Bodrum Gündem

ADAYLAR YARIŞ İÇİN ISINIYOR…

CHP ve MHP’nin ardından AKP’de (en sonunda) 2014 Yerel Seçimler yarışına katıldı.

AKP’nin Kurumsal olarak  bütün gazetecilere  bir basın  açıklaması yapması beklenirken,  Ali Server Yazgan’ın AKP’nin Bodrum Belediye Başkan Adayı olduğunun açıklamasını Kent TV ekranlarından yapan Nihat Öztürk, Bodrumlu gazetecilere bir ceza mı vermek istedi anlayamadık doğrusu.  AKP Muğla İl Başkanı  Nihat Öztürk’ün sadece kendi seçtiği yerel bir televizyona yaptığı bir cümlesi ise oldukça dikkat çekiciydi; “Paşalı önüne gelen önemli bir fırsatı kaçırdı.” Sanırım bu cümlenin açılımını gelecek günlerde çok daha net anlayacağız…

AKP’den Ali Server Yazgan’ın da adaylığının kesinleşmesi ile yerel seçim dengelerinde azda olsa bir değişim gerçekleşecek. Özellikle CHP ve MHP’nin hedefe koyduğu Turgutreis’te planlar yeniden gözden geçirilecek. AKP’nin adayını geç belirlemesi nedeni ile Ali Server Yazgan’ın epey yol almış olan Mehmet Kocadon ve Mehmet Tosun’a nasıl yetişeceği, özellikle AKP tabanı tarafından kaygı ile izleniyor. AKP’lilerin bir bölümü ise oldukça umutsuz ve AKP oylarının MHP’li Mehmet Tosun’a kayacağı görüşünde.

MHP’de  yoğun ve disiplinli bir seçim süreci yaşanıyor. Mehmet Tosun kendisi ve MHP ile ilgili olarak sokakta “MHP gelirse, belediyeyi mafyacılar yönetir” şeklindeki konuşmalara  “Benim yaşamım mafya ve gayri meşru işler ile mücadele ederek geçti” diyerek son noktayı koydu. MHP Meclis üyelerinin belirlenmesinin ardından seçmenin de kafasındaki değerlendirmeler ve tercihler çok daha net olarak ortaya çıkacaktır. Mehmet Tosun,  Ali Server Yazgan’ın aday olması ile Turgutreis’e çok daha fazla yoğunluk verecektir. Karaova bölgesi de yine Mehmet Tosun’un  yoğun bir seçim propagandası yaparak öne çıkmaya  çalıştığı bölgelerin başında geliyor.  MHP’de dikkat çeken bir başka durum ise yeni üye katılımları. Kalabalık ve toplu üyelik törenleri MHP’nin güç gösterisine dönüşerek kamuoyunda ilgi çekmeye devam ediyor.

CHP, Mehmet Kocadon ile birlikte “Herkes için CHP” felsefesini başarı ile yürütüyor. Başkan Kocadon’un söylemleri, büyük oranda CHP’nin söylemleri ile uyum içinde. Diğer yandan başkan Kocadon, Mehmet Özalın’ın Belediye başkan yardımcısı olması ile seçim çalışmalarına daha çok zaman ayırabiliyor. Geçtiğimiz haftada CHP Bodrum ilçe için en önemli gelişme,  İlçe Başkanlığının kararı ile yapılan kısmi ön seçim oldu. Kontenjan tercihi yapanlar kadar sandık tercihi yapan isimlerde çok tartışıldı. Her zaman olduğu gibi CHP sandık ve yöntem konusunda ikiye bölündü. Yöntem konusunda ki yoğun eleştirilere karşın Başkan Seymen ve yönetimi sandığı koyarak kararlı bir tutum izledi. Sandığa girenlerin büyük bir bölümü sıralamaya giremeseler bile memnun kalırken, seçim sonunda  sırasını beğenmeyenler de oldu. Bazı aday adayları CHP üyelerinin tercihlerine saygı duyması gerekirken, kızgın ve kırgın olduklarını dile getirdiler. Bodrum’da sandığı tercih edenler arasında yer alan Cevat Soysal cesareti ile en saygı duyulan isim olurken, Gençlik Kolları Başkanlığından gelen Niyazi Atare sandıktan rekor denilebilecek bir oy aldı. CHP üyeleri Bodrum’da iki kadın aday adayını sıralamaya sokarken, Nurten Çakıcı Bıçak sonuç ile ilgili en çok mutlu olan isim oldu. İşadamı Güneri Günaydın ise ilk üç sandık sonuçlarında geride kalırken son iki sandıktan çıkan oylar ile atak yaptı ve ikinciliği kazandı. Günaydın sıralamada da 5. Sırayı almasında gençlerin desteğini almasının çok önemi oldu. Bu aslında gençlerin gücünü göstermek açısından der alınması gereken bir nokta. İl Genel Meclisi üyesi Cesur Öncel, Kadın Kolları Başkanı Saime Demirtaş, geçmiş dönem yönetim kurulu üyelerinden Nesrin Özalın, Naciye Bayır, Remzi Ergun gibi iddialı isimler bekledikleri oyu alamadılar. Kontenjan bekleyen CHP’liler ise 18 Şubatı iple çekiyorlar.  Bu arada kadın ve genç kotaları da ön seçim sonuçlarına göre neredeyse tamamlandı. Sadece Umut Oran’ın özellikle dikkat çektiği meslek kotası kaldı.

buy Dapoxetine Büyükşehir’e gelirsek; Propranolol best prices get methotrexate adaylar belli oldu ve her üç aday da rutin çalışmalarını sürdürüyor. Osman Gürün kendinden emin yola devam ederken, Mansur Harmandar politikacı kimliğine henüz alışamamış görünüyor. Mehmet Erdoğan ise çoğunlukla sosyal paylaşım ağlarında kendini tanıtıyor. BŞB’de gündem yaratan tek kişi Musa Gökbel. Çoban Ateşi sönmesin diyerek, iddialı olmayan bütün partiler ile yan yana gelip aday olacak mı? Musa Gökbel geçtiğimiz hafta aday adaylıktan istifa ederek, CHP Genel Merkezini ve Osman Gürün’ü özgür bıraktığını söyledi. Lakin seçim ofisini de henüz kapatmadı.

BODRUMDA SEÇİM BİTMEZ…

9 Şubat Günü şoför esnafının tek örgütü olan “Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Odası” seçimi olacak. 2009’daki oda seçimlerinde olduğu gibi yine aynı adaylar yarışacak. Mevcut başkan Aytekin Çanakçı ile Bayramoğlu Hasan Kablı ve Mehmet Güner barış ve birlik içinde Bodrum’a yakışan bir oda seçimi gerçekleştireceklerinden kimsenin kuşkusu yok. Özellikle Bayramoğlu Hasan Kablı’nın geçmiş dönemleri eleştirmek yerine somut vaatleri, en önemlisi de birlik, beraberlik ve barış mesajlarını öne çıkartması dikkat çekiyor.

TEKME SAVUŞTURMAYA DEVAM…

Bodrum’da gazeteciler içinde istisnasız herkes tarafından sevilen, çalışkanlığı ve hanımefendiliği ile gazetecilik mesleğinin saygınlığına önemli katkı koyan gazeteci kardeşim Nilüfer Kandırmış, önemli bir ameliyat geçirdi. Şimdilerde de hızla iyileşiyor. İnanıyorum ve diliyorum; çok kısa bir zamanda haberlerin peşinde koşmaya başlayacak, adliye kapısında suçlu olarak yakalananların attığı tekmeleri savuşturmaya da devam edecek.

ETİKETLER: ,
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

  1. gerçekler dedi ki:

    akp den MHP ye hangi oyların gideceğini bilmeyen yok.cemaat MHP elele…hayırlı olsun.