Bodrum Gündem

Dünyayı Değiştirecek Güçteyiz

09.03.2014
0
A+
A-

Bodrum Eğitim-Sen Kadın Meclisi 8 Mart Kadınlar Günü nedeni ile kahvaltıda bir araya geldiler. Kahvaltının ardından da Bodrum Belediye Meydanında kadın hakları ve mücadelesi ile kadınların bütün dünyayı değiştirebilecek gücü olduğuna dikkat çektiler.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem-8 Mart 2014

Bodrum Eğitim-Sen Kadın Meclisi 8 Mart Kadınlar Gününde kahvaltıda aileleri ile bir araya gelerek kadın sorunları ve mücadelesine dikkat çektiler. Kahvaltıya katılan kadınlar için mor eğitim sen kadın meclisi (1)bir fular hediye eden Eğitim-Sen Kadın Meclisi daha sonra ellerinde kadın haklarına ve mücadelesinin önemine vurgu yapan çeşitli pankartlar taşıyarak Bodrum Belediye Meydanına yürüyerek diğer STK’lar ile birlikte alandaki yerlerini aldılar. Bodrum Alevi ve Bektaşi Derneği kadın üyeleri de Eğitim-Sen Kadın Meclisinin yanında yer aldı.

Bodrum Eğitim-Sen Kadın Meclisi bir basın açıklaması yaparak kadına dair önemli noktalara vurgu yaptılar.

eğitim sen kadın meclisi (18)Yoksulluğa, Yolsuzluğa, Savaşa Karşı Emeğimiz, Bedenimiz, Kimliğimiz Bizimdir! Naltrexone online

Basın açıklamasında siyasi iktidarın yolsuzluk haberleriyle birlikte tüm kirli politikalarının gözler önüne serildiği bir dönemde “8 Mart Kadınların Birlik Dayanışma ve Mücadele Günü” için Türkiye’nin her tarafında alanları doldurulduğunu ifade ederek şunları söylediler; “Kadınların bedenleri, emekleri ve kimlikleri üzerindeki erkek egemen tahakküme sessiz kalmıyor; dünyanın her yerinde özgürlük türkümüzü söylüyoruz. Hem erkek devlete hem de cinsiyetçi kültürün her gün yeniden üretilmesine karşı kadınlar olarak geleneksel rollerimizi kırdık; bugün özgürlük, barış ve eşitlik için alanları dolduracağız. Bizi görmezden gelenlere, taleplerimize kulaklarını tıkayanlara karşı kadınlar olarak “Emeğimiz, Bedenimiz, Kimliğimiz Bizimdir Yolsuzluğu ,Yoksulluğa ve Savaşa karşı  Alanlardayız” diye haykıracağız.”

eğitim sen kadın meclisi (17)Kadınların Emekleri Yolsuzluk, Rant ve Yağma İçin Kullanıldı! buy Lasix online

Kadın emeğinin siyasal yaşamda bir rant olarak değerlendirildiğine dikkat çekerek “Ekonomik yaşamda  Yıllardır en temel ekonomik ve demokratik taleplerimizi görmezden gelen siyasi iktidarın gerçek yüzü ortaya çıkmaktadır. 12 yıldır kadınların yaşam koşullarının zorlaşması ve görünmeyen emeklerinin artması pahasına izlenen ekonomik politikalar kamu harcamalarının kısılmasına, özelleştirmelerin artmasına neden olmuştur. En temel ihtiyaç maddelerine yapılan zamlar kadınların ev içlerinde daha fazla çalışmasına, haneyi geçindirmek için harcadıkları emeğin artmasına neden olmuştur. Bu kapsamda öncelik kamusal olarak sunulması gereken çocuk bakım hizmetlerine verilmiştir. Kamu kreşleri kapatılmış; 150 kadın çalışanın olduğu iş yerlerinde kreş açılması için yönetmelikler yayımlanmıştır. Çocuk bakımını sadece kadınların görevi olarak gören erkek egemen iktidar hiçbir sorunu çözmeyen yönetmeliklerinin denetimini bile yapmadığını itiraf etmiştir. Kısacası; kamusal hizmetleri kadınların omuzlarına yükleyerek çözmeye çalışan AKP’nin bütün kirli politikaları biz kadınların emeklerinin daha fazla sömürülmesine neden olmaktadır. Eğitim Sen’li kadınlar olarak kadınların ikili emekleri üzerine yükselen iktidarın rant, yolsuzluk ve yağma düzenini kabul etmiyoruz. Ev içlerinde görünmeyen emeğin sahibi biz kadınlar insan onuruna yakışır bir hayat için mücadelemizi ilmek ilmek örmeye devam ediyoruz.” buy Disulfiram online İfadelerine yer verildi.

eğitim sen kadın meclisi (23)Geleneksel Aile Vurgusu ile Talana Devam!

“Kadınlara sürekli geleneksel toplumsal cinsiyet rollerini hatırlatarak “en az üç çocuk, üç te yetmez beş çocuk” baskısı yapan AKP iktidarı sermaye için gerekli ucuz iş gücünü kadınların karşılıksız olarak sağlamasını hedeflemekte” olduğunu söyleyen Eğitim-Sen Kadın Meclisi bildirisi şöyle devam ediyor; “Kürtaj hakkımızın elimizden alınmasına, nasıl doğuracağımıza, kaç tane doğuracağımıza ya da doğurmayacağımıza  kadar atılan bütün adımlar bedenlerimiz üzerindeki denetim arttırılmaktadır. Aile içerisinde annelik rolüne yapılan vurgu ile biz kadınların daha fazla eve kapatılması istenmektedir. Sadece yeniden üretici rolleriyle bizleri tanımlayan eril zihniyet kadınların istihdamdaki yerlerinide bu sınırlar içinde belirlemektedir. Kadın emeğini esnek, güvencesiz, sendikasız ve düşük ücretli olarak değerlendirmek isteyen sermaye ile AKP iktidarı ortaklaşmıştır. Bu kapsamda hazırlanan kadın istihdam paketleri ile kadınlar için öncelik; ev içinde harcanan emek olarak belirlenmektedir. AKP iktidarının sosyal devletin tüm sorumluluklarından kaçınarak hayata geçirmek istediği tüm politikalar biz kadınların emeklerinin değersizleştirilmesine neden olmakta; yağma ve talan politikalarına hizmet etmektedir. Eğitim Sen’li kadınlar olarak kadın emeğine dönük saldırılara karşı susmuyor; taleplerimizi haykırıyoruz. Bizler güvenceli, tam zamanlı, sendikalı ve insan onuruna yakışır bir ücretle çalışmak istiyoruz. Sosyal devletin sorumluluklarını yerine getirerek; kapatılan kamu kreşlerini yeniden açmasını, en az 50 çalışanın olduğu her işyerinde kreş açılmasını talep ediyoruz.”

eğitim sen kadın meclisi (19)Eğitimde Cinsiyet Eşitsizliği Derinleştiriliyor

Eğitim sistemini yap-boz tahtasına çeviren, yeni yasalarla özelleştirme ve siyasi kadrolaşmanın önünü açan AKP iktidarının tüm eğitim politikaları kadınların ikincil konumlarının sürdürülmesine neden olmakta olduğunu kaydederek şu ifadeleri kullandılar;  “4+4+4 modeli ile okul öncesi eğitimi ortadan kaldıran iktidar; kadınların ev içlerindeki çocuk bakım emeğini arttırmıştır. Cinsiyetçi eğitim sistemi içerisinde kız çocuklarının okullulaşması hala önemli bir sorun olarak önümüzde durmaktadır. Ortaokul ve liselere geçişlerde binlerce kız çocuğu örgün eğitim sisteminin dışında kalmıştır. Çocuk evliliklerini özendiren yönetmelikler hazırlanmış; okullar muhafazakârlaşma ve erkek egemen kültürün inşası için yeniden şekillendirilmeye çalışılmıştır. Öğrenci yurtları, kantinler, yemekhaneler hatta okullar ayrılarak kız ve erkek çocuklarının sosyalleşebilecekleri tüm alanlar yok edilmek istenmektedir. Siyasi iktidarın eğitim alanındaki tüm saldırıları cinsiyet eşitsizliğini derinleştirmektedir. Eğitim Sen’li kadınlar olarak laik, parasız, bilimsel, nitelikli, cinsiyet eşitlikçi ve anadilinde eğitim mücadelemizi sürdürüyoruz. İktidarın ve sermayenin tüm saldırılarına karşı eğitim hakkını savunuyor; cinsiyet eşitsizliğine karşı çıkıyoruz.”

En önemli mesajı bildirinin sonunda ifade eden Eğitim-Sen Kadın Meclisi üyeleri “Kadın dayanışmasının verdiği güvenle bütün bir dünyayı değiştireceğimize inanıyoruz. Yeni bir gelecek yaratmanın kendi ellerimizde olduğunun farkında olarak yaşasın 8 Mart! Yaşasın Kadın Dayanışması!” dediler.

ETİKETLER:
Yorumlar

  1. desteklerinizden dolayı teşekkür ederiz fatih bey