Bodrum Gündem

Aydın Tansel Aşk Şarkıları İle Bodrum’da

Aydın Tansel Aşk Şarkıları İle Bodrum’da
13.02.2014
0
A+
A-

Özellikle söylediği Latin şarkıları ile bir döneme damgasını vuran Aydın Tansel büyük şehrin kaosundan, karmaşasından kaçarak bildiği ve çok sevdiği Bodrum’a yerleşti. Ayağının tozu ile 14 Şubat Sevgililer Gününde de Bitez Yalı Meyhanesinde geçmişten bu güne aşk şarkıları ile sahne alıyor.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem-13 Şubat 2014

1963 yılından bu yana müzik ile iç içe. Dile kolay 50 senedir profesyonel müzik yaşamı. Kolunda “TÜRK” yazan dövmesi ile övünen, Atatürk’e vatanına bağlı olduğunu özellikle aydın tansel 1vurgulayan Aydın Tansel Ankara’da başlayan müzik yaşamını “maceralı bir yaşamım oldu” dediği İstanbul’da sürdürüyor.

Aydın Tansel İlkokul’da herkes gibi mandolin çalarak başlıyor müziğe, lise çağlarında ise amatörce devam ediyor. Füsun Önal, Şevket Uğurluer, Tuğrul Çayıroğlu gibi bir çok tanınmış isme temel eğitimini vermiş (rahmetli) Kemal Eroğlu’dan dersler almış. Aydın Tansel o temel eğitim sırasında gitarı tercih etmiş.

“Önce Klasik Gitar ile başladım, ancak gırtlak yapım Latin Amerika müziklerine uygun olması nedeni ile Ankara’da profesyonel müzik yaşamıma başlamış oldum. Ankara dar geldi ve 1968’de İstanbul’a göç ettim. Maceralı bir yaşamım oldu. O sene yaptığım ikinci plak “Genç Kızlar, Genç Kızlar” Türkiye’de bir numara oldu. Kulakları çınlasın Sezen Cumhur Önal ile önce yabancı müziklere Türkçe söz yazıp, aranjman yaptık. Daha sonraları ise kendi söz ve müziklerini yaptığım şarkılarıma dönüş yaptım. Vatani görevimi yaptığım 1974 yılında “Günler Aylar, Gelip, Geçer” şarkım ile yılın şarkısı, yılın bestecisi, yılın şarkıcısı oldum.”

1968 yıllarından bahsedince aklımıza doğal olarak 68 Kuşağı ve Öğrenci hareketleri geliyor. 68 Hareketinin neresinde olduğunu merak ediyoruz. Oldukça ilginç bir yanıt veriyor; “Ben 68 kuşağının öncesi kuşağındanım. O dönemde üniversite bitmişti. Bizim dönemimizde her şey güllük gülistanlıktı. 68’in o hareketli dönemlerine benzemiyordu, bu güne hele hiç benzemiyordu. Benim üniversite yıllarımda sol-sağ ayrımı, etnik köken ayrımı yoktu. Aklımıza bile gelmezdi Kürt müsün, Ermeni misin demek. Başörtülü arkadaşlarımız vardı, fark etmezdik bile. Son 20 yılda başladı bu tür ayrımcılıklar. Biz bayrağını tanıyan, Atatürk’ün izinde yürüyen bir gençlik kuşağıydık. Farklı görüşleri olan biz gençler her zaman birlikte olurduk. Ayrım yapmak aklımıza bile gelmezdi doğrusu. İşte tam Bodrum gibiydik.”

aydın tansel 4İşte tam buy azithromycin online Bodrum gibiydik.” Cümlesi çok önemli yıllar öncesinden Bodrum’un bu özelliğini fark etmiş Aydın Tansel. İstanbul’dan Bodrum’a taşınarak yerleşmesinin altında da bu neden yatıyor. İstanbulda yaşadığı yerde rahat olduğunu, kimsenin kendisini yadırgamadığını, rahat edebileceği yadırganmayacağı tek yerin de Bodrum olduğu düşüncesi ile Gümüşlük’e yerleşiyor.

“1976 yılında Dünya Ses Yarışmasında 3. Olarak ülkeme bronz madalya kazandırdım. O dönemlerde yaptığım bütün besteler liste başı oldu. Çisil Çisil Yağmur, Bu Engeller Arasında gibi şarkılarım dillerdeydi. Zaman zaman müziğe küsmelerim oldu. 1978 yılında Erovizyon Türkiye elemelerinde en yüksek puanı aldım. Ama Nilüfer katıldı yarışmaya. O da beni küstürdü. Zaten biliyormuş gibi şarkımın adı “Hiç Şansım Yok”tu. Son gün karar vermiştim yarımaya da. Finalde 5 tam puan almıştım, hem beste, hem de icra olarak. Ama nedendir bilinmez bir anda Nilüfer finale kaldı. Sonrasında jüri üyeleri günah çıkardılar. Çok üzülmüştüm o dönem. Müzik hayatım böyle kopuk kopuk geçti, fakat sahne çalışmalarıma hiç ara vermedim.”

Yeni bir albüm hazırlayan Aydın Tansel 11 yeni şarkılık albüm şu an görücüye çıkmış durumda. Son bir hatıra bırakarak albümünü her şeyini satarak Bodrum’a gelip yerleşmiş. Belki TV çekimleri de yapabileceğini söyleyen Aydın Tansel, gerektiğinde İstanbul’a gidip geleceğini söylüyor.

aydın tansel 3 purchasing Plavix online Artık Bodrum’da üretmeye devam edeceğini ve evinin bir odasını sütüdyo yaptığını ifade eden Aydın Tansel dostlarının ısrarları ile 14 Şubat Sevgililer Gününde Bitez’de Yalı Meyhanesinde sahne alarak, kelimenin tam anlamı ile her dilden, her telden aşk şarkılarını söyleyecek.

order Orlistat “Çok geniş bir repertuarım var. İngilizce, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Rusça, Rumca aşk şarkılarını seslendireceğiz bu güzel mekanda. Her programımda farklı şarkılar söylerim. Bir gecede yaklaşık 35 şarkı söylüyorum ama ertesi akşam yine farklı şarkılar, diğer akşam yine farklı. 350’den fazla şarkı biliyorum, bir başlasam sanıyorum 6-7 saat kesintisiz şarkı söyleyebilirim. 14 Şubat’ta aşk, sevgi şarkılarına yer vereceğim birinci bölümde. Şarkıların içinde her dilden seni seviyorum, sana aşığım kelimelerinin geçtiği yumuşak bir saund ile romantik bir gece yaşayacağız.”

Yıllara meydan okuyan fiziği ve beyefendiliği ile dikkat çeken Aydın Tansel, 14 Şubat’ta Bitez Yalı Meyhanesinde Bodrumlulara, Bodrumlu aşıklara, Bodrumlu sevenlere geçmişten günümüze aşk şarkılarından oluşan mükemmel bir müzik ziyafeti verecek.

Rezarvasyon için;0252-363 00 57 veya 0530 546 95 13

ETİKETLER: ,
Yorumlar

  1. hammet ışık dedi ki:

    Seni her dinleyişimde 18 yaşıma geri dönüyorum. Ne yıllardı o günler, her biri ayrı değerli yüzlerce sanatçı…Rahmetli olmayanlara Allah uzun ömür versin. Tek hayalim emekliliğimde ve son günlerimde sizleri dinlemek ve ebediyete hatıralarla yürümek. Aydın Tansele Allah uzun ömür versin. O günlere dönemeyiz, Ama yine de çok özlüyorum. Sizleri görünce bende kendimi genç hissediyorum.