Bodrum Gündem

BESİAD’ın Konuğu Mehmet Kocadon (VİDEO HABER)

27.02.2014
0
A+
A-

BESİAD (Bodrum Esnaf, Sanayici ve İş Adamları Derneği)’ın geleneksel Perşembe toplantısının konuğu Bodrum Belediye Başkanı ve CHP’den Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon oldu. Kocadon’un iş adamlarına yönelik yaptığı konuların başlıkları alt yapıdan fuarlara, eğitimden spora, sanayi sitelerinden uçak projesine kadar geniş bir yelpazede  gerçekleşti.+

Çiçek&Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem 27/02/2014
Gümbet Dolgu alanında bulunan Flora Otelde BESİAD Başkanı ve Yönetim Kurulu evsahipliğinde düzenlenen geleneksel Perşembe toplantısına Bodrum Belediye Başkanı Mehmet engin ali kaplan bodrum gündemKocadon, CHP İlçe Başkanı Recai Seymen, BODER Başkanı Halil Özyurt, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, TURSAB Bodrum Şube Başkanı Sevinç Gökbel, CHP Belediye Meclis Üyesi Adaylarından Cafer Doğan, Seval Aktaş, Nurten Çakıcı Bıçak, Niyazi Atare, Mehmet Melengeç, Ali Öztürk ve Güneri Günaydın’ın yanı sıra BESİAD üyeleri katıldı.

Engin Ali Kaplan “Yerel Esnafa Pozitif Ayırımcılık İstiyoruz”…

Toplantının açılış konuşmasını BESİAD Başkanı Engin Ali Kaplan’ın yaptı. Kaplan konuşmasında Bodrum ulusal ve global sermayenin iştahla izlediği bir Pazar olduğunu ve bu güçlerin bazı durumlarda yerel esnafı ezebilecek enstrümanlara sahip olabileceğine dikkat çekti. Kaplan konuşmasına şöyle devam etti “Büyümenin yanında olmakla birlikte bunun sağlıklı ve planlı, Bodrum’u Bodrum yapan değerleri koruyan bir büyüme olması gerekliliğini çok önemsiyoruz. Altını kalın çizgilerle çiziyorum, Bodrum yerel ekonomisine, Bodrum yerel esnafına, 12 ay istihdam yaratmak, iş üretmek, ayakta kalmak çabasında olan iş dünyamıza pozitif ayrımcılık Bodrum’u yönetmeye aday kadrolardan net talebimizdir. BESİAD olarak alınan kararlar ve uygulamaları değerlendirirken kırmızı çizgimiz bu olacaktır. Bu yönde, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yerel yönetimimize desteğimiz, birlikte çalışma ve proje üretme azmimiz devam edecektir.”

besiad başkan kocadon 27 şubat 2014 (16)“Kültürüne Sahip Çıkan Deveci Başkanınızım”…

2002 yılından buyana BESİAD’ı  ziyaret ettiğini açıklayarak konuşmasına başlayan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon “Sizlere yaptığım konuşmalar olumlu karşılanmış ki oylarımı katlayarak başkanlığımı hep devam ettirmişsiniz. Sizler öyle bir güçsünüz ki inanmadığınız, güvenmediğiniz, dokunmadığınız insana oy vermezsiniz. Geçmişini tanımayan insanlara oy vermezsiniz.  Bırakın beni tanımayanı geçmişini tanımayana da oy vermezsiniz. Kültürüne çok sahip çıkan deveci bir başkanım aynı zamanda. Benim öbür adım Deveci. Olsun bunlar bizim özgün değerlerimiz, kültürlerimiz.  Bir toplumu yozlaştırmanın en kolay yolu örf ve adetlerini unutturmak ve birlik beraberliğini bozmaktır. Doğumdan ölüme kadar iç içeyiz. Ben ailemden kültürüne ve insana saygı eğitimi almış biriyim. Sizleri ve kültürümü çok seviyorum” dedi.

besiad başkan kocadon 27 şubat 2014 (15)“Benim Adımı Ağızlarına Almaya Korkuyorlar”…

Biz Turgutreis ve Yalıkavak’ın  tek belediye olmasını biz istemediklerine değine Mehmet Kocadon, son bir senedir büyükşehir yasası çıktıktan sonra bütün belde belediyelerinin imardan dükkan kiralamasına kadar aldığı kararları kendisinin onayladığını hatırlattı. Kocadon “Ben onaylıyorum öyle devreye giriyor. Bugün pek çok yatırım yapıyorlarsa altında Mehmet Kocadon ve Bodrum belediyesinin imzası olduğunu unutmayın.   Şu anda  Bodrum tek belediye olduktan sonra beldelerin işlerinin yürümesi ve oradaki vatandaşa hizmetlerin hızla gidebilmesi için belde belediyelerin aldıkları kararları hiç bekletmeden onaylıyorsam teşekkür istemek de benim hakkım. Ama maalesef bu temeller atılırken, projeler hayata geçirilirken nedense benim adımı ağızlarına almaya korkuyorlar. Birlik ve beraberlikten güç doğar. Bizim bu güne kadar hiç kimse ile bir derdim olmadı. Dik duruşumun bedelini hapis yatarak da gidip ödedim, geldim. Bu benim gururum da, onurum da.  Sizler beni 15 km.lik araç konvoyu, bine yakın araç ve 15-20 bin kişi ile bu meydanlarda beni karşıladınız.  Bugün bakıyoruz genel başkanlar geliyor meydanlara üç bin, dört bin kişiyi toplayamıyorlar. Demek ki bu gönül bağı, sevgi ile olan bir şey” dedi.

besiad başkan kocadon 27 şubat 2014 (14)“Biraz Ötede Oynayın, Tozunuz Bize Gelmesin”…

Bodrum’un dertleri, sorunları hiç  bitmeyeceğine değinen Mehmet Kocadon, bir yerde dert-sorun bitiyorsa, birileri beni eleştirmiyorsa, konuşmuyorsa kendisin devrinin bitmesinin söz konusu olduğunu dile getirdi. Kocadon “O zaman bir yerlere de aday olmaya gerek yok. Konuşulmazsanız, eleştirilmezseniz halkınızın sesini de duymazsınız.  Her yerde beni konuşmanızdan memnunum. Eğer Bodrum’da beni konuşmuyorlarsa benim devrim bitti demektir. Bugün bir çok yasaklar getirmeye çalışmak halkın sesinden korkmaktır. Biz medeni çerçeveler içinde hakkını, hukukunu arayan insanlar topluluğuyuz. Biz asla şiddetin ve tehdidin olduğu yerde olmayız.  Buraya çekmeye çalışanlara da sevgi ve saygımızı sunarız, kolay gelsin siz o meydanda oynayın kardeşim deriz. Biraz ötede oynayın da tozunuz bize gelmesin deriz. Bırakın orada oynasınlar, bizim için hiçbir mahsuru yoktur orada oynamalarının. Bu seçimde Bodrum’un huzurunu kaçıracak hiçbir fiiliyat içinde olmamamız lazım. 30 Mart’ta sandık başında vicdanınızın sesini iyi dinleyin, vicdanınız size doğru adresi gösterecektir. Bugün Muğla büyükşehir ve Bodrum belediye başkanlığı aynı siyasi partiden olmazsa verilen sözlerin hepsi askıda kalır.  Bugün Cumhuriyet Halk Partisinin Muğla’daki oy oranını biliyorum. Muğla’yı da Bodrum’u da Cumhuriyet Halk Partisi kazanacak, bundan asla kuşkunuz olmasın” dedi.

besiad başkan kocadon 27 şubat 2014 (13)“Bodrum’un Taşı Toprağı Pırlanta”…

Turizmin Türkiye’nin her yeriyle aynı zamanda başladığını buna rağmen Bodrum adının öne çıktığına dikat çeken Bodrum belediye Başkanı Mehmet Kocadon konuşmasının devamında “Niye Bodrum’u konuşuyorlar? Bunlar sizin eseriniz. Biz yöneticiler sadece perdenin önünde şovmenleriz. Bakın sizler emek veriyorsunuz ben şov yapıyorum. Sizlerin çalışmanız, hizmetiniz, eforunuz, Bodrum ekonomisine katkılarınız sayesinde bütün Türkiye’nin ve dünyanın gözü Bodrum’a çevriliyor. İstanbul’un taşı toprağı altın ise, benim Bodrumumun da Pırlanta. Bu güne kadar yönetimde görev almış arkadaşlara teşekkür ediyorum, Bodrum’un kent kimliğini korudukları için. Başka yerlerde turizmle beraber binalar da yükseldi” dedi.

brand Viagra delivery overnight besiad başkan kocadon 27 şubat 2014 (17)“Bana Küfredip Oy Vermeseniz de Sizin Sağlığınız İçin Sokakları Kazacağım”…

Bundan sonra yapılacaklarla ilgili konuşan Bodrum belediye başkanı Mehmet Kocadon, özellikle daha önce de yaptığı gibi işyerlerinin sınırlandırılması ve gerçekten ihtiyacı olan yerlere yönlendirilmesi konusundaki hassasiyetin devam ettirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Kocadon, Bodrum yarımadasının imarla ilgili bütüncül planının yapılarak beldelerdeki farklılığın ortadan kaldırılması gerektiğine vurgu yaptı. Mehmet Kocadon konuşmasına şöyle devam etti “Bodrum’da en büyük eksiğimiz, sıkıntımız alt yapı. Bodrum belediye başkan adayı olarak yetkimin olduğu son güne kadar alt yapı çalışmalarıma devam edeceğim.  Son güne kadar sokakları kazdıracağım. Arabanızın tekeri o çukurlara düşüp bana küfretseniz de, ben bu başkana oy vermeyeceğim deseniz de  kazdıracağım ve sağlıklı boruları döşeyeceğim.  Seçime girecek bir belediye başkanı sokakları kazdırır mı? Önemli olan sağlık. Bu sene kazanamazsak bir daha seçimde yine kazanırız ama senin sağlığın giderse geri gelmez. Bütün sokakları kazıyorum ve asbest boru denen lanetten halkımı kurtarıyorum. 50 km. asbest borunun 33 kilometresini bitirdik. Bu işlerin hepsi büyük şehre geçecek ve ondan sonra da iki belediyenin uyumu söz konusu.” buy Plavix

engin ali kaplan mehmet kocadon recai seymen“Ekonominiz Kötüyse Bodrum’a Altın Yol Yapsam Görmezsiniz”…

Zengin halk, fakir belediye ikilisinde işlerin zor yürüdüğünü dile getiren Mehmet Kocadon, ikisinin de zengin olması için çaba harcayacaklarını söyledi. Mehmet Kocadon “Zengin halk, fakir belediye olunca işler zor yürüyor. İkisinin de zenginleşmesi lazım. Bu sene 30 a yakın fuara gidiyoruz. Bodrum’a altın yol yapsam ekonomisini yükseltmezsem onu dahi göremezsiniz. Özellikle Bodrum’u terk etmiş İskandinav ülkelerinin TUİ ile geri dönüşlerini sağlamaya devam ediyoruz. Özellikle bu Gümbet’teki kentsel dönüşüm sayesinde 56 ülkeden turist getiriyoruz. Biz bu değişimi yaparken herhangi bir esnafın elinden alınmış yasal hak duydunuz mu? Duymadık. Projelerimizi esnafımızla birlikte tamamladık ve Gümbet’e meydan bile kazandırdık. Şu anda Bodrum’da kaç tane meydan açtık. Bu meydanları demokrasimizi savunalım diye açtık. Biliyorsunuz kendimi bile o meydanlarda savundum. Meydanlarda kendimizi savunmak ve eylem yapmak da yasal hakkımızdır. Tabii izinsiz eyleme de destek verecek değiliz. Yasal olan her şeyin yanındayız. Kamuya ait alanları kamuya geri kazandırdık” dedi.

Konuşmasının sonunda BESİAD Üyeleri tarafından soruları yanıtlayan Başkan Kocadon “Herşeyi sorabilirsiniz” dedi. Bodrum Özel Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Servet’in “Muhalif bir partidesiniz. Seçilmeniz durumunda iktidar ile ilişkileriniz nasıl olacak?” şeklindeki sorusuna buy Combivent “Ben hiç bir zaman iktidar partisinin belediye başkanı olamadım” şeklinde esprili bir yanıt verdi. Başkan Kocadon “CHP doğru yer, inanıyorumki gelecek dönemde CHP iktidar olacak ve ben de iktidar partisinin yani CHP’nin Belediye Başkanı olacağım. CHP’ye geçtiğimden bu yana bir çok zorlukla karşılaşıyoruz. Ama kimse unutmasın benim arkamda Bodrum halkı var. Bodrum halkı arkamda olduğu sürece hiç kimse beni yıkamaz, zorlayamaz. Elbette belediyenin borçları var, ama herkes biliyor ki bu borçlar çok kısa bir süre içinde çözülecek. Çünkü halkımız işçilerimiz CHP’ye ve Mehmet Kocadon’a güveniyor” dedi.

Başkan Kocadon konuşmasının sonunda Meclis adaylarını da yanına çağırarak kendilerini tanıtmalarını istedi. Meclis üyelerinin kendilerini tanıtmalarının ardından da BESİAD Üyeleri ile vedalaşarak Geleneksel Perşembe Toplantısı sona erdi.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.