Bodrum Gündem

Ali Server Yazgan “Van Minut! Daha da BkMM’ye Gelmem”

08.02.2014
0
A+
A-

Ayhan Ongun moderatörlüğünde düzenlenen Küçük Millet Meclisi platformu toplantısına Belediye Başkan Adayları katıldı. Ali Server Yazgan’ın İP Belediye Başkan Adayı Yusuf Dinler’in konuşmalarına tepki göstererek salonu terk etti.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem-7 Şubat 2014

Her ay düzenli olarak bir konunun ele alındığı ve tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak yapılan BkMM Bodrum toplantısına AKP Bodrum Belediye Başkanı Ali Server Yazgan’ın, İP Bodrum akp küçük millet meclisini terk etti (10)Belediye Başkanı Adayı Yusuf Dinler’in tartışmaları ve Yazgan’ın ve AKP’lilerin salonu terk etmesi damgasını vurdu.

Yusuf Dinler’in 17 Aralık Operasyonu ile ilgili sert eleştirilerini sıralaması ile Ali Server Yazgan önce Dinler’i daha sonra da Ongun’u uyararak; “Burada Bodrum yerelini konuşmak için çağırdınız. Toplantının formatında siyasal konuşmalar olmayacağı bildirildi. Ancak bu anlayışa uygun davranılmıyor.” Diyerek salonu terk etti. Aynı anda Bodrum AKP Teşkilatı üyeleri ise İşçi Partili protesto etmeye başladı. Dinler kürsüden ayrılırken, AKP teşkilatından bir üye mikrofonu alarak “Bizim Genel Başkanımız sizin Genel Başkanınız gibi Terist başı Abdullah Öcalan ile diz dize oturmadı” dedi. Seslerin yükseldiği ve tartışmaların neredeyse çatışmaya dönüşeceği sırada MHP Bodrum Belediye Başkanı Adayı Mehmet Tosun kürsüye çıkarak “Lütfen salonu terk etmeyin. Biz burada Bodrum konuşacağız, buraya Bodrum konuşmaya geldik” diyerek AKP’lileri yatıştırmaya çalışsa da AKP’lilerin salonu terk etmesini engelleyemedi. Başkan Mehmet Tosun konuşmaya başlaması ve AKP’lilerin salonu terk etmesi ile gerginlik yumuşadı.

BAŞKAN KOCADON KATILMADI…

Saat 14:00’de başlayacağı bildirilen toplantı Bodrum Belediye Meclis toplantısı olması gerekçesi ile bir saat gecikmeli başladı. Saat 15:00’de başlayan Küçük Millet Meclisi toplantısına AKP Bodrum Belediye Başkanı Ali Server Yazgan, MHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, DSP Bodrum Belediye Başkan Adayı Ümit Baltutan, İP Bodrum Belediye Başkan Adayı Yusuf Dinler, HDP Bodrum Belediye Başkan Adayı Ayşenur Doksat ve STK temsilcileri ile birlikte AKP İlçe Başkanı Akif Demiröz, Asım Başaran, Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, Göltürkbükü Belediye Başkanı Halil İbrahim kaynar ile siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

Bodrumlu vatandaşlarında ilgi gösterdiği toplantıda yaklaşık 350 kişi katılırken, CHP İlçe Başkanı Recai Seymen ve CHP Bodrum belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon katılmadı.

akp küçük millet meclisini terk etti (18)ÖNCE KADINLAR…

Toplantıda ilk konuşmayı tek kadın aday olması nedeni ile pozitif ayrımcılık yapıldığı ifade edilerek HDP Bodrum belediye Başkan adayı Ayşegül Doksat yaparken, “Şehir Bizim Şehirimiz” sloganıyla girdiklerini belirterek “Yerel seçim yarışında, eşit katılım sağlayan, cinsiyet eşitliliğini ön plana çıkaran bir yerinden yönetim hedefiyle aday oldum.” dedi.  HDP’li Doksat, pozitif ayrımcılık için teşekkür ederken, konuşma süresinde pozitif ayrımcılık yapılmasını tercih ettiğini söyledi. Ayşe Nur Doksat “Halk her seçimde olduğu gibi yine hak, iş, aş, emeğe değer, eşitlik ve özgürlük istiyor. Ancak sistem aynı, yönetici aktörler değişiyor. Partilerin ve belediye yönetimlerinin bağlı kalmaya ant içtiği bu sistemde, farklı üçüncü bir yola ihtiyaç olduğu düşüncesiyle aday oldum” diyerek çok dilli bir Bodrum Belediyesi hayali olduğunu da dile getirdi. Doksat Kürtçü bir parti olmadıklarını vurguladığı konuşmasında yaşanmış bir olayı anlatarak sözlerini tamamladı.

akp küçük millet meclisini terk etti (23)TÜRKİYE GÜNDEMİNDEKİ YAZGAN…

AKP Bodrum Belediye Başkan Adayı Ali Server Yazgan, toplantıya gecikmeli geldiği için katılımcılardan özür dileyerek başladığı konuşmasında önce geçtiğimiz hafta Türkiye gündemine bomba gibi düşen “Sabaha kadar içebilirsiniz” sözlerini gerekçeleri ve şartları ile yeniden sıraladı. Belediyecilikte tecrübeli olduğunu ifade eden Yazgan, belediye başkanı seçilmesi durumunda Bodrum belediyesinin adını Bodrum Yarımadası olarak değiştireceklerini, iktidardan alacakları destekle Bodrum’un sorunlarını çözeceklerini kaydetti. Seçilmesi durumunda bir çok projeyi gerçekleştirebileceğini söyleyen Yazgan, sosyal belediyecilik anlayışı ile hizmet vereceklerinin altını çizdi. Yazgan pratisyen gibi çalışacağını da sözlerine ekledi.

akp küçük millet meclisini terk etti (24)BALTUTAN SAKİN SAKİN HERKESİ ELEŞTİRDİ…

DSP Bodrum Belediye Başkan Adayı Ümit Baltutan ise çarpık yapılaşma ve rant düzenine karşı olduğunu, seçilmesi durumunda Asacol online bunun önüne geçeceğini ifade ederken, özellikle “Değirmenler Burnu” ile ilgili hiçbir adayın ses çıkaramadığına vurgu yaptı. Bülent Ecevit’in dürüst politika anlayışını miras aldıklarını kaydeden Baltutan Yazgan’ın pratisyenliği ile ilgili olarak “Ali ağabey Bodrum’u yönetmek için uzman olmak gerekir” diyerek sözlerini tamamladı. Baltutan kürsüden iner inmez Ali Server Yazgan’ın yanına gelerek el sıkışıp öpüştü. Yazgan’da Baltutan’ı konuşmasından dolayı gülümseyerek tebrik etti.

akp küçük millet meclisini terk etti (34)ÖNCE ALKIŞ, SONRA PROTESTO…

İşçi Partisi Bodrum Belediye Başkan Adayı Yusuf Dinler konuşmasının başında iktidarı eleştiren ve yerel seçimlerin genel seçim provası olduğunu söylemesi ile salondan yoğun bir alkış aldı. Konuşmasının devamında ise Başbakan Erdoğan’a yönelik eleştirileri ardı ardına sıralayarak 17 Aralık operasyonu ve ayakkabı kutularından bahsetmesi ile salonda tansiyon bir anda yükseldi. Yazgan önce Dinler’i, sonra Ongun’u uyardı. Dinler’in sert eleştirilerine devam ettiğini görünce de salonu terk etti. Ardından da AKP’liler Dinler’i purchase Fluoxetine protesto ederek salonu terk ettiler.

MHP’LİLER ALKIŞLARKEN, BAŞKAN TOSUN AKP’LİLERİ SAKİNLEŞTİRMEYE ÇALIŞTI…

Tartışmaların ve gerginliğin kontrol altına alınamadığı gören Başkan Tosun kürsüye gelerek AKP’lileri sakinleştirmeye çalışırken, MHP’liler yoğun tezahürat ve alkışlarla Başkan Tosun’a destek verdiler. MHP akp küçük millet meclisini terk etti (41)Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, Bodrum’un hoşgörü coğrafyası olduğuna dikkat çekerek bu süreçte herkesin birbirine saygılı olması gerektiğini söyledi. Başkan Tosun yaptığı çalışmalar ve seçilmesi durumunda yapmayı vaat ettiği projeleri anlatırken sık sık Bodrumlu olduğunu ve Bodrum’u konuştuğunu tekrarladı. Tosun, geleceğe yönelik projelerini tek belediye çatısı altında gerçekleştireceklerine dikkat çekerek, “10 yıllık belediye başkanlığı görevim süresince edinmiş olduğum birikimleri, tecrübeleri sizlere hizmet olarak sunmak için MHP’den aday oldum. Bağırıp çağırmaya hiç gerek yok, burada yaşayan insanlar sonuna kadar demokrasiye inanmış insanlardır.” Diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından STK temsilcileri buy Topamax ve yurttaşların soruları başkan adayları tarafından yanıtlandı.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

  1. Bodrum efesi.. dedi ki:

    Oyumuz akp adayına. Çünkü elle tutulur projelerin tek sahibi ali server yazgan. Bodrum’u hakettiği yere ulaştırmanın vakti geldi. Ayrıca Bodrumgündem gazetesini tebrik ediyorum. Kent tv gibi ihale çetesi lideri Tosun’a para karşılığında şakşakçılık yapmıyor. Ben chp’liyim. Genel seçimde oyum partimin fakat yerel seçimde 5 yıl akp’yi denemekte fayda var. nasıl olsa getirdiğimiz gibi götürmesini de biliriz.

  2. ahmet dedi ki:

    adam doğruları söylemıs 17 ı aralıgı unutturuyorsunuz ve alı server yazgan ında yolsuzlugu vardı herseyı ort pas edıyorsunuz bıraz durusunuz olsun.