Bu anlamda sandığa giren, örgüte güvenen tüm adaylara öncelikle bir partili, partinin emekçisi ilçe başkanı olarak çok teşekkür ediyorum. Bu seçimin kaybedeni yok.  Bu seçim Cumhuriyet Halk Partisi için güzel bir seçim olmuştur. Hiç kızmaca, küsmece, darılmaca olmadan herkes bu sandık sonuçlarına riayet etmek durumundadır. Olabilir, insanlar zaman zaman içlerinde bir takım fırtınalar yaşamış olabilirler, beklentilerinin karşılığını alamamış olabilirler ancak burada önemli olan Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Ülkenin geldiği bu konumda artık kişilerin sırasından çok parti önemlidir. Bu seçim bir yerel seçim özelliğinden çok genel seçim özelliği taşıyan bir seçimdir. Tüm halkımızın ve üyelerimizin buna çok dikkat etmesi gerekir. Bu seçimde Cumhuriyet Halk Partisi’nin başarısı demek, AKP’nin, mevcut iktidarın 11 yıldır Türkiye’yi getirdiği noktadan kurtuluşu demektir. Öncelikle bunlara dikkat ederek bakmamız lazım” order Xenical online

Nurten Çakıcı Bıçak: “Güç birliği içinde partimizi bir yerlere taşıyacağız”

Programa katılan meclis üyesi aday adayları da temayül yoklaması sonuçlarını değerlendirirken birlik ve beraberlik mesajları verdi. İlk sözü alan Mali Müşavir Nurten Çakıcı Bıçak, “Örgütüm beni belirli bir yerde değerlendirdi. Sıralamamız hiç önemli değil. Her şey bugünden itibaren başlıyor. Buruk bir sevinç yaşıyorum. Tabi ki çok değerli aday adaylarım vardı. Kazandığıma çok sevinemiyorum. Diğer arkadaşlarımın da yanımda olmasını çok isterdim. Kazananın kaybedenin olmayacağını düşünerek bundan sonra hep birlikte bir güç birliği içinde partimizi bir yerlere taşıyacağız” diye konuştu.

Mustafa Çortoğlu: “İlçemizi tebrik ediyorum”

“Bitez beni tercih etti. Herkese çok teşekkür ediyorum” diyen turizmci Mustafa Çortoğlu, “Oy veren vermeyen bütün üyelerimizin hep yanındayız, beraberiz, biz biriz. Bundan sonraki süreçte de beraber olmaya devam edeceğiz. İlçemizi tebrik ediyorum, bir karar aldılar, bir sistem geliştirdiler. Bu sistemi geliştiren başta Ankara genel merkezimiz, ilimiz ve ilçemiz bize hangi kurallar içinde yarışın diyorlarsa tabi ki biz o kurallar içerisinde yarışırız. Biz buradaki arkadaşlar sandığı tercih ettik. Bundan da doğal olarak bulunduğumuz bölgelerden birinci veya ikinci geldik, hiç önemli değil.” dedi.

Seval Aktaş: “Bodrum halkı %50 kadın kotasını kullandı”

Emekli öğretmen Seval Aktaş ise, “4 kişi seçilecekti merkezde bu dört kişiden iki kişi kadın, iki kişi de genç. Dolayısıyla Bodrum halkı %50 kadın kotasını kullanmış oldu. Bodrum halkı gençlere ve kadınlara yer verilmesini istiyor. Bodrum bir kadın kentidir. Asıl mücadele bundan sonra başlıyor. Seçilen seçilmeyen diye bir şey yok hep beraberiz” şeklinde konuştu.

Niyazi Atare: “Kazanan aslında Niyazi Atare değil Bodrum gençliği”  

Sandıktan 241 oy ile birinci çıkan Niyazi Atare, herkese teşekkür ederek seçimi şöyle değerlendirdi: “Bodrum Gençlik Kolları Başkanlığı’ndan ilçe yönetimi derken şimdi de meclis üyesi adaylığım inşallah hayırlı olur partimize. Tabi 25 Ocak’ta çıktığımız sandık önemliydi ama 30 Mart’ta çıkacağımız sandık hem Bodrum, hem de parti için kat kat daha önemli. Hepimiz bunun için çalışacağız. Cumhuriyet Halk Partisi’nden meclis aday adayı olmak bile büyük bir şeref ve onurdur. Üyelerimiz sandığı sahiplendiler. Bodrum halkı ve Bodrum’daki genç arkadaşlarım bu sinerjiyi yarattılar ve bu da üyelere ve sandığa yansıdı. Kazanan aslında Niyazi Atare değil Bodrum gençliği oldu. Özellikle ilçe başkanıma teşekkür etmek istiyorum. Sandığı getireceğim dedi ve getirdi, koydu. Bu sandığı uygulayacağına da canı gönülden inanıyorum.”

Güneri Günaydın : “hizmet için geldim”

“Bana düşen görev ne ise onu en iyi şekilde yapacağım” diyen İşadamı Güneri Günaydın, “1967’de Milas’ın Akyol köyünde doğdum. 1988 yılında Bodrum’a geldim. Buraya geliş nedenim spordu. Ama buraya gelirken hem ticaret, hem de spor yapacağım diye geldim ve Bodrumspor’da bugüne kadar 1 lira para almadım. Herkes para ile mücadele etmiştir ama ben hiçbir zaman bunu yapmadım. Bunun da artısını görüyorum. Dışarıdan gelenlerin çoğu buraya menfaat için geliyor. Ben buraya hizmet için geldim. Bodrum da bunun karşılığını bize verdi. Cumartesi günkü çıkan sonuçlarda ben değil hepimiz kazandık. Sandığa giren bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum çünkü bu herkesin cesaret edemeyeceği bir olay” dedi.

Osman Küçükyüzbaşı: “Cumhuriyet Halk Partili olmaktan onur duyuyorum”

Osman Küçükyüzbaşı da 1958 yılında Fethiye’de doğduğunu belirterek, “1972 senesi Bodrum Lisesi açıldığında Bodrum’da okudum. 1968 yılından bu yana Bodrum ile içli dışlıyım. İlk, orta ve lise tahsilimi Fethiye’de bitirdim. Üniversite öğrenimimi Hacettepe üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji lisans bölümünde tamamladım. Daha sonra İstanbul’da çalıştım. 1970’ten beri aktif olarak CHP’de siyasetin içindeyim. Cumhuriyet Halk Partili olmaktan onur duyuyorum. Bize gönül veren arkadaşlarımıza partili partisiz herkese teşekkür ediyorum. 25 Ocak günü bizlere oy veren vermeyen, bizimle yarışan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra inşallah birlik ve beraberlik içerisinde başkanımızla, ilçe başkanımızla beraber Bodrum ve Muğlamız için çalışacağımızın sözünü veriyoruz.” diye konuştu.

Refik Ülgen: “Kazanan kaybeden olmadı, sadece CHP kazandı.”

Doğma büyüme Bodrumluyum diyen Refik Ülgen, “Bodrumlu olmaktan, Cumhuriyet Halk Partili olmaktan gurur duyuyorum. Bu parti, Bodrum ve Yalıkavak halkı bana sahip çıktı. Mustafa Başkanım ile beraber bir dönem çalıştık, bir dönem daha çalışacağız. Bunun mutluluğu ve gururu var. Bundan sonraki süreçte Yalıkavak halkı ile beraber Bodrum sandığında en iyi yerde olmak istiyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi, en güzel yerlere layık.
Allah hepimizin gönlüne göre versin. Kazanan kaybeden olmadı, sadece CHP kazandı”
dedi.

Ali Öztürk: “Cumhuriyet Halk Partisi varsa herkes için var.”

Hartia mühendisi Ali Öztürk, “29 mart 2009’da Ortakent Yahşi’den yine CHP’nin 3. Sıra belediye meclis üyesi adayıydım. Çok küçük 7 oy gibi bir farkla seçimi kaybettim. Ancak küsmedim, darılmadım. Seçim mutlaka bir yarıştır, seçimin mutlaka bir kazananı kaybedeni vardır. Ancak Cumhuriyet Halk Partisi kazanmıştır. Hiçbir arkadaşımızı ötelemeden kol kola hep birlikte bundan sonra önümüze bakacağız. Partimizin başarısı için gece gündüz 24 saat ne gerekiyorsa yapacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Mühendis olarak partimizde bana düşen ne görev varsa her koşulda yapmaya hazırım. Zaten bunun için varız. Cumhuriyet halk partisi varsa herkes için var” diye konuştu.

Recai Seymen: “İyi bir ekip kuracağız”
Cumhuriyet Halk Partisi üyelerinin çok bilinçli olduğunu ifade eden Recai Seymen, order Asacol “Üyelerimiz tercihini bu yönde iyi kullandı. Onlara da ayrıca teşekkür ediyorum. Bizim de kontenjan adaylarını belirlerken bu kıstaslara dikkat edeceğimizi bütün Bodrum halkının bilmesini isterim. Meslekler önemli, çünkü önümüzdeki dönem ve ilk defa Bodrum yarımadası tek bir belediye oluyor, büyükşehre geçiyoruz.  Meclis kadrolarının da buna cevap verecek bir kadro olması gerekiyor. Başta Başkanımız Mehmet Kocadon olmak üzere iyi bir ekip kurmak, ilçe başkanı ve ilçe yönetimi olarak bizlerin görevi. Bu konuda ilçe yönetimi olarak elimizden geleni yapmaya çalışacağız.” dedi.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

  1. bitezliler dedi ki:

    başkan kuracağın ekibi zaten kurmuşsun.Şimdiden geçmiş olsun.Hiç çalışıp zahmet etmeyin bu iş bitti.

  2. ayla gürpınar dedi ki:

    Sandığa inanarak, seçime gitme cesaretini gösteren tüm aday adaylarını kutluyorum.
    Sandıktan çıkan CHP lilere başarılar diliyorum.
    Üyelerin önüne sandığı getiren ilçe başkanımıza da ayrıca teşekkür ediyorum.