Bodrum Gündem

Bodrum HDP’den, Bodrum Gündem’e Sert Eleştiri

Bodrum HDP’den, Bodrum Gündem’e Sert Eleştiri
25.02.2014
0
A+
A-

Bodrum Gündem’in geçtiğimiz hafta yayınlanan 59. sayısında Bodrum’un Seçim Sürecine yönelik olarak yayınladığımız yorum-haberimiz ile ilgili olarak HDP İlçe Örgütü tarafından haberimizin eksik ve yanlış olduğu yönünde yazılı açıklama gelmiştir.

Gazeteciliğin bir kamu görevi olduğu bilinci ile eleştirilerini yayınlamayı bir görev olarak kabul ediyoruz.

Lakin “TEKZİP” olarak yayınlama isteğini ne yazık ki kabul edemiyoruz. Zira Tekzip kararının Türkiye Cumhuriyeti Mahkemelerince verilmiş bir karar olması gerekmektedir.

HDP TARAFINDAN GÖNDERİLEN ELEŞTİRİ ve DÜZELTME TALEBİ

AŞAĞIDA AYNEN BODRUM GÜNDEM OKURLARININ BİLGİLERİNE SUNULMAKTADIR...

BODRUM GÜNDEM GAZETESİ,

SAYIN FATİH BOZOĞLU,

KONU : Düzeltme hakkımızın kullanılmasıdır.

Yazı işleri sorumlusu bulunduğunuz Haftalık Yerel Ekonomi ve Politika Gazetesi Bodrum Gündem’in 20 Şubat 2014 tarihli baskısı ve internet sayfasında yer alan Fatih Bozoğlu imzalı “SEÇİM ŞİMDİ BAŞLADI”  başlıklı yorum haberde,  “BODRUM’UN SEÇİM SÜRECİ VE SİYASİ NABZI”’nın yansıtılmasının hedeflendiği anlaşılmaktadır, nitekim yorum haberinizin alt başlığı da bu düşüncemizi kanıtlar niteliktedir. Yine haberin incelenmesinden haberin amacının Bodrum Belediye Başkanlarını belirleyerek ilan eden siyasi partilerin Belediye Meclis Üyesi Adaylarının tanıtımı olduğu açıktır.

Nitekim, haberinizde CHP, MHP ve AKP’nin Belediye Meclis Üyesi Aday Listeleri ayrıntılı olarak verilmekte, DSP’nin Belediye Meclis Üyesi Adaylarını “sır gibi sakladığı” belirtilmektedir. ÖDP, İP ve BODRUM GEZİ DAYANIŞMASI’ nın ise Belediye Meclis’ine aday göstermemiş olmaları nedeniyle Meclis Adaylarından söz edilmediği anlaşılmaktadır.

Ancak, aynı  haber içeriğinde yer alan,

 “Halkların Demokrasi Partisi…

HDP, BDP ve EMEP ittifakı olarak yola çıkan HDP Bodrum’da tek kadın aday çıkartan parti. HDP Büyükşehirde Ayşe Erdem, Bodrum’da ise Ayşenur Doksat ile yarışa katılıyor. Özellikle BDP’li Kürt yurttaşlar ile sosyalistlerin oylarını hedefliyorlar.”

İfadesi , Bodrum ve Muğla’da kadın aday çıkartılması ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız  Ayşe Erdem’ in ismi dışında, tümüyle yanlış, eksik ve kamuyu yanıltıcı unsurlar taşımaktadır.

  • Haberiniz eksiktir, çünkü;

HALKLARIN DEMOKRATİK PARTİSİ Bodrum’da 23 kişiden oluşan Meclis Aday Listesi çıkartmış; bu konuda,gazeteniz de dahil olmak üzere tüm Bodrum Yerel Medyası tarafımızdan yazılı olarak bilgilendirilmiştir.

Hal böyle  iken ,HDP Meclis Adayları Listesine yer verilmediği gibi, Meclis Adaylarımızın varlığından bile söz edilmemiş olması şaşırtıcıdır. Bu nedenle, HDP Bodrum Belediye Meclis Üyesi Aday Listesi bir kez daha sunulmaktadır:

  1. MEHMET            POLAT                                                        ESNAF
  2. FİGEN                     ŞENDİKMEN                                              EV İŞÇİSİ
  3. ERSAN                    ECE                                                           SERBEST
  4. FİSUN                     DOĞAN                                                  EMEKLİ TURİZMCİ
  5. EKREM                   DANIŞLI                                                 SERBEST
  6. Strattera No Prescription

  7. HÜSRAN BELGİN KOÇ                                                            ÇEVİRMEN
  8. ABDÜLHALİK      KATBAY                                                   MÜTEAHHİT
  9. ZUHAL                    ÇILDIR                                                     EMEKLİ ÖĞRETMEN
  10. RAMAZAN             ŞAHİN                                                         EMEKLİ ÖĞRETMEN
  11. GÜLSÜM  AYTÜL  DOĞU                                                 AVUKAT
  12. DİYAR                      OYNAK                                                    LABORANT
  13. EMİNE DİLEK      DAĞDEVİREN                                      MİMAR
  14. MAHMUT              FENER                                                         SERBEST
  15. ÜMMÜHAN         TOPRAK                                                 MALİ MÜŞAVİR
  16. ENGİN                     KARABAŞ                                                  TURİZMCİ
  17. İREM                        VERDÖN                                                                     MİMAR
  18. Cialis Professional online

  19. MUHİTTİN            BEKLİOĞLU                                            EMEKLİ
  20. GONCA GÜL        GEDİKOĞLU                                      AVUKAT
  21. AHMET                   YERLİKAYA                                                                       SERBEST
  22. ADİL CAVAŞ                                                                        SERBEST
  23. ADNAN                   AYGÜN                                                  ŞEF AŞÇI
  24. ALİ     İYBAR                                                                        İNŞAAT MÜHENDİSİ
  25. BURHAN   UZUNAK                                                         SERBEST
  • Haberiniz hem eksik,  hem yanlıştır, çünkü;
  • Halkların Demokratik Partisi(HDP) yalnızca BDP ve EMEP ittifakı değildir.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), birey, grup, hareket, siyasi partilerin bileşen olduğu siyasi bir cephe hareketidir.

Partimiz bileşenleri;

78’liler Girişimi ;Barış ve Demokrasi Partisi (BDP);Cam Keramik İş ;Demokrasi ve Özgürlük Hareketi (DÖH);Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH);Demokratik Pomak Hareketi;Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP);Disk Gıda İŞ;Emek Partisi (EMEP);Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP);Filistin Halkıyla Dayanışa Derneği (FHDD);Gökkuşağı Kadın Derneği;Hevi LGBTİ;İstanbul LGBT;İşçilerin Sesi ;Kaldıraç;Kaos GL ;Küresel Eylem Grubu (KEG);Limter İş;Marksist Tutum; Munzur Koruma Kurulu;Nor Zartonk ;Özgür Demokratik Alevi Hareketi ;Partizan;Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP);Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP);Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP);Tekstil Sen;Teori Politika;Toplum ve Kuram-Lêkolîn û Xebatên Kurdî;Toplumsal Özgürlük Parti Girişimi (TÖPG);Tüm Köy Sen;Türkiye Gerçeği;Yeşiller ve Sol Gelecek (YSGP) dir.

  • HALKLARIN DEMOKRATİK PARTİSİNİN  h e d e f    k i t le s i    yalnızca “Kürt  Yurttaşlar” ve “Sosyalist” ler değildir.

HALKLARIN DEMOKRATİK PARTİSİ  Tüzüğü’ nde de belirtildiği üzere;

“…tüm ezilenler ve sömürülenler; dışlanan ve yok sayılan bütün halklar ve inanç toplulukları, kadınlar,  işçiler, emekçiler, köylüler, gençler, işsizler, emekliler, engelliler, LGBT (Lezbiyen, Gey,  Biseksüel, Trans) bireyler, göçmenler, yaşam alanları tahrip edilenler; aydın, yazar, sanatçı ve bilim insanları ile bütün bu kesimlerle birlikte mücadele yürüten güçler her türden baskı, sömürü ve ayrımcılığı ortadan kaldırmak ve insan onuruna yaraşır bir yaşam kurmak üzere bir araya gelen “ lerdir.

  • Haberiniz yanlıştır, çünkü;

Bodrum Belediye Başkan Adayımızın ismi Ayşenur Doksat değil, Ayşe Nur Doksat’ tır.

Yukarıda açıklanan nedenlerle, Haftalık Yerel Ekonomi ve Politika Gazetesi Bodrum Gündem’in 20 Şubat 2014 tarihli baskısı ve internet sayfasında yer alan Fatih Bozoğlu imzalı “SEÇİM ŞİMDİ BAŞLADI”  başlıklı yorum haber, HALKLARIN DEMOKRATİK PARTİSİ açısından eksik ve yanlış olduğu gibi gerçeklere ve Gazetecilik Meslek Etik İlkelerinin;

1. Gazetecilik kamu görevidir; gazetecinin temel amacı haber ve yorum üreterek halkı ve kamuoyunu bilgilendirmektir. Gazetecilik, özel amaç ve çıkarlara alet edilemez; haber ve bilgiyi yayımlamak ya da yayımlamamak karşılığında maddi manevi çıkar sağlanamaz, hediye kabul edilemez.

3. Gazetecilikte, “haberde dürüstlük-nesnellik, yorumda özgürlük-serbestlik” kuralı titizlikle uygulanır. Haber, yorum ve ilan-reklam metinlerinin birbirlerinden ayrı tutulması, okuyucuya ve izleyiciye saygının da gereğidir

10. Gazeteci ve yayın organı, ideolojik, siyasal, ekonomik, örgütsel tercihleri doğrultusunda yayın yapmak istediğinde bunu dürüstçe açıklar, “tarafsızlık” maskesinin arkasına saklanmaz.

14. Gazeteci, düşünce ve basın özgürlüğünün tam olarak gerçekleşmesi, kamuoyunun serbestçe oluşması ve halkın haber alma hakkının hiçbir kısıtlama olmaksızın kullanılabilmesi için her türlü sansür ve oto sansürle mücadele eder, kamuoyunu bu yönde bilgilendirir.

Hükümlerine de aykırıdır.

Bu nedenlerle düzeltme hakkımızın kullanılmasını teminen;

  • işbu düzeltme yazımızın gazetenizin aynı sütununda, aynı puntolarla ilk çıkacak nüshada yayınlanmasını;
  • cheap Clonidine

  • 5651 sayılı Kanun’un 9. Maddesi uyarınca 20.02.2014 tarihli İnternet sitenizde yayınlanan” “SEÇİM ŞİMDİ BAŞLADI”  başlıklı yazınızın Halkların Demokratik Partisi ile ilgili bölümünün YAYINDAN ÇIKARILMASI VE CEVAP HAKKIMIZIN bir hafta süreyle İnternet ortamında yayımlanmasını rica ederiz.

Saygılarımızla,

HALKLARIN DEMOKRATİK PARTİSİ

BODRUM İLÇE ÖRGÜTÜ

Adına

Serap Akpınar

ETİKETLER:
Yorumlar

  1. OSMAN ÖZTÜRK dedi ki:

    Sevgili HDP’li arkadaşlar,yukarıdaki yazınızda ÖDP nin meçlis adayı çıkarmadığını yazmışsınız.Bunu düzeltmenizi rıca ediyoruz,ÖDP Bodrumda meçlis listesini kamuoyu ile paylaşmıştır.ÖDP BODRUM İLÇE BAŞKANI OSMAN ÖZTÜRK

  2. İbrahim Güler dedi ki:

    Fatih Bozoğlu’na gazetecilik dersi vermişler.Önce ders verenin bilge olması gerekir.Fatih bey arkadaşlara Türkiye Cumhuriyeti Mahkemelerin den Tekzip kararı getirin demiş,HDP li yöneticiler Türkiye Cumhuriyeti’ni kabul etmiyorlar ki tekzip getirsinler mahkemeden.

  3. ayla gürpınar dedi ki:

    Yukarıdaki açıklamayı yaparak kamuoyunu aydınlatan Sn. Akpınar’a teşekkür ederiz. Tüzüklerinden bir paragrafı açıklamaya eklemişler. “…tüm ezilenler ve sömürülenler; dışlanan ve yok sayılan bütün halklar ve inanç toplulukları, kadınlar, işçiler, emekçiler, köylüler, gençler, işsizler, emekliler, engelliler, LGBT (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans) bireyler, göçmenler, yaşam alanları tahrip edilenler; aydın, yazar, sanatçı ve bilim insanları ile bütün bu kesimlerle birlikte mücadele yürüten güçler her türden baskı, sömürü ve ayrımcılığı ortadan kaldırmak ve insan onuruna yaraşır bir yaşam kurmak üzere bir araya gelen “ lerdir. Eğer bu paragraf başında Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde……. diye başlamış olsaydı, yeni bir partiye gerek yok, buyrun Cumhuriyet Halk Partisi’ ne derdim. Saygı ve sevgilerimle.