Bodrum Gündem

Mazı Köyü İtalyan İzleri Taşıyor

17.02.2014
0
A+
A-

Başkan Mehmet Kocadon, Mazı Köyü ziyaretinde, tarihte İtalyanların izlerini taşıyan Mazı’yı tüm dünyaya tanıtmak için, hem belediye başkanı, hem de BOYTAV Başkanı olarak bu görevi üstlendiğini söyledi. 

Bodrum Gündem/16 Şubat 2014

Bodrum Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon, Mumcular CHP Seçim Ofisi’nden başladığı ziyaretine, Yukarı Mazı’daki Ozan’ın Kahvesi’nde, vatandaşlarla bir araya gelerek sürdürdü. Başkan Kocadon’a ziyaretinde Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Recai Seymen, Yalı Belediye Başkanı İsmail Altındağ, kocadon mazı ziyareti (17)Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, İl Genel Meclisi Üyeleri, Mazı Muhtarı Tahir Ayhan, partililer ve eşi Hülya Kocadon eşlik etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, Mazılı vatandaşlarla yapılan sohbet toplantısında, 30 Mart yerel seçimlerinin bir prova olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: “Şimdi önümüzde malum, 30 Mart’ta yerel seçim var. Yani Bodrum Belediye Başkanı’nın seçimi var. Aynı zamanda Büyükşehir Belediye Başkanı’nın seçimi var ve meclisin seçimi var. Biliyorsunuz, on iki yıldır başımızda bir iktidar var. Bir padişahımız var. Belediyeleri ortadan kaldırarak Bodrum Yarımadası’nı tek belediye haline getirdi. On iki yıldır bu iktidar yaşam biçimimize ve yaşamımıza müdahale etti. Dini kullanarak, gördünüz ayakkabı kutularında ne paralar götürdüklerini. Sözde, yolsuzlukları önlemek adına geldiler. Kendi çoluk çocuğunu, herkesi zengin edip gidiyorlar. Bu iktidar gidicidir. Eğer 30 Mart seçimlerinde iyi bir başarı sağlarsak; hem Bodrum’da, hem Muğla’da hem de Türkiye’de, bu iktidar gidecek, arkadaşlar. Bu aynı zamanda genel seçimin bir provası. Partimiz 30 Mart’ta, bu seçimden başarıyla çıkarsa, bu sene erken genel seçimle, bu iktidarı başımızdan inşallah uzaklaştıracağız.” 
kocadon mazı ziyareti (10)“İşçilerin Maaşı Üzerine Siyaset Yapıyorlar”
İl Genel Meclis Üyesi Mükerrem Uyar ise bazı siyasiler tarafından yapılan seçim propagandalarını eleştirerek, “Bazıları gelip işçilerin maaşı üzerine siyaset yapıyorlar. Bu çok tehlikeli bir iş. Evet, gün gelir, kış günü maaşlar üç gün, üç ay, beş ay geç ödenebilir ki maaşlar da ödendi. İstihdamı sağlayan arkadaşlarımızın ekmeğiyle oynayarak siyaset yapmak bizim tarzımız değil. Cumhuriyet Halk Partisi olarak Yukarı Mazı’ya, Aşağı Mazı’ya, köylerimize yıllardan beri birçok çalışma yaptık. Sağlık ocağından tutun okula kadar, tuvalete kadar, yola kadar yapabildiğimiz kadar her şeyi yaptık. Bundan sonra da Cumhuriyet Halk Partisi olarak her şeyi yapacağız. Çünkü artık bunlara karar verecek olan büyükşehir belediyesi. Evet, büyükşehir belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi olacak, Bodrum Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi olacak. Hep beraber hizmetlere devam edeceğiz.” dedi.
kocadon mazı ziyareti (12)“Bugün De Bereket İle Buradayız”
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da kendisinin uzun yıllardan bu yana Mazı’ya geldiğini söyleyerek, “Hatta benim Mazı’ya ilk geliş yıllarım arkadaşlar, 1992 yılında başlar. Hatırlayın o zaman yolumuz asfalt değildi. O zaman da biz Mazı yolunu asfalt yapmak için Muğla’nın yollarını çok aşındırmıştık. Ondan sonra da bu büyükşehir olayıyla beraber artık Mazı Köyümüz de mahalle oldu. Hatırlayın bir sene önce sizi ziyarete gelmiştim. Yine aynı böyle yağmurlu bir havaydı, hatırlıyor musunuz arkadaşlar? Bereketle geliyoruz demiştim, bakın yine bugün de bereketle buradayız, yine yağmur yağıyor ve o gün benden talepleriniz olmuştu. Yapabildiğim kadar da yaptım.” diye konuştu.

kocadon mazı ziyareti (13)Gençlerden destek: “Sahamızı yapsan da, yapmasan da sizinleyiz”
Kocadon, Mazılı gençlerin “Futbol oynamak için Mumcular’a gidiyoruz. Bizler de Mazılı gençler olarak spor alanı istiyoruz” isteklerine de “Tamam. Burada herkesin önünde söz veriyorum. Halı sahanızı en kısa zamanda ben yaptıracağım” dedi. Başkanın bu sözleri üzerine Mazılı gençler, Mehmet Kocadon’u dakikalarca alkışlayarak sevinçlerini gösterdiler. Gençler, “Başkanım sahamızı yapsan da, yapmasan da sizinleyiz.” diyerek Başkan Kocadon’a olan sevgi ve desteklerini dile getirdiler.

“Mazı’nın Tarihinde İtalyanlar Var.”
Başkan Kocadon, Mazı turizmi ile ilgili de “Mazı Sahili’ni merak ettirmemiz lazım. Ben de bu görevi üstleniyorum” diyerek, “Ben burada size söz veriyorum. Ben kendim de turizmciyim ve geçim kaynağım turizmdir, arkadaşlar. Mazı’nın şu güzel koylarını, özellikle ufak pansiyonlarını daha fazla turizme kazandırmak için, Mazı için özel bir tanıtım projem var. Mazı’yı önce Türkiye’ye, sonra dünyaya tanıtacağım çünkü ben aynı zamanda, on yıldır da Bodrum Yarımadası Tanıtım Vakfı Başkanlığını yapıyorum. Yani Bodrum’a gelen her turistin üzerinde emeğimiz var. Otuza yakın yurtdışı fuarında, Bodrum’u tanıtıyoruz. Mücadele etmeden hiç bir şey olmaz. İşte bu kardeşinizde de mücadele etme ruhu var ve bu ruh da sizden gelen enerjiyle, sizden gelen güçle daha da büyüyor. Mazı’ya ben şöyle bir baktığımda, Mazı’nın tarihinde İtalyanları çok fazla görüyoruz. Bugün baktığımızda ise İtalyanlar, eskisi gibi gelmiyor. Onun için Mazı Sahili’ni merak ettirmemiz lazım. Ben de bu görevi üstleniyorum.” şeklinde konuştu.

Başkan Kocadon Mazı ziyaretini, kendisini görmek istediğini söyleyen 100 yaşındaki Mazılı vatandaş Halil İbrahim İskender’i evinde ziyaret ederek sonlandırdı.

.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.