Bodrum Gündem

SEÇİM ŞİMDİ BAŞLADI…

BODRUM’UN SEÇİM SÜRECİ ve SİYASİ NABZI…

Bodrum Belediye Başkanlarının isimlerinin kesinleşmesinin ardından tüm ülkede olduğu gibi Bodrum’da da gözler Belediye Meclis üyelerinin kimler olacağına çevrilmişti.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Tüm partiler Bodrum Belediye Meclis üyesi Adayları kesin listelerini 18 Şubat günü İlçe Seçim Kuruluna gönderdiler. Özellikle CHP, MHP ve AKP adayları merakla bekleniyordu. Meclis adaylarının belirlenmesinin ardında Bodrum sokaklarında isim isim değerlendirmeler yapılmaya da başlandı. İsimler değerlendirilirken aynı zamanda 30 Mart seçimlerinde hangi parti kaç üye çıkartacak tahminleri de yapılıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi…

CHP bir yıldan bu yana zorlu bir süreç yaşadı. Ağustos ayında Mehmet Kocadon CHP’ye üye oldu ve hemen ardından da Genel Merkez aday olarak atadı. Bu güne kadarın hala tartışmaların sürmesine karşın örgüt toparlanarak seçime odaklandı. Geçtiğimiz hafta geçmiş dönem ilçe başkanlarının toplanması ve Karaova seçim ziyaretleri sırasında tam kadro yer alması ile 30 Mart’a kadar tartışmasız bir süreç yaşanacağının sinyallerini verdiler. Meclis adaylarının belirlenmesi ile ilk anda bir şok yaşandı. Beklenen Mehmet Kocadon listesi yerine örgütü kucaklayan bir listenin çıkması ile bazı homurtular ve tartışmalar yaşanmasına karşın Başkan Kocadon, CHP örgütü ve sokak listeden memnun.  Listelerin açıklanmasının hemen ardından, kontenjan adayı Tuğrul Acar’ın istifa edeceğine yönelik dedikodulara ise Tuğrul Acar’dan sert bir yanıt geldi. Acar “Ben CHP ile pazarlık ederek gelmedim. Bu dönemde Bodrum’a ve ülkeme ne katkım olursa mutlu olurum. Zaman yer kavgası yapılacak zaman değildir, hizmet edilecek zamandır.” diyerek son noktayı koydu.  Yine tartışma yaratacağı yönünde dedikodular çıkartılan Niyazi Atare ise kendisinden beklenilen bir olgunlukla seçim çalışmalarını sürdürüyor. CHP bu liste ile 20’nin üzerinde meclis üyesi çıkarmayı hedefliyor.

Milliyetçi Hareket Partisi…

get Paxil Mehmet Tosun ve MHP İlçe Teşkilatı seçim sürecinin başından bu yana sistemli bir şekilde çalışmasını sürdürüyor. Gümbet Kavşağına yapılan Seçim Ofisi ile ilgili gerginlik oluşsa da sorun şimdilik gerginlik olmadan çözülmüş görünüyor. MHP birinci sıra meclis üyeliğine Mustafa Paşalı’yı alması ile büyük bir moral kazanırken, listeye giremeyen isimler için Başkan Asım Başaran; “Fedakarlık” yapanlara teşekkür ederek gönüllerini aldı. MHP listesinde özellikle bazı isimler dikkat çekiyor. Geçmiş dönemde ANAP’ta birlikte çalışan Remzi Güngör ve Hülya Aşkın ile birlikte merkez sağ oylara talip olurken, CHP’den transfer ettiği Mahmut Özbelen ile CHP oylarını da almayı öngörüyor. MHP’li Belediye Başkanlarından Birol Aydın ikinci sırada yer alırken, Mehmet Onur Şahbaz ve İbrahim Bilgi listede yer almadı. Avukat Şakir Açıkgöz ise listede 10.sırada yer aldı. Açıkgöz ile yine bir kesimin oylarının MHP’ye gideceği belli oldu. MHP merkez sağ oyları ve diğer partilerden gelen oylar ile birlikte Mehmet Tosun faktörünü birleştirerek önemli sayıda meclis üyesi çıkarmayı hedefliyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi…

buy Lithium online

AKP uzun süre adaysız kalarak yarışın gerisinde kaldı. Uzun süre gündemde kalan Mustafa Paşalı’nın aday olmayacağı anlaşılınca Ali Server Yazgan aday olarak belirlendi. Yazgan içki konusundaki söylemi ile müthiş bir çıkış yaparak Türkiye gündemine oturdu. Kendi değimleri ile “Ezber Bozan” söylemler ile seçim kampanyasını sürdürüyor. AKP tabanı ise bu güne kadar bir o tarafa, bir bu tarafa dalgalanıp durdu. AKP oylarının sürekli olarak MHP’ye kayacağı yönündeki söylemler tabanın başını döndürürken, Mustafa Paşalı’nın MHP birinci sıra meclis adayı olması ile AKP’de büyük bir şaşkınlık yaşandığı da bir gerçek. Ali Server Yazgan özellikle Turgutreis’te yoğun bir şekilde çalışarak, oylarını artırmak için büyük çaba harcıyor. Meclis üyeliği için listesini tam olarak belirleyemediği sokakta konuşulurken, Mehmet Tire meclis adaylığından istifa ediyor. Listelerin belirlenmesinden bir gün öncede 7 sırada adı geçen genç ve kadın meclis adayı Burcu Demir’in de istifası karmaşa yaratsa da, Ali Server Yazgan moral bozmadan çalışmalarına devam edeceği açıklamasını yapıyor. Sokakta ise AKP’nin yüzde 10 barajını bile geçmekte zorlanacağı ifade edilirken, AKP kurmayları yüzde 25 oy oranına ulaşacaklarını iddia ediyorlar.

Demokratik Sol Parti…

CHP’den istifa ederek DSP’den Belediye Başkanı olan Ümit Baltutan ise sessizliğini koruyor. Tüm partiler meclis üye listelerini açıklarken, DSP listeyi sır gibi saklıyor.

Özgürlük ve Dayanışma Partisi…

ÖDP Mehmet Çinsal ile seçilmek iddiası ile olmasa da, söyleyecek sözleri olduğunu ifade ederek yola çıkıyor. 1978 yılında Fatsa Belediye Başkanı Fikri Sönmez’in ÖDP tarihi ve referansı olduğunu dile getiriyor. ÖDP manifesto sayılabilecek, seçilmesi olası adaylara da örnek olacak, yol gösterecek projeler ve söylemleri bulunuyor.

Halkların Demokrasi Partisi…

HDP, BDP ve EMEP ittifakı olarak yola çıkan HDP Bodrum’da tek kadın aday çıkartan parti. HDP Büyükşehirde Ayşe Erdem, Bodrum’da ise Ayşenur Doksat ile yarışa katılıyor. Özellikle BDP’li Kürt yurttaşlar ile sosyalistlerin oylarını hedefliyorlar.

İşçi Partisi…

İP Belediye Başkan Adayı Yusuf Dinler BkMM’nin organize ettiği, Bodrum Belediye Başkan adaylarının katıldığı toplantıda AKP’li Ali Server Yazgan ve AKP’liler ile tartışması ile gündem oluşturdu. İP Bodrum Belediye Başkan Adayı Yusuf Dinler’in ve Ulusalcıların Bodrum’da ne kadar bir oy potansiyeline sahip olduğu çok bilinmiyor.

Bodrum Gezi Dayanışması…

Gezi direnişini Haziran’dan bu yana devam ettiren bir grup idealist ise bağımsız bir belediye başkan adayı çıkardılar. Bodrum Gezi Dayanışması hem genç, hem de kadın olsun istemesine karşın aday olanlar arasından iki özelliği barındıran olmayınca kadın aday da fikir birliğine varıldığı ifade edilerek Serap Kalkan’ın Bodrum Gezi Dayanışması Bağımsız Belediye Başkan adayı olmasına karar verdiler.

30 Mart 2014 Pazar gününe kadar kıyasıya bir yarışın olacak. Bodrum Seçim sürecini ve nabzını www.bodrumgundem.com ve 105.8 Radyo Halikarnas’tan sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Mehmet Kocadon

CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı

CHP Bodrum

Belediye Meclis Üyeliği Aday Listesi

Başkanın Kontenjanı

1.      Dursun Göktepe

2.      Mehmet Özalın

3.      Tuğrul Acar

CHP Bodrum

Belediye Meclis Üyeliği Aday Listesi

1.     Mustafa Saruhan

2.     Önder Batmaz

3.     Taner Uslu

4.     İsmail Altındağ

5.     Niyazi Atare

6.     Güneri Günaydın

7.      Seval Aktaş

8.      Funda Akçalı

9.      Mehmet Durmaz

10.  Cafer Doğan

11.  Mehmet Melengeç

12.  Ali Öztürk

13.  Refik Ülgen

14.  Hüseyin Özten

15.  Özden Baysal

16.  Naciye Tanrıkulu

17.  Osman Küçükyüzbaşı

18.  Nurten Çakıcı Bıçak

19.  Abdülmecit Poyraz

20.  Ali Demiröz

21.  Dursun Yiğit

22.  Arif Karaman

23.  Mustafa Cortoğlu

24.  Adalet Ağan

25.  Miyase Karlıova

26.  Başak Yalçınkaya

27.  Emine Yenilmez Aydemir

28.  Keziban Gözde

Mehmet Tosun

MHP Bodrum Belediye Başkan Adayı

MHP Bodrum

Belediye Meclis Üyeliği Aday Listesi

Başkanın Kontenjanı

1.     Cengizhan Sancar

2.     Burak Söğütlü

3.     Mehmet Aşura

MHP Bodrum Belediye Meclis Üyeliği Aday Listesi

1.     Mustafa Paşalı

2.     Birol Aydın

3.     Süleyman Mazı

4.     Mazlum Ağan

5.     Remzi Güngör

6.     Hülya Aşkın

7.      Mahmut Özbelen

8.      Mustafa Dağdelen

9.      Erdinç Tekinkaya

10.  Mehmet Kızılağaç

11.  Şakir Açıkgöz

12.  Osman Dumanlı

13.  Nevzat Kanber

14.  Öncel Erkal

15.  Kürşat Koç

16.  Nurullah Güçlü

17.  Sedat Köse

18.  Yılmaz Çimçik

19.  Aysel Karaca

20.  Kamil Sezgün

21.  Aytül Aybey

22.  Zehra Denizaslanı

23.  Nihal Esin Gürsoy

24.  Mesut Kocaköse

25.  Halime Arıcı Turan

26.  Osman Şenol

27.  Yaşar Mavili

28.  Yaşar Kefeli

Ali Server Yazgan

AK Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı

AK Parti Bodrum

Belediye Meclis Üyeliği Aday Listesi

Başkanın Kontenjanı

1.     İ. Macit Gündoğdu

2.     Mustafa Berberoğlu

3.     Sadık Metin Erzi

Asil Üye

1.     Ali Rıza Uysal

2.     Halil İbrahim Kaynar

3.     Emel Kuman

4.     Sezgin Gök

5.     Hayati Arabalı

6.     Kadir Dağlı Order Disulfiram

7.      Burcu Demir (AKP ÜYELİĞİNDEN ve GÖREVLERİNDEN İSTİFA ETTİ)

8.      Necmettin Kızılkaya

9.      Mikail Türkkanı

10.  Mustafa Yenen

11.  Şenay Bozlar

12.  Şükrü Gözütok

13.  Hüseyin Karataş

14.  Ahmet Efe

15.  Zakine Yalçın

16.  Davut Köroğlu

17.  Fahrettin Yıldız

18.  Çiğdem Karataş

19.  N. Merve Akbıyık

20.  Orhan Dinç

21.  Alihan Erdem

22.  M. Arslan Armağan

23.  Hümeyra Akçalan

24.  Aykut Şahin

25.  Emel Yılmaz

26.  Bülent Top

27.  M. Musa Orman

28.  Vedat Bora

.

ETİKETLER: ,
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

  1. yüksel ergen dedi ki:

    sayın fatih bozoğlu…
    “seçim şimdi başladı” başlıklı haberinizde, “bodrum gezi dayanışması” ile ilgili kamuoyuna eksik bilgi aktarılmıştır… bu haberde “bodrum gezi dayanışması” nın 2014 yerel seçimlerine sadece belediye başkanlığı için aday çıkardığı ve belediye meclis üyeliği için aday göstermediği algısı yaratılmıştır… “bodrum gezi dayanışması” sizinde katıldığı adaylık basın açıklamasında belediye başkanlığı için serap kalkan’ı, belediye meclis üyeliği için de şahsımın aday gösterildiğini duyurmuştuk… şahsınızın tarafsız gazetecilik ilkesi çerçevesinde gerekli düzeltme ve bilgilendirmeyi yapacağınıza inanıyoruz…