Bodrum Gündem

Toplumun Vicdanı Rahat Değil

Toplumun Vicdanı Rahat Değil
30.01.2014
0
A+
A-

 “Geçmişten Geleceğe Türkiye” konulu konferans için Muğla’ya gelen CHP İzmir Milletvekili Gazetemiz Yazarı Mustafa Balbay, Muğla Cezaevi’nde tutuklu bulunan Yurt Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ı ziyaret etti. Balbay ziyaretin ardından yaptığı açıklamada “Toplum vicdanında kabul görmeyen yargılamalar nedeniyle içeride bulunan herkes serbest bırakılmalıdır.” dedi.

Özcan Özgür

“Geçmişten Geleceğe Türkiye” konulu konferans için Muğla’ya gelen CHP İzmir Milletvekili Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Mustafa Balbay, Muğla Cezaevi’nde tutuklu bulunan Yurt mustafa balbay merdan yanardağ özcan özgürGazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ı ziyaret etti. Balbay ziyaretin ardından yaptığı açıklamada “Toplum vicdanında kabul görmeyen yargılamalar nedeniyle içeride bulunan herkes serbest bırakılmalıdır.” Indocin no prescription dedi.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Sosyalist Halk Ozanı Rahmi Saltuk ve cemiyetin yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, Muğla E Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan Yurt Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ı ziyaret etti.

Yaklaşık iki saat süren ziyaretin ardından cezaevi çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Balbay, Merdan Yanardağ’ın durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Balbay, Merdan Yanardağ’ın duruşmalarda tutuksuz sanıklar bölümünde oturduğunu, savunmasını gayet iyi yaptığını belirterek, şunları söyledi:

“5 Ağustos’ta verilen kararın ardından tutuklama kararı. Bu gerçekten çok acı, bariz haksız bir tutuklama. İsimlendirme yapmak şık olmaz ama Merdan Yanardağ’dan daha ağır cezalara çarptırılmış olan kişiler hakkında tutuklama kararı verilmedi. Merdan ile birlikte birkaç kişi hakkında tutuklama kararı verildi. Keyfi olduğu açık. Merdan’da 5 aylık tutukluluğunun ardından konuştuğumuz kadarıyla o da genel süreçle birlikte Anayasa Mahkemesi’ne başvurmaya hazırlanıyor. Çünkü Anayasa Mahkemesi Türkiye’deki artık en son ve en üst başvuru yolu, en son hukuk yolu. O da tükenince yurt dışı olanakları aranıyor. Merdan Yanardağ Anayasa Mahkemesine başvuruyu değerlendiriyor.”

mustafa balbay merdan yanardağ rahmi saltuk

Halk Ozanı Rahmi Saltuk, Gazeteci Yazar CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Gazeteci Fatih Bozoğlu

Ziyarette davalar sürecinde yaşadıklarından söz ettiğini anlatan Balbay, order Topamax on line “Tarih bu davayı çok değişik şekillerde yazacak. Şimdi olayların kahramanları birebir aktif hayatın içindeyken belki çok ayrıntıya çıkmıyor ama çok değişik şekillerde yazılacak. Delillerde birini paylaşayım. Merdan adlı biri dava sanıklarından daha önce tutuklananlardan birine bir mesaj çekmiş, sadece ‘Merdan’ diyor. Kendi telefonundan değil, başka birinin telefonundan. Sordum Türkiye’de kaç Merdan var diye, 10 bini aşkın Merdan varmış.” dedi.

Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasına neden olan davanın da gözden geçirilmesi ve serbest bırakılması gerektiğini savunan Balbay, purchasing Plavix online “Yani 10 binde bir olasılıkla Merdan’ın çekmiş olabileceği bir mesaj şu anda delil olarak kalıyorsa bu yargılamaların yeniden yapılması değil, bu yargılamaların artık hukuk zemininden, mevcut gelinen noktanın yeniden değerlendirilip her şeyden önce özgürlüklerin verilmesi gerekiyor. Hükümette kabul etti. Yargılamalar ‘yargılama değil’ diyor. Deliller, ‘delil değil’ diyor. Daha ne bekleniyor? Bu kapılar açılmalı. Toplum vicdanında kabul görmeyen yargılamalar nedeniyle içeride bulunan herkes serbest bırakılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Merdan Yanardağ’ın durumun gayet iyi olduğunu, konuşma süresinde 5-6 defa kahkaha attıklarını da dile getiren Balbay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Cezaevi övülmez. Koşulların Silivri’den biraz daha iyi olduğunu gördüm. Giriş, çıkış, cezaevi ortamı daha rahat en azından daha insani bir ortam. Yazmakta olduğu kitaptan söz etti. Önümüzdeki dönem bir kitap daha yazmaya hazırlanıyor. Pazar günleri Merdan’nın Yurt Gazetesi’ne yazdığı tam sayfaya yakın yazılardan yeni bir kitap çıkacak öyle görünüyor. Merdan’nın Türkiye’yle nefes alıp veren bir gazeteci olarak gördüm. Merdan’ı içeride tutarak, belki üretimden, gazetecilikten uzak tutmuşuz diye düşünmüş olanlar yanılıyorlar. Sanırım pişmanda olacaklar. Merdan’an izin almadım ama önümüzdeki dönem üzerinde duracağı çalışma ‘Fetret Devri’ Osmanlı’nın 1402’den sonra o fetret devriyle bugünkü durumu karşılaştıran bir çalışma mustafa balbay merdan yanardağ gazetecileryapıyor. Morali yerinde, niçin içerinde olduğunu biliyor. Ama bu tutuklamanın haksızlığını da doğal olarak bu haksızlığın anlatımı içinde ve bunun sona ermesi içinde de hukuk yollarını ne olursa olsun, bence zorlamak gerekiyor. Gelinen nokta da o da önce özgürlük, daha sonra da bu ülke için hukuk zemininde olması için yapılması gereken her şeyi yapmak için mücadele içinde olmak. Merdan’ın yol haritası bu görünüyor.” şeklinde konuştu.

Mustafa Balbay, daha sonra CHP Muğla İl Başkanlığı ve Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı’nı ziyaret etti. Cemiyette kendisine plaket takdim edilen Balbay çok duygulandı. Cemiyet Başkanı Ünal Türkeş tarafından takdim edilen plakette “Yaşamanın en güzel beş yılını sansürün kumpasında geçiren Mustafa Balbay’a Cumhuriyet Gazetesi kurucusu Yunus Nadi’nin aydınlık ilinden sonsuz saygı ve sevgiler” ifadesinin yer aldığı görüldü.

Balbay, burada gazetecilerle sohbet ettikten sonra Muğla Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’ne geçerek, “Geçmişten Geleceğe Türkiye” konulu konferans verdi. Yoğun ilgi ile karşılana Balbay konferansın ardından okurlarına kitaplarını imzaları, onlarla sohbet etti.

 

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.