Bodrum Gündem

Leyla’nın Evi Bodrumlu Seyircileri Büyüledi…

24.02.2014
0
A+
A-

Zülfü Livaneli’nin yazıp, Nedim Saban’ın yönettiği Leyla’nın Evi isimli tiyatro oyunu Bodrumlu tiyatro sevenlerce dakikalarca ayakta alkışlandı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem 24 Şubat 2014

Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezinde sahnelenen Leyla’nın Evi isimli  2 perdelik tiyatro oyunu, son zamanlarda Bodrumlu izleyicilerin beğendiği  en  iyi tiyatro oyunlarından biri oldu ve seyirciler tarafından dakikalarca ayakta alkışladı.

60 baskı yaparak Türk edebiyatının en çok sevilen eserleri arasına giren Leyla’nın Evi isimli kitap, çeşitli hilelerle evi elinden alınan bir İstanbul hanımefendisi olan Leyla’nın Boğaziçi’ndeki yalısını terk ederek Beyoğlu’nun arka sokaklarında yaşamak zorunda kalmasını anlatıyor. İki farlı kültüre hoşgörüyle, sevgiyle ve gülümseyerek bakmasını anlatan oyun; eleştirmenlerce son yıllarda özel bir tiyatro tarafından gerçekleştirilen en iddialı prodüksiyon olarak adlandırıldı. Oyunun dekoru İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın eski genel sanat yönetmeni Nurullah Tuncer, müziklerini Zülfü/Ferhat Livaneli gerçekleştirmiş. Oyun barkovizyon görüntüleri ile desteklendi. İki perdelik oyun yaklaşık iki buçuk saat sürdü.

Leyla’nın Evi oyununda  oyuncuların başarısının yanı sıra özellikle Ayça Varlıer’in canlı olarak seslendirdiği şarkılar ve dans performansı Bodrumluların büyük beğenisini kazandı.

Yazan : Zülfü Livaneli

Yöneten :Nedim Saban

Uyarlayan :Zeynep Avcı

Dekor :M.Nurullah Tuncer

generic Colchicine Müzik :Zülfü Livaneli & Ferhat Livaneli

buy Kamagra online Oyuncular : order Tadalafil online Celile Toyon, Ayça Varlıer,  Halim Ercan, Gökçer Genç, Dicle Alkan, Ahmet Uz

Ödüller :
“Leyla” rolünü canlandıran duayen Celile Toyon, “Vasıf Öngören” ve “Küçükçekmece Belediyesi Onur Ödülü” ne layık görülmüştür.
“Roxy” rolüyle Leyla’nın Evi’nde oynayan Ayça Varlıer’in aldığı ödüller:
– Afife Jale – Müzikal En İyi Oyuncu Ödülü
– Sadri Alışık – En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü
– Yeküv Vasfı Rıza Zobu – En İyi Kadın Oyuncu Ödülü
– 11. Direklerarası Seyirci Ödülü – En İyi Kadın Oyuncu Ödülü

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.