Bodrum Gündem

“Çocuklarımız geleceğimizdir ve hepimizindir”

11.02.2014
0
A+
A-

Başkan Mehmet Kocadon’dan Serebral Palsi Hastası Çocuklara Destek.

buy albuterol

“Çocuklarımız geleceğimizdir ve hepimizindir”

Bodrum Belediye Başkanı ve CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon, Serebral Palsi hastası olan çocukların tedavisi için düzenlenen yemeğe katılarak destek verdi.

Bodrum Gündem/11 Şubat 2014
Trafo Bodrum’da, Bodrum Belediyesi ve KADEM tarafından düzenlenen yemeğe, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Uzman Retin-A online sp cocuklari4Fizyoterapist Dr. Aymen Balıkçı, Bodrum’da yaşayan Serebral Palsi’li çocuklar ve aileleri katıldı. Balıkçı, gecede bir sunum yaparak hastalığın tanımı ve yaygınlığı hakkında davetlilere bilgi verdi.

cheap Ketorolac Serebral Palsi nedir?

Yaptığımız her şey beynin kontrolü altındadır. Vücudumuzdaki her bir kas, beynin farklı bir bölgesi tarafından kontrol edilir. Serebral palside, bu beyin bölgelerinden birinde gelişim kusuru veya tahribat vardır. Serebral, beyinle ilgili demektir. Palsi ise kas kontrolünde yetersizliği veya kas zayıflığını anlatır. Sonuç olarak, serebral palsi beynin bir bölgesindeki hasar nedeniyle ortaya çıkan kas kontrol yetersizliğini anlatan bir terimdir. Serebral palsi terimi, yaşamın erken döneminde ortaya çıkan ve gelişmekte olan beyni etkileyen sorunları tanımlamak için kullanılır. Serebral palsili çocuklarda güçsüzlük, sertlik, yavaşlık, titreme ve denge bozukluğu gibi pek çok sorun gözlenebilir. Sorunlar hafiften ağıra değişiklikler gösterebilir. Hafif tip serebral palside, çocukların bir kol veya bacağında belli belirsiz bir acemilik vardır ve çoğu kez tanı güçlüğü yaşanır. Ağır tiplerinde ise günlük yaşam aktiviteleri sırasında çok ciddi güçlükler yaşanır.

sp cocuklari3Türkiye’ye Örnek Olacak…

Hastalığın başlangıcı, tedavisi ve sonuçları hakkında hasta çocukların ailelerini ve toplumu bilinçlendirmek amacıyla bu geceye katılmak için İstanbul’dan geldiğini belirten Uzman Fizyoterapist Dr. Aymen Balıkçı şunları söyledi; Bugün buradan umarım tüm Türkiye’deki hasta çocuklarımıza umut oluruz. Tüm amacımız onları doğru tedaviye yönlendirmek ve hayat kalitelerini yükseltmek. Maalesef hasta çocuklarımızın yanlış tedavisi sonucu hastalıkları ilerlemekte ya da gelişme kaydedilememektedir. Bugün burada toplanarak sizlerin maddi manevi desteğiyle burada olan ve yanımızda bulanamayan tüm çocuklarımız doğru tedavi yöntemiyle yaşamlarını çok daha özgür ve rahat geçirecektir. Sayın Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a ve ekibine, bu çocukların sesi olduğu için sonsuz teşekkürlerimi bildiriyorum. Tüm Türkiye’ye bu etkinlik örnek olacaktır diyorum. Bu Çocuklar Hepimizin…”

sp cocuklari7Acil bir çözüm ürettik…

Yemekte bir konuşma yapan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da şunları aktardı; “Doruk’u evde ziyaret ettiğimde onun zekasından sevgisinden çok etkilendim, onu çok sevdim. Diğer çocuklarımızı da orada öğrendim. Bu hastalığın belli ölçülerde tedavisi var ve aileler bu konuda oldukça yol kat etmişler. Ama maddi imkansızlıklar nedeniyle belki de tedaviye devam edemeyeceklerini söylediklerinde acil bir çözüm ürettik. KADEM’deki çalışma arkadaşlarımla ve ailelerimizin desteğiyle bu güzel gece böyle ortaya çıktı. Buradan siz yardımsever dostlarıma ve tüm halkımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.  Doktorumuz Aymen Bey katkısını esirgemedi, O’na da ayrıca teşekkür ediyorum ve ailelerimizin her türlü iletişim bilgisi KADEM ekibimizde bulunmaktadır. Maddi manevi destek olacak tüm arkadaşlarımız bu bilgilerle bu çocuklarımıza ve bu hastalıkla mücadele eden tüm kardeşlerimize ulaşabilirler. Çocuklarımız geleceğimizdir ve hepimizindir.”

Yemeğe katılanlar, gecenin gönülden destekçisi Can ve Serkan’ın şarkılarıyla güzel bir gece geçirdiler.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.