Bodrum Gündem

Bodrum’un Ortasında Kadın Ağacı (VİDEO HABER)

09.03.2014
0
A+
A-

Bodrum Belediyesi KADEM tarafından, Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde düzenlenen etkinliğe Bodrum Belediye Başkanı ve CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon, eşi Hülya Kocadon’la birlikte katıldı. Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte Kocadon çifti, kadınlara karanfil dağıttı.

buy Propranolol online Bodrum Gündem/8 Mart 2014
Bodrum Belediyesi Kadın Danışma ve Eğitim Merkezi’nin (KADEM) öncülüğünde çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri, meydan_kadinlargunu (2)Bodrum Kumbahçe Meydanı’nda gerçekleştirildi. 800 üyesi bulunan KADEM’le birlikte etkinliğe katılan kadınlar, Kumbahçe Sahili boyunca, kendi yaptıkları el işi bilezik, kolye, yüzük, yastık ve hediyelik eşyaları, kurulan 138 adet stantta satışa sundu. Başkan Kocadon, eşi Hülya Kocadon’la birlikte stantları tek tek dolaşarak, emekçi tüm kadınlar adına Bodrumlu kadınlara karanfil dağıttı. Başkan daha sonra Bodrum Belediyesi tarafından meydandaki vatandaşlara sunulan pilav ve keşkek tenceresinin başına geçerek, kendi elleriyle ikram yaptı. Etkinliğe ayrıca CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen’le birlikte CHP Bodrum Belediye Meclis Üye ve Adayları da katıldı.

meydan_kadinlargunu (3)Kocadon, Cumhuriyet Kadınlarını unutmadı
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, etkinlikte kadınlara yönelik yaptığı konuşmasında, “Bugün, bu güzel atmosferde, doğumdan ölüme kadar bizi hiç yalnız bırakmayan tüm kadınlarımızı saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Ayrıca alın teriyle, emeğiyle geçinen kadınlarımızın bugünlere gelmesinde büyük katkı sağlayan ve özellikle Cumhuriyetimizin zor günlerinde, isimlerini altın harflerle tarihin sayfalarına yazdırmış emekçi kadınlarımızı da burada anıyorum. Onlara da ayrıca sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Bu güzel etkinlikte bizleri yalnız bırakmayan Bodrum Yarımadamızın tüm kadınlarına çok teşekkür ederken, bu günün sizlere yakışır bir hale gelmesi için Bodrum Belediyesi olarak yaptığımız bu etkinliğe destek veren, emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum.” dedi.

Etkinlik kapsamında Kumbahçe Meydanı’nda Bodrum’un yerel sanatçıları Ender Kasal, Didem Kasal ve Soner Güngör konser verdi. Kadınların açtığı stantlar, Bodrum Halkının yanı sıra yerli ve yabancı turistlerin de akınına uğradı.

meydan_kadinlargunu (7)O ağaç artık “Kadınlar Ağacı”
Başkan Mehmet Kocadon, Kumbahçe’deki etkinliğin ardından öğlen saatlerinde Bodrum Belediye Meydanı’ndaki sivil toplum kuruluşlarının yoğun katılımlarıyla düzenlenen Emekçi Kadınlar Günü etkinliğine katıldı. Başkan Kocadon, Bodrum Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları tarafından Belediye Meydanı’ndaki “Fitus Nitida” türündeki ağaca “Kadınlar Ağacı” adını verdi ve plaketi kondu. Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla da ağacın üzerine, dünyada tarihe geçmiş Türk kadınlarının fotoğrafları asıldı. Fotoğrafların arasında Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım, İlk Türk Dünya Güzeli Keriman Halis, İlk Türk Kadın Spiker Emel Gazimihal, İlk Türk Kadın Muhtar Gül Esin, İlk Türk Kadın Belediye Başkanı Müfide İlhan ve Türk Yazar, Siyasetçi, Akademisyen ve Öğretmen Halide Edip Adıvar’ın da olduğu görüldü.

meydan_kadinlargunu (5)Kocadon: “En Büyük Hayalim Yüzlerce Bodrum Yaratmak…”
Başkan Kocadon, ağacın açılış seremonisi sırasında, “Sabah her ne kadar yağmur yağsa da, şimdi kadınlarımızla beraber güneş açtı” order Albendazole diyerek, order methotrexate “Bodrum’un da güzelliği bu zaten. Keşke Türkiye’nin her yerinde şu güzellikleri görebilsek… Keşke Türkiye’de yüzlerce Bodrum yaratabilsek… İşte ancak o zaman Türkiye’de kadınlarımızdan ve medeniyetten söz edebiliriz. Bunun da en güzel örneği işte burası. En büyük hayalim Türkiye’de Bodrum gibi yüzlerce Bodrum yaratmak” dedi.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.