Bodrum Gündem

Yalıkavak’ta Yelken Fora

06.02.2014
0
A+
A-

Türkiye Yelken Federasyonu ve Yalıkavak Belediyesi’nin organizasyonluğunda gerçekleştirilen Türkiye Yelken Federasyonu Yarı Yıl Kupası, verilen startın ardından başladı. 


Bodrum Gündem/6 Şubat 2014
buy Robaxin Yalıkavak Belediyesi’nin ev sahipliğinde, 04 – 08 Şubat 2014 tarihleri arasında Bodrum’un Yalıkavak beldesinde düzenlenen TYF ???????????????????????????????Yarıyıl Kupası’nda startı, Yalıkavak Belediyesi Başkan Vekili Günay Gökdeniz verdi. Sporcular yarışların ilk günü Optimist, ikinci günü ise Laser kategorilerinde mücadele etti.

 “Amacımız Spora Destek Vermek Ve Kış Turizmini Canlandırmak”

Yalıkavak Belediyesi Başkan Vekili Günay Gökdeniz, hem spora hem de kış turizmine katkı sağlaması açısından yarışların önemine değinerek, “Şu anda Yalıkavak’ta Türkiye Grubu’ndan altı yüze yakın yarışmacının bulunduğu organizasyonu yapmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Amacımız beldemizde spora katkının yanı sıra kış turizmini de geliştirmek. Bu vesileyle Yalıkavak’ta bin kişiye yakın misafiri ağırlıyoruz. Bu da altı otelimizin dolu olduğunu gösteriyor. Bu tür yarışların bölgemizde yapılması bize büyük gurur veriyor. İnşallah güzel bir yarış olur; hatasız, kazasız. Rüzgarları bol olsun, başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.
how to buy Plavix buy Indocin online ???????????????????????????????“Dereceye Girenler, Dünya Ve Avrupa Şampiyonalarında Yarışma Hakkını Kazanacak”
Yarışın baş hakemi Ali Turan Yılmazkoç ise Yalıkavak’ta yaklaşık on yıldır Yarıyıl Kupası adı altında yapılan yarışların, Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan’ın destekleriyle gerçekleştirildiğini ifade ederek şunları söyledi: ; “Bu güzel rüzgarlar ile dört gün boyunca buradayız. Burada yirmi iki ilden sporcu var. Türkiye’nin tüm illerinden sporcular burada ve iki yüz on civarında optimist teknesi yarışlara devam edecek. Tabi bizim bütün dünyamız rüzgar. Bütün bu teknelerin gidebilmesi için rüzgar şart. Yalıkavak da rüzgarlarıyla ünlü bir ilçemiz; hem doğası, hem deniziyle. Bizler de bu yaptığımız sporu hem insanlara tanıtmak, hem de çocuklarımıza ileride bir ufuk açmak için buradayız çünkü burada altı – yedi yaşından itibaren yarışan çocuklar, geleceğin kaptanları, denizcileri oluyorlar. Bu özel bir şekilde keyif alınacak bir iştir. O yüzden denizcilik zor bir meslek. Bu çocuk kışın bu soğuğunda, denizin zorluklarıyla dört gün boyunca devam edecek ve dört günün sonunda buradan, Yalıkavak’tan, Yarıyıl Kupası birincileri çıkacak. Bunlar aynı zamanda Türkiye Hakemler Federasyonu’nun ???????????????????????????????dünya ve Avrupa şampiyonalarında yarışma hakkını da kazanacaklar. Şu anda yarışan sporcularımız arasında 12-13 tane milli sporcumuz var. Bunlar Türkiye’yi temsil ediyorlar. Burada, Avrupa Takım Yarışması üçüncüsü çocuklar da var ve bunlar önemli dereceler. Ülkemizin, Egemizin, sahillerimizin, rüzgarımızın güzelliği, denizlerimizin temizliği bu organizasyonlarla daha çok belli oluyor. O yüzden hem Yalıkavak halkına, hem de Yalıkavak Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz. Hep beraber kazasız, keyifli yarışlar diliyorum.”

Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) takviminde yer alan TYF Yarı Yıl Kupası; Optimist, Laser Standart, Laser Radial ve Laser 4.7 kategorilerinde düzenleniyor. Yarıyıl kupasında, Türkiye’nin 6 bölgesinden katılan 60 kulübün 600 sporcusu yarışıyor.
Sporcular, antrenörleri ve sporcuların velileri ile birlikte yarış heyecanına 1000’e yakın kişi ortak oldu. Kıyasa bir mücadele halinde geçen yarışları, beldede yaşayan vatandaşlar da ilgiyle izledi.

Yarıyıl kupası, 8 Şubat 2014 Cumartesi günü düzenlenecek ödül töreni ile sona erecek.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.