Bodrum Gündem

HDP Bodrum’da “Şehir Senin” Diyerek Yola Çıktı

04.02.2014
0
A+
A-

Bir döneme damgasını vuran Fatsa’nın olduğu kadar Türkiye’nin de efsane Belediye Başkanı Fikri Sönmez’in (nam-ı diğer Terzi Fikri) oğlu Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Genel eş sözcüsü Naci Sönmez HDP’nin Bodrum Belediye Başkan ve Meclis üyelerinin tanıtım organizasyonuna konuk oldu…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem-3 Şubat 2014

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Bodrum Belediye Başkan ve Meclis üyelerinin tanıtımı Bitez’de yapıldı. HDP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Erdem’in de katıldığı tanıtım toplantısında HDP Bodrum Belediye Başkan Adayı Ayşe Nur Doksat ile eş Başkan Adayı Mehmet Polat ve Meclis Üyesi Adayları ile yaklaşık 500 HDP’li katıldı.

Halayların çekildiği tanıtım toplantısında katılımcılara çeşitli ikramlarda da bulunuldu. HDP ile ittifak yaparak yerel seçimlere katılan bazı BDP’li kadınların ise yerel kıyafetleri dikkat çekti.

BÜYÜKŞEHİR ve BODRUM İÇİN KADIN ADAYLAR…

HDP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Erdem’in kendini tanıttığı ve ilkelerini sıraladığı kısa açış konuşmasının ardından Bodrum belediye Başkan ve Meclis üyeleri de kendilerini tanıttılar. Ayşe Erdem Bodrum’da yaşayan ve bir çok STK’da aktif rol alıyor. Ayşe Erdem geçmiş dönem CHP Milletvekili ve KONDA Araştırma Şirketi sahibi Tarhan Erdem’in kızı, ANAP Bakanlarından Kaya Erdem’in de yeğeni. Erdem Bodrum Belediyesinde de bir çok projeyi yönetti.

Bodrum’dan tek kadın Belediye Başkan Adayı olan Doksat Bu dönemde Bodrum Belediye Başkanlığı’na Halkların Demokratik Partisi’nden adayım. “Şehir bizim şehrimiz, geri alcaz yan yana” diyen ve şehrin yönetimine herkesin eşitlikçi katılımını savunan HDP söylemi ile bu dönemde Bodrum Belediyesi’ne Mehmet yoldaşımla birlikte Eş Başkan adayıyım.” Diyerek kendini tanıtan bir konuşma yaptı. Konuşmasının sonunda da Kürtçe  olarak barış, demokrasi ve özgürlük diyerek konuşmasını tamamladı.

BDP İlçe Başkanı ve HDP Bodrum Belediye eş Başkan ve birinci sıra Meclis üyesi Adayı Mehmet Polat’ta kendini tanıtan bir konuşma yaparken katılımcılardan yoğun alkış ve tezahürat aldı. Polat konuşmasının başında “Dünya Sulak Alanlar Günü”nü kutlayarak “Bugün burada, Halkların Demokratik Partisi’nin Bodrum adayları olarak yeni bir başlangıç yapıyoruz.  Heyecan verici bulduğum bu yeni başlangıca, bütün kalbimle inanıyor, HDP’den Bodrum Belediyesi eş başkanlığına ve 1. Sıradan Meclis üyeliği  adaylığına talip oluyorum. Ben bu ülkenin Kürt yurttaşlarından biriyim. Aynı zamanda eşit yurttaşlarından biri olmak istiyorum. Adaylığımı bu yüzden HDP’den koyuyorum.” dedi. Polat “Şimdi Bodrum için, hukuk ve demokrasi için ayağa kalkma zamanıdır.” Diyerek konuşmasını tamamladı.

Ardından Bodrum Belediye Meclis Üyeliği adaylarının tanıtımının yapıldı.

ETİKETLER:
Yorumlar

  1. Bodrumun Yerlisi dedi ki:

    Sen ve sana destek verenler bu topraklardan mı çıktı da şehir senin diyebiliyorsun?! Ellerinizde ve tüm organizasyonda ağırlık üç renk oluşumu da gayet açık pkk terör örgütünün bayrak renkleri git Türkiye haritası dışındaki bir toprak üstünde bunları yap! Buradan zerre toprak bırak toprağı damla lağam suyunu bile elde edemezsin!

  2. doğan sezen dedi ki:

    Bu toprakların kadim halklarını tanımayanlar ,bu lafları edebilir…Bugün ki Türkiye ,Anadolu’nun tüm halklarının ortak yurdudur….Toprak filan demeyi bırak oy’un kadar konuş….