Bodrum Gündem

Birleşe Birleşe Kazanacağız

16.02.2014
0
A+
A-

Bodrum Gezi Dayanışması hem genç, hem de kadın olsun istemesine karşın aday olanlar arasından iki özelliği barındıran olmayınca kadın aday da fikir birliğine varıldığı ifade edilerek Serap Kalkan’ın Bodrum Gezi Dayanışması Bağımsız Belediye Başkan adayı tanıtımı yapıldı.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem-15 Şubat 2014

Haziran Direnişinden bu yana düzenli olarak toplanarak forumlar yapan Bodrum Gezi Dayanışma grubu Bodrum için bağımsız Belediye Başkan Adaylarını açıkladılar. Mendirek Park’ta bodrum gezi direnişi adayı (8)yapılan açıklama ile bağımsız aday Serap Kalkan’ın destekleyeceklerini açıkladılar. Bodrum Belediye Başkanlığı için bağımsız aday olan Serap Kalkan “Bodrum’un sorunlarını ve çözümlerini biliyoruz, nasıl yaşamak istiyorsak bundan sonra biz karar vereceğiz, bunu da başaracak güçteyiz” dedi.

Yerel seçimlere bağımsız olarak katılacağını açıklayan 50 yaşındaki bir çocuk annesi Kalkan’ın yaptığı konuşmasının sonunda “Birleşe Birleşe Kazanacağız” “Bu Daha Başlangıç Direne Direne Kazanacağız” sloganları atıldı.

NASIL YAŞAMAK İSTİYORSAK BUNDAN SONRA BİZ KARAR VERECEĞİZ…

Kalkan konuşmasında Bodrum’un sorunlarını bildiklerini ve 2 bine yaklaşan platform gönüllüsü ile yerel seçimlerde aday olarak bu sorunlara mutlak çözüm getireceklerini belirterek “Bir ağaç ile başlayan mücadeleyle bir araya gelip tanışan haklılığıyla güçlenen bu halk kendi bölgesinde kendi sorunlarınını çözeceğine inanarak yola çıktı. Aynı heyecanla haklarımızı haklılığımızı yüksek sesle bağırırken artık eyleme geçip yönetime ve çözüme talibiz. Bodrum’un sorunlarını ve çözümlerini biliyoruz, nasıl yaşamak istiyorsak bundan sonra biz karar vereceğiz, bunu da başaracak güçteyiz” dedi.

bodrum gezi direnişi adayı (6)SERAP KALKAN

Bodrum Gezi Dayanışması, Bodrum Belediye Başkanı Bağımsız Adayı

1963 Kırıkkale doğumlu. İstanbul üniversitesi coğrafya bölümü mezunu. Yüksek lisans eğitimi de aynı üniversitede tamamladı. Ülkemizin kanayan yaralarından biri olan ataması yapılmayan öğretmenlerinden. Değişik işkollarında çalıştı ve emekli olduktan sonra en ulaşılabilir olduğunu düşündüğü hayalinin peşine düşüp Bodrum’a yerleşti. Artık Bodrumlu, suyu ile toprağı ile kokusu ile Bodrumlu.

SALTUK YÜKSEL ERGENSALTUK YÜKSEL ERGEN

Bodrum Gezi Dayanışması,  Belediye Meclis Üyesi Bağımsız Adayı

1961 yılında İstanbul’un Şehremini semtinde dünyaya geldi. İlköğretimini aynı semtte bulunan İbrahim Alaattin Gövsa İlkokulu’nda, Ortaöğretimini de Çapa Ortaokulu ve Şehremini Lisesi’nde tamamladı. İ.Ü. Edebiyat Fakültesi Beşeri ve İktisadi Coğrafya Ana Bilim Dalı’dan mezun olduktan sonra İ.Ü. Deniz Bilimleri Enstitüsü’nde “Şehir Coğrafyası” üzerine Yüksek Lisans, İ.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Doktora yaptı. Lüleburgaz, Vize ve Küçükçekmece’de MEB okullarında, İstanbul’daki üniversiteye hazırlık kursları veren özel dershanelerde, Arel Koleji ve St. Joseph Fransız Lisesi’nde Coğrafya öğretmenliği yaptı. 10 yıldır Bodrum’da yaşıyor ve sahaflık yapıyor.

BODRUM  “GEZİ” DAYANIŞMASI SEÇİM BİLDİRİSİ

  • Katılımcı yerel demokrasinin fiilen uygulanabilmesi için her ay halk toplantıları yapılacak.
  • Belediye meclis toplantıları canlı olarak sanal ortamda ve televizyonda yayınlanacak.
  • Belediye bütçesi, belediyenin internet sitesinde güncel olarak yayınlanacak. Böylece halkın denetimine açılarak şeffaf olacak.
  • Yarımada genelinde yapılacak bütün çalışmalar, yerinden yönetim ilkesi çerçevesinde bölgede yaşayan halkın kararlarıyla yapılacak.
  • Şiddet gören kadınların başvurabilecekleri ve korunabilecekleri sığınma evleri yapılacak.
  • Eşit temsiliyet ilkesi Antibiotics çerçevesinde belediyenin bütün birimlerinde kadınlara kadro tahsis edilecek.
  • Bodrum yarımadasında yaşayan farklı kültür, inanç ve milliyete mensup insanların tüm belediye hizmetlerinden eşit olarak yararlanması sağlanacak.
  • Belediye bünyesinde, ihtiyaç sahibi kişilere Natrexon price destekte bulunacak bir birim oluşturularak bütçe ayrılacak ve belediye başkanının aldığı maaşın yarısı bu birime bağışlanacak.
  • Engelliler, yaşlılar ve çocuklara yaşamın her alanında eşit fiziki ulaşılabilirlik sağlanacak.
  • Yaya geçitlerini, trafik lambalarını, minibüsleri, minibüs duraklarını, otoparkları, bina girişlerini, her türlü işaretlemeleri, merdivenleri, rampaları, kaldırımları ve kent mobilyalarını herkes için eşit fiziki ulaşılabilirlik düzeyine getireceğiz.
    Semt pazarlarında engelli arkadaşlarımız için kontenjan ayrılacak. İyileştirme merkezlerinin kurulmasını teşvik edeceğiz.
    Halk kütüphanelerinin görme engelli arkadaşlarımızın da yararlanabileceği duruma getireceğiz.
  • Mevcut devlet hastanesi, Bodrum gibi yüzölçümü büyük, nüfusu kalabalık ve ulaşımın zor olduğu bir ilçe için yetersizdir. Şartlarının düzeltilmesinin yanında, Turgutreis’de yeni bir devlet hastanesinin yapılmasının mücadelesi verilecek.
  • Kıyıların, piyasa mantığı ile özelleştirilmesine, yapılaşmaya açılmasına karşı çıkılacak ve işgal altındaki tüm kıyılar halkın kullanımına açılacak.
  • Yeni imar planlarında rekreasyon alanlarına daha fazla yer ayrılacak.
  • Binlerce yıllık antik Halikarnassos şehrinin hipodromu üzerinde yer alan sanayi yeni planlanacak bir alana taşınacak, yerine arkeoloji parkı yapılacak.
  • Bodrum’un su temin ettiği havzada kurulması planlanan Karacahisar Termik Santrali’nin kurulması engellenecek.
  • purchase Topamax

  • Mevcut projeler Bodrum’un su ihtiyacını 2015 senesine kadar karşılayacaktır. Bu nedenle en az 20 yıllık su ihtiyacını karşılayabilecek alternatif projelerle birlikte su tasarrufunu esas alan projeler üretilecek.
  • Bodrum’un tüm enerji ihtiyacını karşılayacak kapasitede güneş enerjisi santralleri kurulacak. 5 yıl sonra Bodrum’lular artık elektrik faturası ödemeyecek.
  • Çöp toplama alanlarında oluşan, doğaya ve insan sağlığına zararlı olan metan gazı, oluşturulacak sistemler ile yakıt olarak kullanılacak.
  • Türkiye’nin en pahalı ulaşımının sağlandığı Bodrum yarımadasının her köşesine daha konforlu, daha ucuz ve günün her saatinde çalışacak, öğrencilerin, kendilerine tahsis edilen kartlarla %50 indirimli seyahat edebileceği, belediyeye ait toplu taşıma araçları getirilecek.
  • Otogar şehir dışına taşınacak. Otogar ile şehir merkezi arasında ücretsiz servis araçları çalıştırılacak.
  • En ekolojik ve ekonomik ulaşım aracı olan bisiklet için gerekli yollar ve park alanları yapılarak bisiklet kullanımı teşvik edilecek. Elektrikli bisiklet kullananlar için belirli yerlerde şarj istasyonları yapılacak.
  • Hayvanların da bir canlı ve haklarının olduğuna inanıyoruz. Bu konudaki çalışmalarımızı Hayvan Hakları Evrensel Beyannamesini baz alarak yapacağız. Hayvan barınağını, geçici bakım evi statüsüne getirip sokak hayvanlarının tedavi edileceği bir iyileştirme merkezine dönüştüreceğiz. Bu bakım evi 24 saat çalışacak ve hayvan ambulansı tahsis edilecek.
  • Yasalarda olan fakat görmezden gelinen hayvanlara çip taktırma zorunluluğu kayıtsız ve şartsız uygulanacak. Terk edilen hayvanların tespit edilmesi durumunda kayıtlı sahiplerine ceza verilmesinin önünü açan yasanın da uygulanmasının ve bu inisiyatifin belediyelere verilmesinin mücadelesini vereceğiz. Sokak hayvanlarını zehirleyen ve işkenceyle öldürülenler mutlaka bulunacak ve cezalandırılması sağlanacak.
  • Yerli üretici pazarları açılacak, organik tarım ve turizm teşvik edilecek.
  • Eski Bodrum yapılarının, değirmenlerinin, sarnıçlarının, tarihi yapılarının envanteri çıkarılacak, restore edilecek ve turizme kazandırılacak.
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.