Bodrum Gündem

Meclis Kapatılsın ve Hayvan Barınağı Yapılsın

Meclis Kapatılsın ve Hayvan Barınağı Yapılsın
15.02.2014
0
A+
A-

Bodrum’da sokak hayvanlarına uygulanan işkenceleri protesto etmek için Bodrum Belediye Meydanı’nda toplanan yaklaşık 200 hayvan sever eyleme hayvanları ve birbirinden ilginç pankartlarla geldiler. Hayvan severler “sık sık Meclis kapatılsın barınak yapılsın” sloganları attı.

Bodrum Gündem/15 Şubat 2014 buy cytotec

Bodrum’da son bir ayda yaşanan kedilerin kesilerek , köpeklerin zehirlenerek öldürülmesi ve yurt genelindeki hayvan işkencelerine dikkat çekmek için Bodrum Hayvan Hakları Derneği hayvan_hakları_eylemi_bodrum 4 diflucan without prescription tarafından düzenlenen “Hayvanlara Dokunma Suç Kapsamına Alınacak Yasayı Çıkart” eylemine Bodrum Gezi Platformu, Bodrum Çarşı Gurubu, CHP Gençlik Örgütü ve yaklaşık 200 hayvan sever ellerinde pankartlar ve yanlarında köpekleri ile katıldı.

Meclis Kapatılsın Barınak Yapılsın…

Bodrum Hayvan Hakları Derneği Başkanı Füsun Uslu’nunda aralarında bulunduğu eylemde hayvan severlerin ellerinde taşıdıkları “O Katili Serbest Bırakın Cezasını Biz Verelim” “Hayvan kötülük Erken Uyarıdır” “Hayvanlara İşkence Suç Kapsamına Alınsın” “Sen Susarsan Ben Ölürüm” “Sevmiyor Ölmen Öldürmeni Gerektirmez” pankartları dikkat çekerken sık sık “Meclis Kapatılsın Barınak Yapılsın” buy Plan B ve “Hayvana Uzanan Eller Kırılsın” sloganları atılması dikkat çekti.

hayvan_hakları_eylemi_bodrum 2Hayvan severler adına açıklama yapan Ruhiefza Verdon “İlçemizde ve ülke genelinde hayvan katliamları ve hayvanlara  yapılan işkencelerin giderek arttığı gözlemlenmektedir. Geçtiğimiz ay ilçemizin bir çok beldesinde Gümüşlük başta ve Gürece olmak üzere bir çok zehirleme olayları yaşanmış, Gümbet Kale Konut sitesinde bir çok kedinin uzuvları kesilmiş halde ölüleri bulunmuş, derneğimizin ve şahısların yetkili mercilere yasal müracaatlarda bulunmuş olmalarına rağmen ne yazık ki hiç birinin failleri bulunamamıştır. 5199 sayılı “Hayvanları Koruma Kanunu” mevcuttur ancak bu kanun yetersizdir. Zira hayvanlara karşı uygulanan şiddet ve vahşet eylemleri kabahatler kanunu kapsamında değerlendirilmektedir. Biz Bodrum Hayvan Hakları Derneği ve tüm hayvan severler adına, hayvana yönelik her türlü şiddet ve vahşetin kabahat kapsamından çıkarılarak suç kapsamına alınmasını talep ediyoruz. Bilimsel araştırmalar göstermektedir ki, hayvana işkence eden, öldüren bu tür insanlar eninde sonunda insana da zarar vermektedir. Bugün kedi kesen kişi yarın sizi de kesebilir. Bizler bu tür kişilerin tedavi edilmeden toplum içinde gezmelerini istemiyoruz” dedi.

Yaklaşık bir saat süren eylemde hayvan severler çocuk parklarının yanlarına hayvan parkları da yapılarak çocukların ve toplumun hayvan sevgisi ile büyümesi için yerel yönetimlerin acil olarak bu çalışmayı yapmasını talep etti, gurup ardından sessizce dağıldı.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.